Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 14

2003
‎Fumeta egitea Fumet bat egitea lan erraza da. Lehenik, prestatu behar dugun fumet kantitaterako egokia den ontzi bat bilatu behar dugu. Barruan hezurrak garbi eta barazkiak ere garbi botako ditugu.
‎Sartu hezurrak labe indartsuan gorritzeko; gorritu ondoren, gehitu barazkiak gainetik, zatituta eta garbi, eta gorritu. Multzoa gorritu ondoren, egin nahi dugun hondo kantitatearekiko proportzionala den ontzi batera bota. Plaka ardoz bereizten da, eta bertan itsatsita geratu dena harraskatu eta altxatu eta hezurretara botatzen dugu.
2005
‎Frijitzea honelakoa izan daiteke: Azalekoa, gutxi gorabehera laua den ontzi batean, zartaginean edo olio gutxirekin, elikagaiaren zati bat frijitzeko bainutik kanpo geratzen delarik. Urpeko zatia hoztu egiten da, eta kanpokoa berotzean sortutako barne lurrunaren eraginez egosten da.
2006
‎Inportatutako uren antzeko kostua dute. Bestalde, “The Independent” egunkari britainiarrak atzo jakinarazi zuen Belu ur mineralaren markak ere “erabat biodegradagarria” den ontzi bat zirkulazioan jarri duela. Konpainiak dio 12 astean deskonposatu egiten dela erabat, eta “birziklatu egin daitekeela etxeko ongarria lortzeko”.
‎Plater beroa gordetzen bada, gehiegizko esfortzua egin behar zaio hozte motorrari, tenperatura egokira itzuli arte. Hotza egin ondoren, beroarekiko erresistentea den ontzi batean sartu behar da (kristala edo plastiko erresistentea, estalki hermetikoduna), eta berehala estali, bakterioak eta mikroorganismoak kutsa ez daitezen, intsektuak edo ingurune bera transmitituz. Hozkailuan izoztu Prestatutako jakiak izozteko, arau erraz batzuk bete behar dira:
‎Hozkailuan izoztu Prestatutako jakiak izozteko, arau erraz batzuk bete behar dira: Izoztuko diren elikagaiek goraino betetzen ez den ontzi batean egon behar dute, hotzak dilatatu egingo baititu, bai saltsa badute, bai ez badute. Izozkailuan sartu aurretik, giroaren antzeko tenperatura dutela egiaztatu behar da; izan ere, beroak sartuz gero, izozkailuaren motorra hondatu egin daiteke, behar bezala funtziona dezan, eta izoztutako gainerako elikagaiak hondatzeko arriskua dago.
2007
‎Azkenik, askatu duten salda oihalezko koladore batetik pasatzen da, kontxa zatiekin edo harea xehearekin nahas ez dadin. Mikrouhin labean egostea Mikrouhin labean eta bere zukuan egosteko, jarri muskuiluak, pilatu gabe, mikrouhin labe estalirako egokia den ontzi batean, eta jarri potentzia maximoan 3 minutuz. Denbora horren ondoren molusku batzuk ireki ez badira, irekita daudenak kendu eta beste batzuk minutu batez uzten dira sukaldean.
2010
‎Errezeta bat aurkeztea, aukeratutako baxera eta platera belarrez, saltsaz edo beste osagai batzuez apaintzea funtsezkoa da gosea eragiteko eta errezeta erraz bat plater ikusgarri eta gustagarri bihurtzeko. Barazki krema erakargarriagoa da ohikoa ez den ontzi batean zerbitzatzen bada edo fruitu lehorrekin hautseztatzen bada. Alderdi horiek kontuan hartu behar dira menua osatzen duten plateretan, bereziki argaltzeko dieta egiten denean, monotonian erortzeko joera baitago eta entsaladak, barazkiak eta plantxan egindako jakiak behin eta berriz egiten baitira.
2011
‎Oinarrizko salda Fumeta sutan denbora gehiegi badago, hezurrak desegin eta zapore txarra geratzen da. Arrain salda egiteko, lehenik eta behin prestatu behar den fumet kantitaterako egokia den ontzi bat bilatu behar da. Hezurrak eta barazkiak ondo garbituta eta zatituta sartzen dira, modu zakarrean.
‎Oro har, egosteak bost edo hamar minutu iraun dezake 800 W eko potentziarekin, nahiz eta patataren tamainaren araberakoa izan. Egosi ondoren, zuritu, txikitu, oliba olioarekin eta gatz pitin batekin aliatu, irabiatutako arrautzei gehitu eta mikrouhinetarako egokia den ontzi batean sartu (silikonazko, Pírexezko edo kristalezko ontziak dira, uhin iturria den magnetroia honda dezakeen metalik gabe). Mikrouhin horiek mugitzen dituzte molekulak abiadura handian, eta molekula horien marruskadurak beroa sortzen du elikagaiak berotzeko edo prestatzeko.
2014
‎Garbitu eta, zuritu gabe, moztu kalabazinak xerra meheetan. Mikrouhin laberako egokia den ontzi batean jarri, oliba olio birjina estraren zorrotadatxo batekin, eta 8 minutu programatu potentzia maximoan. Gorde dezagun.
2015
‎Gatz puntuan jarri eta xukatu. Muntaketa eraztun batean jarri, edo, saldatsu samar egotea nahi badugu, laberako egokia den ontzi batean jarri zerba eltzekoa, salda pixka batekin. Bexamel saltsa krematsua prestatu, eta sutan jarri lapiko txiki bat gurinarekin eta koilarakada bat oliba olio.
2023
‎iStock Izokin solomoa prestatu, azalik eta hezurrik gabe. Solomoa baino luzeagoa den ontzi batean, jarri izokina eta igurtzi 110 gramo gatz, 40 gramo azukre eta azala xehatuta. Ondoren, jarri gainean pisua duen taula bat eta sartu ontzi tapatua hozkailuan.
‎Kontuan hartu behar da animalia biziak jaten dituztela eta jateko gogoa neurritsua izaten dutela; beraz, ez da beharrezkoa egunero jatea. Gainera, ur garbi eta freskoa eman behar zaie oso sakona ez den ontzi batean, ito ez daitezen. Etxean izateko bi armiarma espezie Imagen:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia