2001
|
|
Analisi normalak, aurrez zehaztutakoaz gain, ezaugarri organoleptikoen (turbiez), karaktere fisiko kimikoen (tenperatura eta Ph a), substantzia ez desiragarrien (nitratoak, oxidagarritasuna) eta karaktere mikrobiologikoen (bakterio aerobioak 37 °C an eta 22 °C an) determinazioak izango ditu. analisi osoa honetan datza: ...ptiko batzuk (kolorea); fisiko kimikoak (hidrogeno ioiaren kontzentrazioa, kloruroak, sulfatoak, silizea, sodioa, magnesioa, besteak beste); substantzia ez desiragarriak (amonio, karbono organikoa, hidrogeno sulfuratua, hidrokarburoak, olio mineralak, boroa, kloroa, fluorra, besteak beste); substantzia toxikoak (zilarra, artsenikoa, zianberuna) Noizbehinka, osasun administrazio eskudunak finkatzen
|
dituen
parametro guztiak zehaztu dira, kontsumo publikoko ura hornitzeko sistema batek hornitutako uraren edangarritasuna bermatzeko, sistemako uraren osasun zainketa berezia behar duten egoera partikular edo ustekabeko egoeretan. Bibliografía ARAUDIA Irailaren 14ko 1138/ 1990 Errege Dekretua, kontsumo publikoko edateko uren hornidura eta kalitatearen kontrolerako araudi tekniko sanitarioa onartzen duena.
|
2002
|
|
Prestakuntza Ur dastatzaileak 20 edo 30 zapore eta kolore desberdin izan ditzake. Kolorearen eta zaporearen adierazleetarako arauak ezarri
|
dituen
parametroak, zentzumenen arabera hautemangarriak, uraren onargarritasuna eta ohiz kanpoko aldaketak dira. Ura zapore desatseginekoa izan daiteke, usain desegokiak edo kolore susmagarriak izan ditzake.
|
2004
|
|
Laborategian bidezkoak diren analisiak eginik, Elkarte horrek xedatuak
|
dituen
parametro gehienak sei laginetan betetzen direla egiaztaturik, xehekapenez aztertzea merezi dute datu batzuek: brix graduak, sodio kopurua, sorbitola, erantsitako azukreak eta baliaturiko aromak, alegia (azken hauek berariaz eskaini zaien kapituluan jorratu dira)
|
|
Simulagailuen bidez, gela bakoitzerako zenbat elementu behar diren kalkula daiteke. Klima mota, gelaren altuera eta egonlekuaren azalera dira aplikazioak kontuan hartzen
|
dituen
parametro nagusiak. Oro har, eremu oso hotzetan dauden 2,5 metroko altuera gainditzen duten bainu handiek potentzia termiko handiagoak behar dituzte.
|
|
Ildo horretatik, gaineratu du metodo horren helburua ez dela “gaixo baten dioptriak zuzentzea, esate baterako, errefrakzio kirurgia egitea, baizik eta miopia larriagotzen duten pertsonen zenbait portaera hobetzea, hala nola telebista hurbiletik ikustea edo argi gutxiko liburu bat irakurtzea”. Ariketa errazak Euskarri informatiko horrek erabiltzen
|
dituen
parametroei dagokienez, “ikusmen ariketa sinpleak erabiltzen ditu, urrutitik fokatzen saiatzeko, baina euskarri teknologiko aurreratuago batekin, sistema tradizionalagoen aldean aurrera egiteko”. Ikusmen zolitasunaren hobekuntza kuantitatiboari dagokionez, aditu horrek dio 0tik 1era bitarteko eskalan —1 izanik begien zorroztasun maximoa— “0, 2 hamarreneko puntu zorroztasunarekin ateratzen ziren pazienteek 1 puntu inguruko maila lortzea lortu dugula”.
|
2006
|
|
Etiketatzeari buruzko araudiak eskatzen du elementu horietako batzuk etiketa nagusian agertzea (produktuaren izena eta produktuaren edukiaren adierazpena), hau da, kontsumitzaileek lehenik ikusten duten eremua, ontziaren alderdi ikusgarriena dena; eta beste batzuk, informazio etiketa gisa hartzen den zatian (elikadurari buruzko informazioa, osagaien adierazpena edo fabrikatzailearen identifikazioa, ontziratzeko instalazioa edo banatzailea). Gainera, etiketak bete behar
|
dituen
parametroak eta formatua definitzen ditu, ontziaren formatuaren arabera aldatuko dena: karratua, zilindrikoa, ontzi txikia, baita erabili behar den tipografia ere.
|
2008
|
|
Azterketak berretsi zuenez, kalitate arauak xedatuak
|
dituen
parametro denak lagin guztiek betetzen dituzte, etiketek derrigorrezko informazio osoa ematen dute, egoera higieniko sanitario egokian daude eta genetikoki eraldaturiko organismorik ez dute.
|
|
Pentsuak naturalak dira, ekosistema bereko produktuetatik datozenak; zerealak, hala nola garia, garagarra, zekalea edo lekadunak, hala nola babak; jateko ematen dien lurraren beraren fruituak. Morroiaren filosofia horrek gaur egun estentsifikaziorako eta elikagaien segurtasunerako Europako politikak defendatzen
|
dituen
parametroak jarraitzen ditu. Haragiaren trazabilitatearen bidez, finketako hazkuntza prozesu guztia kontrolatzen da, eta elikaduraren erabateko kontrola egiten da.
|
|
Mailegu erraz eta merkeen amaiera Etxebizitza bat erosteko, auto bat erosteko edo edozein gastu pertsonal finantzatzeko, bankuek eta kutxek duela urtebeteko baldintza berberak eskatzen dizkiete eskatzaileei, banku ezagun bateko arriskuen analista den María Rodríguezek dioenez, baina" parametro doigarrienekin". Hau da, bezeroak mailegu bat emateko bankuak ezartzen
|
dituen
parametroekin bat etortzeko eskakizunak ez du orain inolako malgutasunik onartzen. Ildo beretik, Javier Villoriak dio La Caixak kasu bakoitzaren azken ebazpena aldatu duela.
|
|
Paziente horien bilakaerari jarraitu ondoren, ikusi da 90 eguneko jarraipenaren ondoren, hilkortasuna %10, 2koa izan zela iktus unitatean; unitate konbentzionalean, berriz, %17, 3koa; ospitalean alta eman eta 90 egunera, %28, 4ko ezgaitasun edo heriotza maila izan zen unitate espezializatuan, eta %40, 2koa areto konbentzionalean; ohiko unitatean, berriz, %9, 1ekoa eta 13,1ekoa, hurrenez hurren. Narriadura neurologiko goiztiarra gutxitzea Itsas Ospitaleko azterketak aztertu
|
dituen
parametro guztiez gain, lan honen berezitasun nagusia da narriadura neurologiko goiztiarrari buruzko emaitzak aztertu dituela. Oso konplikazio arrunta da, iktusa izan eta tratamendurik ez duten pertsonen %20 eta %30 artekoa.
|
2010
|
|
Kamera horiek, gainera, hainbat aukera eskaintzen dituzte: pantaila ona dute, argazkiak bereizmen handiarekin ikusteko; kontrolagailu automatikoak edo eskuz erabiltzekoak, norberak jar ditzan nahi
|
dituen
parametroak; sentsore handiagoak eta kalitate hobekoak; ikusgailu optikoak...
|
2012
|
|
Hautatzen diren prestazioak bezeroaren kontsumora eta ordutegira egokitu behar dira. Bezeroak diru asko aurrez dezake urtero, hautatzen
|
dituen
parametroen arabera.
|