2003
|
|
Fumeta egitea Fumet bat egitea lan erraza da. Lehenik, prestatu behar dugun fumet kantitaterako egokia
|
den
ontzi bat bilatu behar dugu. Barruan hezurrak garbi eta barazkiak ere garbi botako ditugu.
|
|
Sartu hezurrak labe indartsuan gorritzeko; gorritu ondoren, gehitu barazkiak gainetik, zatituta eta garbi, eta gorritu. Multzoa gorritu ondoren, egin nahi dugun hondo kantitatearekiko proportzionala
|
den
ontzi batera bota. Plaka ardoz bereizten da, eta bertan itsatsita geratu dena harraskatu eta altxatu eta hezurretara botatzen dugu.
|
2005
|
|
Frijitzea honelakoa izan daiteke: Azalekoa, gutxi gorabehera laua
|
den
ontzi batean, zartaginean edo olio gutxirekin, elikagaiaren zati bat frijitzeko bainutik kanpo geratzen delarik. Urpeko zatia hoztu egiten da, eta kanpokoa berotzean sortutako barne lurrunaren eraginez egosten da.
|
2006
|
|
Inportatutako uren antzeko kostua dute. Bestalde, “The Independent” egunkari britainiarrak atzo jakinarazi zuen Belu ur mineralaren markak ere “erabat biodegradagarria”
|
den
ontzi bat zirkulazioan jarri duela. Konpainiak dio 12 astean deskonposatu egiten dela erabat, eta “birziklatu egin daitekeela etxeko ongarria lortzeko”.
|
|
Plater beroa gordetzen bada, gehiegizko esfortzua egin behar zaio hozte motorrari, tenperatura egokira itzuli arte. Hotza egin ondoren, beroarekiko erresistentea
|
den
ontzi batean sartu behar da (kristala edo plastiko erresistentea, estalki hermetikoduna), eta berehala estali, bakterioak eta mikroorganismoak kutsa ez daitezen, intsektuak edo ingurune bera transmitituz. Hozkailuan izoztu Prestatutako jakiak izozteko, arau erraz batzuk bete behar dira:
|
|
Hozkailuan izoztu Prestatutako jakiak izozteko, arau erraz batzuk bete behar dira: Izoztuko diren elikagaiek goraino betetzen ez
|
den
ontzi batean egon behar dute, hotzak dilatatu egingo baititu, bai saltsa badute, bai ez badute. Izozkailuan sartu aurretik, giroaren antzeko tenperatura dutela egiaztatu behar da; izan ere, beroak sartuz gero, izozkailuaren motorra hondatu egin daiteke, behar bezala funtziona dezan, eta izoztutako gainerako elikagaiak hondatzeko arriskua dago.
|
2007
|
|
Azkenik, askatu duten salda oihalezko koladore batetik pasatzen da, kontxa zatiekin edo harea xehearekin nahas ez dadin. Mikrouhin labean egostea Mikrouhin labean eta bere zukuan egosteko, jarri muskuiluak, pilatu gabe, mikrouhin labe estalirako egokia
|
den
ontzi batean, eta jarri potentzia maximoan 3 minutuz. Denbora horren ondoren molusku batzuk ireki ez badira, irekita daudenak kendu eta beste batzuk minutu batez uzten dira sukaldean.
|
2010
|
|
Errezeta bat aurkeztea, aukeratutako baxera eta platera belarrez, saltsaz edo beste osagai batzuez apaintzea funtsezkoa da gosea eragiteko eta errezeta erraz bat plater ikusgarri eta gustagarri bihurtzeko. Barazki krema erakargarriagoa da ohikoa ez
|
den
ontzi batean zerbitzatzen bada edo fruitu lehorrekin hautseztatzen bada. Alderdi horiek kontuan hartu behar dira menua osatzen duten plateretan, bereziki argaltzeko dieta egiten denean, monotonian erortzeko joera baitago eta entsaladak, barazkiak eta plantxan egindako jakiak behin eta berriz egiten baitira.
|
2011
|
|
Oinarrizko salda Fumeta sutan denbora gehiegi badago, hezurrak desegin eta zapore txarra geratzen da. Arrain salda egiteko, lehenik eta behin prestatu behar den fumet kantitaterako egokia
|
den
ontzi bat bilatu behar da. Hezurrak eta barazkiak ondo garbituta eta zatituta sartzen dira, modu zakarrean.
|
|
Oro har, egosteak bost edo hamar minutu iraun dezake 800 W eko potentziarekin, nahiz eta patataren tamainaren araberakoa izan. Egosi ondoren, zuritu, txikitu, oliba olioarekin eta gatz pitin batekin aliatu, irabiatutako arrautzei gehitu eta mikrouhinetarako egokia
|
den
ontzi batean sartu (silikonazko, Pírexezko edo kristalezko ontziak dira, uhin iturria den magnetroia honda dezakeen metalik gabe). Mikrouhin horiek mugitzen dituzte molekulak abiadura handian, eta molekula horien marruskadurak beroa sortzen du elikagaiak berotzeko edo prestatzeko.
|
2014
|
|
Garbitu eta, zuritu gabe, moztu kalabazinak xerra meheetan. Mikrouhin laberako egokia
|
den
ontzi batean jarri, oliba olio birjina estraren zorrotadatxo batekin, eta 8 minutu programatu potentzia maximoan. Gorde dezagun.
|
2015
|
|
Gatz puntuan jarri eta xukatu. Muntaketa eraztun batean jarri, edo, saldatsu samar egotea nahi badugu, laberako egokia
|
den
ontzi batean jarri zerba eltzekoa, salda pixka batekin. Bexamel saltsa krematsua prestatu, eta sutan jarri lapiko txiki bat gurinarekin eta koilarakada bat oliba olio.
|
2023
|
|
iStock Izokin solomoa prestatu, azalik eta hezurrik gabe. Solomoa baino luzeagoa
|
den
ontzi batean, jarri izokina eta igurtzi 110 gramo gatz, 40 gramo azukre eta azala xehatuta. Ondoren, jarri gainean pisua duen taula bat eta sartu ontzi tapatua hozkailuan.
|
|
Kontuan hartu behar da animalia biziak jaten dituztela eta jateko gogoa neurritsua izaten dutela; beraz, ez da beharrezkoa egunero jatea. Gainera, ur garbi eta freskoa eman behar zaie oso sakona ez
|
den
ontzi batean, ito ez daitezen. Etxean izateko bi armiarma espezie Imagen:
|