2004
|
|
Erabili beharreko pastari dagokionez, egun merkatuan
|
dauden
marka eta moten zerrenda amaigabeak nahastu egin gaitzake.
|
2005
|
|
Oro har, teklatua edo GPSa dutenak, telefono mugikorra, kamera digitala edo MP3 erreproduzitzailea izateaz gain, antolatzaile gisa soilik balio dutenak baino handiagoak eta astunagoak izango dira. Merkatuan
|
dauden
marken artean alde nabarmenak daude pisuari eta dimentsioei dagokienez, eta, beraz, ez dago gehiago egiaztatzerik. Hala ere, alde hori ez da inoiz izango gainean eramateko adina.
|
2011
|
|
b) Propietate bereziren bat eman nahi dieten aldaketekin Ez ureztatzea Idorreriaren aurkakoa Alergien aurkakoak (prebentziozkoak) c) Sendagaiak Laktosarik gabe Sojarena Proteina hidrolizazioena Haurrentzako esne guztiek nazioarteko aditu batzorde batek aldizka berrikusten eta ezartzen dituen baldintzak bete behar dituzte, eta haien osaerari dagokionez marjina batzuk finkatu. Esne mota jakin batentzat, merkatuan
|
dauden
marka ugarien arteko desberdintasunak oso txikiak dira, baina pediatrak bat edo bestea gomendatu dezake, haurtxoarentzat bereizgarri diren xehetasunek izan dezaketen garrantziaren eta interesaren arabera. Nahiz eta merkataritza etxeek farmazietan banatzen diren esneetarako gordetzen dituzten berrikuntzak, haien osaera hobetzeko asmoz egindako aldaketa guztiek ez dute alde batera utzi behar adituen ustez beharrezkoak diren marjina eta baldintza orokorretatik, eta aldaketak ez dakar beti hobekuntza nabarmenik.
|
2018
|
|
Etxeko lasagnak, adibidez, sei ordu inguru behar ditu; saltsak berak bakarrik, izan ere, bi edo hiru ordu hartzen ditu.Aurrez eginda datorrenak lagundu egiten du denbora hori aurrezten.ONGI HAUTATZEKO GAKOAKEz da erraza lasagnarik onena aukeratzea.Guztioi ez zaigu gauza bera gustatzen, eta diruz eta osasunez ere denak ez gabiltza berdin, eta nutrizio arloko eskakizunak ere bakoitzak bereak ditu.Pertsona bakoitza mundu bat da.Ramon de Cangas nutrizionistak kontsumo errazio zentzuzko bat ezarri du osasuntsu dagoen pertsona batentzat: ...kontuan hartuta: Murriztu errazioa.Lasagna errazioa 250 gramokoa izatea da ohikoena, baina kopuru hori hartzen denean, otordu batek eman behar lituzkeen baino kopuru handiagoetan hartzen ari gara energia, gantza, gantz saturatuak, azukreak eta gatza (2.000 kcal, 70 g gantz, 20 g gantz saturatu, 90 g azukre eta 5 g gatz). Hori dela eta, errazioa 100 gramora murriztea komeni da.Hain zuzen, merkatuan
|
dauden
markek ere 100 gramo bakoitzeko ematen dute nutrizio arloko informazioa, halaxe agintzen du-eta Europako 1169/ 2011 arauak, elikagaiek kontsumitzaileari eman behar dioten informazioari buruzkoak.Zaindu itzazu osagaiak.Hauta itzazu zure nutrizio profila zaintzeko moduko osagaiak daramatzaten lasagnak: esne gaingabetua, osoko pasta eta berdurak.Era horretan, balio osasungarriagoetan ibiliko dira energia, gantza, gantz saturatua eta azukreak.Bereziki zaintzekoa da gatza, plater prestatuek kopuru handietan izaten baitute, eta, hori dela eta, oso noizbehinka jan behar dira.Hobe berdurekin.Nutrizio arloko semaforoan ageri diren aukeren artean, haragiz egindako lasagnek, batez beste, kopuru handiagoetan ematen dituzte aztertu ditugun mantenugaiak.Gatza bereziki.Horrexegatik, hobe da berdura lasagnak hautatzea.Zer da hobea, izoztua edo hozkailuan edukitzekoa. Aldea ez da nabarmena.Izozte prozesuak ia ez dio eragiten elikagaien nutrizio arloari, nahiz eta komeni den jakitea beti egon daitekeela aldaketaren bat ezaugarriren batean, elikagai freskoekin gertatzen den bezala:
|
2021
|
|
Espainian, pertsona bakoitzak, batez beste, kilo erdi kétchup kontsumitzen du urtean. Hori bai, merkatuan
|
dauden
marka eta formatu ugarien aurrean, batzuetan zaila izaten da erabakitzea. Gertatu bazaizu, kontuan hartu aholku praktiko hauek, saltsa horietako bat aukeratu aurretik zertan jarri jakiteko.
|