Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 57

2002
‎Horrenbestez, lizundurik agertzen den ontzia errefusatu egin behar dugu, besterik gabe.
‎Kontserbatzeko baldintza berezirik behar ez duten arren, gorde hozkailuan, bizitza erabilgarria luzatzeko. Arrautza irabiatu den ontziak ez du tortillarekin edo prestatutako beste plater batzuekin kontaktuan jarri behar. Haragia (batez ere hegaztiak) eta haragi xehatuz prestatutako produktuak ondo prestatu behar dira.
‎Izan ere, gaur egun landare mota asko ikus daitezke, poltsetan banatuak normalean, baita nahastu gabe ere, kontsumitzaileak gero bere gustura nahastu ahal izan dezan, zaporeak nahastea saihesteko; agian, ontziak aldatu lirateke, diseinatzerakoan. Plastikozko poltsa, gehien erabiltzen den ontzia Gaur egun, gehien erabiltzen den ontzia plastikozko poltsa da, bereizitako produktuak dituena; terrinak, berriz, kontsumitzeko prest dauden entsaladak muntatzeko erabiltzen dira. Azkenik, erretiluak aurki daitezke, baina, askotan, gisatuetan erabiltzeko, beroan prestatzeko eta ez entsaladak egiteko soilik erabiltzen diren landare motak baino ez dira agertzen.
‎Izan ere, gaur egun landare mota asko ikus daitezke, poltsetan banatuak normalean, baita nahastu gabe ere, kontsumitzaileak gero bere gustura nahastu ahal izan dezan, zaporeak nahastea saihesteko; agian, ontziak aldatu lirateke, diseinatzerakoan. Plastikozko poltsa, gehien erabiltzen den ontzia Gaur egun, gehien erabiltzen den ontzia plastikozko poltsa da, bereizitako produktuak dituena; terrinak, berriz, kontsumitzeko prest dauden entsaladak muntatzeko erabiltzen dira. Azkenik, erretiluak aurki daitezke, baina, askotan, gisatuetan erabiltzeko, beroan prestatzeko eta ez entsaladak egiteko soilik erabiltzen diren landare motak baino ez dira agertzen.
2003
‎Jango den ontzi berean kuzina daiteke jakia.
‎Hobe izaten da zopa estalkirik gabe egostea, zerbitzatuko den ontzian bertan edo katilu indibidualetan.
‎: toki ilunean metatu behar dira bere ontzitik atera gabe edo, bestela, ondo ixten den ontzian, gantza oxidatu eta mindu ez dadin.
‎Fumeta egitea Fumet bat egitea lan erraza da. Lehenik, prestatu behar dugun fumet kantitaterako egokia den ontzi bat bilatu behar dugu. Barruan hezurrak garbi eta barazkiak ere garbi botako ditugu.
‎Hori lortzeko, funtsezkoa da eltzeak edo zartaginak egiteko erabiltzen diren materialak bero eroale onak izatea (metala edo zeramika). Berotzen ari den ontziari tapa jartzen badiogu, hobeto aprobetxatuko dugu beroa, eta galerak saihestuko ditugu. Zartaginen eta eltzeen hondoak erabat lauak izatea komeni da, plakarekin gainazal osoan kontaktuan jartzeko.
‎Sartu hezurrak labe indartsuan gorritzeko; gorritu ondoren, gehitu barazkiak gainetik, zatituta eta garbi, eta gorritu. Multzoa gorritu ondoren, egin nahi dugun hondo kantitatearekiko proportzionala den ontzi batera bota. Plaka ardoz bereizten da, eta bertan itsatsita geratu dena harraskatu eta altxatu eta hezurretara botatzen dugu.
2004
‎Estali aurretik trapu batekin hozten utzi erabiltzeko. Koka Balearretako prestakuntza tipikoa da, pizza moduko bat labean prestatu behar den ontziaren forma eta tamaina oso meheak dira. eta osagai begetalak, haragia, itsaskia edo arraina.
‎Zuzeneko 250 lanpostu sortzea aurreikusten da, gehi zeharkako beste 500 Instalazio horren garrantzia kontuan hartuta, lehenengo aldiz eskaintzen da tetrabrick a osorik berreskuratzeko soluzioa. Tetrabrick a erabili ondoren erraz deskonposatzen ez den ontzia da, bere osagaiengatik eta lotzeko moduagatik. Gaur egun, azken helmuga hondakin solidoen zabortegia da, eta hori arazo larria da, ontzia asko erabiltzen delako.
2005
‎Matea Argentina da matearen herrialde nagusia.' Beste inon ez munduko infusio horren kantitatea hartzen dena adinakoa da herrialde honetan. Bitxia da matea hartzen den ontzien originaltasunari begiratzea, horiek matea ere deitzen zaie, eta eginda egon daitezke oso material desberdinekin, hala nola larrua, zura, portzelana edo kalabaza. Ohiko mateaz gain, hosto lehortuekin egina, pixka bat mate belarrezko ogi txigortua eta xehatua, hainbat aldaera daude, hala nola matea pomeloarekin, edo matea limoiarekin izoztua, benetan freskagarriak.
‎Horrela, kontu handiz jokatuz gero, ziurtasuna izango da lepoa bere horretan kenduko dela. Birlandatu lorontzi handiago batera Birlandatzeko landare bat kendu behar bazaio loreontziari, kendu aurretik, jarri behar den ontzi berria prestatu behar da. Beheko aldean harri txiki batzuk jartzea komeni da, drainatze geruzaren rola betetzen dutenak, eta haien gainean mantelo oinarria.
‎Frijitzea honelakoa izan daiteke: Azalekoa, gutxi gorabehera laua den ontzi batean, zartaginean edo olio gutxirekin, elikagaiaren zati bat frijitzeko bainutik kanpo geratzen delarik. Urpeko zatia hoztu egiten da, eta kanpokoa berotzean sortutako barne lurrunaren eraginez egosten da.
‎Hala ere, elikagaien aniztasuna, konbinazioa espezia egokiak, eta plateren sendotasunari esker, ez da zaila gosea kentzea, eta bidaiari askorentzat, indiarren janari zoragarriaz gozatzea. Janariari tradizioz zerbitzatu ohi den ontziaren izena ematen zaio, eta, oro har, betetzen den zulo formako zirrikituak izaten ditu. Jatetxe gehienek thali dutela esaten dute.
‎janari merkea, nazkatuta geratu arte zerbitzatu daitekeena. Janaria zerbitzatu ohi den ontziaren izena hartzen du, eta oro har, zulo formako arraildurak ditu, handiagoak edo txikiagoak, Horietako batzuk oso minak dira, eta beste batzuk oso minak. gordinik eta egosita, chapati edo naan (bi ogi mota:
2006
‎Dena den, kondentsaturiko ura metatu den ontzia hustu beharra dago.
‎Ura, gluten gabeko legamia eta gatza ere dira. Orea egiteko, ur epela jarri behar da orea prestatuko den ontzian. Legamia gehitzen zaio urari, eta, pixkanaka pixkanaka, irabiatzeari utzi gabe bahetutako irinen nahasketa gehitzen zaio gatzarekin batera.
‎Belu enpresa britainiarrak 12 astean erabat deskonposatzen den ontzia sortu du
‎Inportatutako uren antzeko kostua dute. Bestalde, “The Independent” egunkari britainiarrak atzo jakinarazi zuen Belu ur mineralaren markak ere “erabat biodegradagarria” den ontzi bat zirkulazioan jarri duela. Konpainiak dio 12 astean deskonposatu egiten dela erabat, eta “birziklatu egin daitekeela etxeko ongarria lortzeko”.
‎Hori bai, itsasontzi batean bizi ahal izateko, lehenengo baldintza da bizilagunari itsasoa gustatzea. Bizi den ontzira joateko asmorik ez badu ere, itsasoan bizitzak dituen deserosotasun txikiak jasan behar ditu: uraren erritmoaren araberako mugimendua, izokinaren usaina gogaikarria gerta daiteke, portuek ohitu beharreko trajin logiko bat dakarte, etab. Gainera, jakina, kostaldeko hirietan bizi direnek bakarrik aukera dezakete aukera hori.
‎Plater beroa gordetzen bada, gehiegizko esfortzua egin behar zaio hozte motorrari, tenperatura egokira itzuli arte. Hotza egin ondoren, beroarekiko erresistentea den ontzi batean sartu behar da (kristala edo plastiko erresistentea, estalki hermetikoduna), eta berehala estali, bakterioak eta mikroorganismoak kutsa ez daitezen, intsektuak edo ingurune bera transmitituz. Hozkailuan izoztu Prestatutako jakiak izozteko, arau erraz batzuk bete behar dira:
‎Hozkailuan izoztu Prestatutako jakiak izozteko, arau erraz batzuk bete behar dira: Izoztuko diren elikagaiek goraino betetzen ez den ontzi batean egon behar dute, hotzak dilatatu egingo baititu, bai saltsa badute, bai ez badute. Izozkailuan sartu aurretik, giroaren antzeko tenperatura dutela egiaztatu behar da; izan ere, beroak sartuz gero, izozkailuaren motorra hondatu egin daiteke, behar bezala funtziona dezan, eta izoztutako gainerako elikagaiak hondatzeko arriskua dago.
2007
‎Azkenik, askatu duten salda oihalezko koladore batetik pasatzen da, kontxa zatiekin edo harea xehearekin nahas ez dadin. Mikrouhin labean egostea Mikrouhin labean eta bere zukuan egosteko, jarri muskuiluak, pilatu gabe, mikrouhin labe estalirako egokia den ontzi batean, eta jarri potentzia maximoan 3 minutuz. Denbora horren ondoren molusku batzuk ireki ez badira, irekita daudenak kendu eta beste batzuk minutu batez uzten dira sukaldean.
‎Eskuak garbitu, hondarrak manipulatu aurretik, eta ez utzi elikagaiek lehen higienizatu ez den gainazalik uki dezaten. Hondarrak gordetzeko, ontzi garbi bat erabili behar da, inoiz ez janaria prestatu edo zerbitzatu den ontzi bera. Saltsa badute, hobe da bereizita gordetzea.
2009
‎“Estrusio ekipoaren eta laborategiko analisien bidez, formulazio optimoa lortzen da, elikagai mota eta ontzi behar bakoitzerako ezaugarri onenak dituena”, dio Ainiak. Proiektuaren fase esperimentalean, “oso emaitza onak lortu dira, aztergai den ontzi materialaren hasierako hesia laukoiztu arte lortu baita”. Geroagoko fase batean, zerbitzu hori eskatzen duten enpresek mota horretako material bereziak egin ditzakete industrian, beren behar eta produktuen arabera.
‎Ez da inoiz zaborrik utzi behar, batez ere hondakin organikoak, ez sukaldean ez etxeko beste inon, balkoiak eta terrazak barne. Etxeko zaborrontzi gisa erabiltzen den ontzia lixibarekin garbitu eta desinfektatu behar da. Garbiketa eta desinfekzioa, gako hitzak Etxeko edozein kutsadura mota kentzeko, gainazalak (lurzoruak, hormak, armairuetako eta tiradoreetako ateak) eta armairuen barruan gorde beharreko etxetresna elektriko txikiak berrikusi behar dira.
‎Ikastaro motak Azterketak gainditzeko ikastaroak eskola homologatuetan ematen dira, eta horietan ere titulua emateko eskatzen diren praktiken ziurtagiriak ematen dira. Bata edo bestea aukeratu aurretik, komenigarria da instalazioak bisitatzea, pilotatuko den ontzi mota eta ontziko ikasle kopurua egiaztatzeko. Gainera, ikastaroak matrikula kudeatzeko zerbitzuak eta material didaktikoa, ordutegiak eta galdutako eskolak berreskuratzeko aukera eskaini behar ditu.
2010
‎Patogeno garraiatzaile gisa jardun dezakete, eta kutsadura gurutzatua eragin beste elikagai edo plater prestatu batzuetan. Inoiz ez hautsi arrautza irabiatuko den ontzi berean, ontzia kutsatu egin baitaiteke eta baita arrautza bera ere. Gorringoa eta zuringoa ere ez dira bereizi behar oskolaren laguntzarekin, arrautzaren zati jangarrira erraz pasatzen diren patogenoak baitaude.
‎Errezeta bat aurkeztea, aukeratutako baxera eta platera belarrez, saltsaz edo beste osagai batzuez apaintzea funtsezkoa da gosea eragiteko eta errezeta erraz bat plater ikusgarri eta gustagarri bihurtzeko. Barazki krema erakargarriagoa da ohikoa ez den ontzi batean zerbitzatzen bada edo fruitu lehorrekin hautseztatzen bada. Alderdi horiek kontuan hartu behar dira menua osatzen duten plateretan, bereziki argaltzeko dieta egiten denean, monotonian erortzeko joera baitago eta entsaladak, barazkiak eta plantxan egindako jakiak behin eta berriz egiten baitira.
2011
‎Jaki hondarrak gordetzeko, ontzi garbi bat erabiltzea komeni da, hermetikoa; sekula ez da gorde behar jakia zerbitzatzeko edo prestatzeko erabili den ontzian.
‎Oinarrizko salda Fumeta sutan denbora gehiegi badago, hezurrak desegin eta zapore txarra geratzen da. Arrain salda egiteko, lehenik eta behin prestatu behar den fumet kantitaterako egokia den ontzi bat bilatu behar da. Hezurrak eta barazkiak ondo garbituta eta zatituta sartzen dira, modu zakarrean.
‎Oro har, egosteak bost edo hamar minutu iraun dezake 800 W eko potentziarekin, nahiz eta patataren tamainaren araberakoa izan. Egosi ondoren, zuritu, txikitu, oliba olioarekin eta gatz pitin batekin aliatu, irabiatutako arrautzei gehitu eta mikrouhinetarako egokia den ontzi batean sartu (silikonazko, Pírexezko edo kristalezko ontziak dira, uhin iturria den magnetroia honda dezakeen metalik gabe). Mikrouhin horiek mugitzen dituzte molekulak abiadura handian, eta molekula horien marruskadurak beroa sortzen du elikagaiak berotzeko edo prestatzeko.
‎Denbora hori igarotakoan, etxetresna elektrikoaren iturria atera behar da, ez erretzeko, edukia nahastu eta beste bost minutuz edo behar adina denboraz kozinatu, patata eta tipula egosita eta bigun egon arte. Patata prestatu ondoren, gatz puntuan jarri, irabiatutako arrautzak gehitu eta mikrouhin laberako egokia den ontzi zirkular batean sartu. Tortillak gatzatzeko, batez besteko potentzia erabiltzea gomendatzen da, minutuko tarteetan.
‎Chantilly krema egiteko, esne gainak ez du balio kozinatzeko, koipeki kantitatea hain txikia delako, eta, beraz, ezin delako eho. Esne gainak oso hotza egon behar du, hozkailutik atera berria, eta muntatu behar den ontzia ere bai. Komenigarria da maria bainu izoztu bat egitea, hau da, ontzi hori tamaina handiagoko beste batean sartzea, izotzarekin, muntatzen den bitartean zuhaitz guztia hotz egon dadin.
‎Hasi aurretik, eta arrautzaren azala ukitzen den bakoitzean, eskuak garbitu behar dira. Arrautzak ez dira inoiz jarri behar maionesa jartzen den ontziaren ertzean; horretarako bakarrik den beste ontzi bat erabiltzea komeni da. Saltsa prestatu ondoren, berehala hartu edo kontsumitu arte hoztu behar da, nahiz eta denbora laburrean kontsumitu.
2012
‎Jaki gozo horrek ospe eta onarpen handia du kontsumitzaileen artean. Horregatik, komeni da jakitea izozkietan patogenoak noiz sortzen diren, zer informazio jaso behar den ontzietan eta izozki motak.
2013
‎Zein da arrautza bat hausteko modurik onena? Hobe da saltsa irabiatu edo prestatu behar den ontziaren ertzean ez egitea. Hobe da beste ontzi bat erabiltzea helburu horretarako bakarrik, eta arrautzaren barruan oskolik ez erortzea.
2014
‎Ekialdeko sukaldaritzan ohikoa den ontzi honek aukera ematen du fresko salteatuak erraz egiteko
‎Garrantzitsua da, halaber, izotz puskak egiten diren ontzien higienea ez zaintzea; erabiltzen diren bakoitzean garbitu eta desinfektatu egin dira. Gainera, ezin izango da beste helburu batzuetarako erabili den ontzirik erabili. Bidaia batean garrantzitsua da edarietan izotz puskak ez kontsumitzea, uraren kalitatea eta jatorria ezagutzen ez bada edo zalantzan jartzen bada.
‎Garbitu tomatea eta moztu zatitan. Osagai horiek hozkailuan jarriko ditugu, entsalada hondartzara eramaten den ontzi berean. Bestalde, ongailua prestatuko dugu, eta kristalezko poto batean eramango dugu.
‎Ez utzi arrautzak giro tenperaturan bi orduz baino gehiagoz. Ez hautsi arrautza janaria prestatzen den ontzi berean, eta bereizi gorringoa eta azala eta azala. Kontuan izan behar da arrautza hori Salmonellarekiko zaurgarria dela, eta hori sar daitekeela.
‎Garbitu eta, zuritu gabe, moztu kalabazinak xerra meheetan. Mikrouhin laberako egokia den ontzi batean jarri, oliba olio birjina estraren zorrotadatxo batekin, eta 8 minutu programatu potentzia maximoan. Gorde dezagun.
‎Faktore horiez gain, garrantzitsua da ontzia ongi aukeratzen jakitea, hermetikoki itxi behar duena, eta pitzadurarik edo pitzadurarik ez izatea, izozkailuko aire hotza elikagaiak gerta ez dadin. Produktua zer egunetan izoztu den ontzian markatzea komeni da. Barazkiak izozten badira, garbitu eta izoztu egin behar dira, degradazio prozesu naturala geldiarazteko eta bakterioak kentzeko.
‎Baldintza horiek arreta berezia jarri behar diete prebentzio neurriei; izan ere, kontsumitu aurretik berotu behar ez diren elikagaietan egoten dira maiz (gogoratu bakterio patogeno gehienak beroak hondatzen dituela). Bakterioaren garapena errazten duten beste baldintza batzuk elikagaien berezko ezaugarriak dira, bereziki, uraren jarduera, azukrea edo azidotasun maila, kontserbazio tenperaturak edo gordetzen den ontzi mota.
2015
‎Gatz puntuan jarri eta xukatu. Muntaketa eraztun batean jarri, edo, saldatsu samar egotea nahi badugu, laberako egokia den ontzi batean jarri zerba eltzekoa, salda pixka batekin. Bexamel saltsa krematsua prestatu, eta sutan jarri lapiko txiki bat gurinarekin eta koilarakada bat oliba olio.
‎Kasu horretan, altzari sendo eta seguru bat ere lortu behar da, haurrak eskailera maila eta euskarri gisa erabil dezan. Nolanahi ere, saiatu behar da haurra eroso senti dadin erabiltzen den ontziarekin. 4 Haurra pixaren gainean esertzea Ohitura hori sortzeko, haurra otordu bakoitzetik ordu erdi bat igaro ondoren eseri behar da, eta bi edo hiru orduz behin, eguneko gainerako orduetan.
‎Horrela, ez da bigunik jarriko. Hobe da merkaturatzen den ontzi berean gordetzea. Erosteko orduan, baztertu egin dira ontzia hautsita dutenak edo egoera txarrean daudenak.
2016
‎Arrautzak hozkailuan gorde behar dira; izan ere, arreta jarri behar da tenperatura aldaketarik ez gertatzeko; izan ere, horiek oskola desintegratzen laguntzen dute, eta, ondorioz, kutsadura arriskua handitzen dute. Hala bada, ohiko praktiketako bat da, hala denean, gorringoak azal eta oskolarekin bereiztea, ez erabiltzea gomendatzen den praktika, eta, gainera, kozinatzen den ontzi berean apurtzea (aparteko leku batean egin behar da). Elikagaien arriskurik gabeko txangoak Oporretan ere ohikoak dira egun bateko txangoak edo irteerak.
‎Ireki ondoren, leku fresko, lehor eta argirik gabe gorde behar da, biguna ez jartzeko. Merkaturatzen den ontzi berean gordetzea komeni da.
2017
‎30 euro inguruko nabigazioko bizpahiru orduz baleak eta izurdeak ikus daitezke, baina beti errespetu osoz animaliekin, edozein molestia minimizatuz. Mazarron (Murtzia), zetazeoen begiztaketan erabiltzen den ontzia bi mastako zurezko goleta da, nabigazio motela, kaxaloteen eta baleen bizitza lasai ez nahasteko, eta ez da 10 pertsona baino gehiagoko talderik onartzen. Cartagenan maiatzeko zubirako gurutzaldi ontziak daude, 380 euro pertsonako.
2018
‎Gainera, garbigarri eraginkorrek aurrezteko aukera ematen dute: gutxiago erosi da, eta horrek gutxitu egingo du zaborretan amaitzen den ontzi kopurua. 6 Berrerabili ontziak eta (ahal duzunean) erosi soltean Produktu garbigarria soltean erosten bada, ontzia berriz erabil daiteke eta, berriz ere, plastiko gutxiago utzi ingurunean.
2020
‎Efektua bermatzeko, papera zanpatu baino lehentxeago, mahaia ontziarekin jotzearen itxurak egin ditzakezu. Mugimendua paperarekin bakarrik egingo du, noski, nahiz eta beheko aldean sortzen den… mahaiaren kontra entzungo den ontziaren zarata. 5 Haurrak buruan duen zenbakia asmatzea Jolas honetan, haurrak batuketak eta kenketak egiten jakin behar du, eta liluratuta utziko du.
‎2 Erabili den olio mota (nutrizioaren ikuspegitik, interesgarriena oliba olioa da) eta nutrizio informazioa aztertu, zenbat gatz duen jakiteko(% 1,25 baino gehiago gatz asko da, eta zenbat eta gutxiago eduki, orduan eta hobeto). 3 Produktua egoera onean kontserbatzeko funtsezkoa den ontzia behatu. Alde horretatik, ontzi opakuetan eta giro babeslean ontziratutako produktuak aukeratu genituzke.
2023
‎iStock Izokin solomoa prestatu, azalik eta hezurrik gabe. Solomoa baino luzeagoa den ontzi batean, jarri izokina eta igurtzi 110 gramo gatz, 40 gramo azukre eta azala xehatuta. Ondoren, jarri gainean pisua duen taula bat eta sartu ontzi tapatua hozkailuan.
‎Kontuan hartu behar da animalia biziak jaten dituztela eta jateko gogoa neurritsua izaten dutela; beraz, ez da beharrezkoa egunero jatea. Gainera, ur garbi eta freskoa eman behar zaie oso sakona ez den ontzi batean, ito ez daitezen. Etxean izateko bi armiarma espezie Imagen:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia