Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 15

2005
‎Bizkaiko lurralde historikoan nekazaritza ekologikoaren egoera zein den azalduko dizuegu aste honetan Sustraian. Horretarako, bi ustiategi bisitatu ditugu.
2006
‎izen berezia da, baina izen arrunt batetik datorrena. Gainera, izen arrunt hori erabat deskriptiboa da, alegia, dena delako toki/ erakunde/ talde/ enpresa hori zer den azaltzen du. Beraz, azken ahori artikulutzat jo behar da.
‎Aurtengo ohorezko kideak Errioxako Arabako ardoen atzerriko egoera zein den azaldu digu.
2007
‎Bada enpresekin batera ikertzen dugu zer egin nahi duten: merkatuko azterketak egiten ditugu, kontsumitzaileen joeren nondik norakoa aztertzen dugu, e.. a. Hortik aurrera, elikagai jakin bat nola bideratu behar den azaltzen diegu, hau da, elikagai horren ekoizpen ziklo guztiak nola garatu eta nola ikertu esaten diegu, laborategian probak egiten ditugu, proba pilotuak ere egiten ditugu eskala txkian, hau da, elikagaiaren industri prozesu osoa sorberritzen (1) dugu eskala txikian, eta azkenik, prestaketa faseetara igarotzen gara, produktua baliozkotzeko azken urratsa horixe izanik. Batzuetan, kontsumitzaileek eurek deitzen digute, produkturen baten kalitateaz duda egin dutelako, edota nolabaiteko zalantza sortu zaielako, eta orduan dei egiten digute, eta guk pixka bat lasaitzen ditugu, gaur egungo sukaldaritzan nagusitu den kontzeptu berria zertan den azaltzen diegu, jaki aurrez prestatuei buruzko informazioa ematen diegu, zeren alde horretatik ez baitago dudarik elikagai guztiak noizbait iraungitzekoak direla, e.a., e.a. Orduan, guk haiek lasaitzen ditugu, berme eta espezifikazio guztiak betetzen dituzten produktuak direla berresten diegu.
‎merkatuko azterketak egiten ditugu, kontsumitzaileen joeren nondik norakoa aztertzen dugu, e.. a. Hortik aurrera, elikagai jakin bat nola bideratu behar den azaltzen diegu, hau da, elikagai horren ekoizpen ziklo guztiak nola garatu eta nola ikertu esaten diegu, laborategian probak egiten ditugu, proba pilotuak ere egiten ditugu eskala txkian, hau da, elikagaiaren industri prozesu osoa sorberritzen (1) dugu eskala txikian, eta azkenik, prestaketa faseetara igarotzen gara, produktua baliozkotzeko azken urratsa horixe izanik. Batzuetan, kontsumitzaileek eurek deitzen digute, produkturen baten kalitateaz duda egin dutelako, edota nolabaiteko zalantza sortu zaielako, eta orduan dei egiten digute, eta guk pixka bat lasaitzen ditugu, gaur egungo sukaldaritzan nagusitu den kontzeptu berria zertan den azaltzen diegu, jaki aurrez prestatuei buruzko informazioa ematen diegu, zeren alde horretatik ez baitago dudarik elikagai guztiak noizbait iraungitzekoak direla, e.a., e.a. Orduan, guk haiek lasaitzen ditugu, berme eta espezifikazio guztiak betetzen dituzten produktuak direla berresten diegu.
‎Eta nekazaritza ekologikoa utzi gabe, Eusko Jaurlaritzak abian jarri duen kanpaina zertan den azalduko dizuegu. Kanpaina honekin hainbat mezu helarazi nahi dizkiete kontsumitzaileei, besteak beste, produktu ekologikoen onurak zertan diren azalduko diete.
2008
‎Aste honetan, erlezain elkartekoekin bildu gara eta hitz aspertu bat egin dugu elkarteko lehendakariordearekin. Erleetatik lortzen ditugun produktuen bertute gastronomiko eta terapeutikoez harantzago, erleen zeregin nagusia zein den azaldu digu.
‎Gaur saioa zabaltzeko, Zizurkil aldera joko dugu eta Gipuzkoako Erlezain Elkarteak han daukan erlategia bisitatuko dugu. Lurralde historiko horretan sektorearen egoera zein den azalduko digute.
‎Askotan, ontziak su hartzen duenean, marinelekuretara jauzi egin behar izaten dute. Kasu horretan ere protokolo batzuk daude, nola jokatu behar den azaltzen dutenak. Ondarroan proba batzuk egin zituzten simulakro horretan.
‎Ea nork esaten duen ezetz.... Pedro Ruiz de Elizondo eta Matias Gorrotxategik euren sekretua zein den azaldu digute.
‎Ur inguruneari buruz hitz egiten jarraitu behar dugu, Donostiako Akuarioan jardunaldi bat antolatu baitzuten itsas ondareak garapenean duen garrantzia aztertzeko. Gonzalez Saenz de Samaniego nekazaritza, arrantza eta elikadura sailburua buru zela, Portugalen Galizian eta Euskadin itsas ondarearen alorrean egin diren esperientziak ezagutzera eman zituzten eta Europar batzordearen itsas politika zertan den azaldu zuten.
2009
‎Ardo etxe tematikoarenhelburu nagusia ardogintzarekin lotura duen guztia ezagutzera eta jakitera ematea da. Ardo etxera jotzen duten kanpotarrei edota bertoko jendeei ardoa nola egiten den azaltzen diegu, eta noski, baita mahastizaintzarekin zerikusia duen guztia ere. Hori esaterako, upategietan ez dute erakusten, baina hemen, Villa Luzian bai.
‎Beren lanagatik halako omenaldia jasotzeak zer nolako ohorea den azaldu ziguten.
2011
‎Behin barruan, inguruotako hainbat kilometrotan topatzen dugun paisaiaren arrazoia zein den azaldu digu. Gesaltza AƱana, diapiroa deritzon egitura geologiko batean dago eta denboran milaka urte garamatza atzera.
‎Albistegian, GuardiakoAdierazpenaren berri emango dizuegu. Landa eremuko emakumeek aurkeztutako agiri hori zertan den azalduko dizuegu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia