2001
|
|
Hitz gutxitan: abiadura jakin batean, neumatikoek duten marradurako ildaska horiek ez dira gauza lurra eta gurpilaren artean
|
dagoen
likido guztia irensteko; horrela, presiopeko ur zorroa osatu eta horrek neumatikoa lurzorutik altxa egingo du.
|
|
Koko ura: Barruan
|
dagoen
likidoa da, zenbat eta berdeago egon kokoa, orduan eta ugariagoa. Egarria lasaitzeko aproposa.
|
2004
|
|
Belle Dumék, Physics Web eko idazle zientifikoak, zientzia fisikoen arloko erreferentziazko webguneetako batek, antzeko esperimentu bat proposatu du, Dorbolok koordinatutako taldearen emaitzen ondorioz. Esperimentu horren bidez, koloratzaileak eransten dira, kanpoko likidoaren beraren marrazetan
|
dagoen
likidoa hobeto bereizteko. Beste ikertzaile batzuek esperimentu berriak iradoki dituzte.
|
|
Eltzekoa Krustazeo ibiltarientzat zein igerilarientzat erabiltzen da. Irakiten
|
dagoen
likido batean murgilduz egin ohi da. Likido hori gatzdun ura edo salda motza (ura, barazkiak eta elementu aromatikoak) izan daiteke.
|
2005
|
|
Ura eta mantenugaiak metatzeko gai izan behar du, landareei poliki poliki emanez eta soberan
|
dagoen
likidoa erraz jario dadin ahalbideratuz.
|
2009
|
|
Bi ekintzen arteko antzekotasunak direla eta, AEBetako lanak dio mugikorra etengabe erabiltzeak honako hauek ekar ditzakeela: karpoko tunelaren sindromea (besaurreetik eskura bitarteko mina); bursitisa eskumuturrean, besaurrean, ukondoan edo sorbaldan (tendoiaren eta larruazalaren edo hezurraren artean
|
dagoen
likidoz betetako zakuaren hantura); eta initisa (tendoi baten hantura). Mugimendu errepikakorrak Suedian egindako ikerketaren arabera, funtsezkoa da konturatzea mugikorraren teklatua erabiltzeak gorputzari, osasunari eta lanerako gaitasunari eragin diezaiekeela.
|
2010
|
|
Tendinitisa tendoiaren inflamazioa da, burtsitisa berriz hezurren eta tendoien artean
|
dagoen
likidoz beteriko poltsa edo burtsen inflamazioa.
|
|
Ikertzaileek ohartarazi dutenez, esnea, mantenugai asko dituelako, laktosa bezalako azukreak barne, haztegi bikaina da mikroorganismoak garatzeko. Horregatik, soberan
|
dagoen
likidoa behin eta berriz berotzea saihestea gomendatzen dute, eta arreta handiagoa jartzea ontziak desinfektatzeari, baita kafe makinen edo pitxerren (belakiak, trapuak edo espartzuak) lurruneztagailuak garbitzeko erabiltzen diren tresnak garbitzeari ere. Esnearen kalitate mikrobiologiko txarraren arrazoi nagusietako bat zerbitzatzen den pitxer metalikoetan dago.
|
2015
|
|
Horietako bat da ahosabaiaren zatirik sakonena mihiarekin zanpatzea, ingurua berotzeko. Beste aukera bat da zefalea sortu duen edo ahotik arnasa hartu duen elikagaia edo edaria baino tenperatura altuagoan
|
dagoen
likidoa edatea, eta airea sudurretik ateratzea, aire beroa sudurrekoa izan dadin. Garrantzitsua da kontuan hartzea, nolanahi ere, oso sentsazio desatsegina izan arren, ez duela larritasunik, ez eta garunerako arriskurik ere.
|
2022
|
|
Ikusten denez, zenbat eta denbora gehiago prestatu, orduan eta alkohol gehiago lurruntzen da: Irakiten
|
dagoen
likido bati erantsita (zopa gisa): % 85 Flanbeatzea (postreetan bezala):
|
|
Zer osagai dituzte haragitarako saltsa horiek? Lehenengo begiratu batean, oso zaila da bakoitzaren konposizioaren ideia zehatza osatzea; izan ere, erosi behar ditugunean, marka komertzial bat duen ontzi batean
|
dagoen
likido bat ikusiko dugu funtsean, eta, batzuetan, osagai nagusiren bat nabarmentzen da (adibidez, txile habaneroa). Xehetasunez ezagutzeko etiketatzea kontsultatzea komeni da eta, zehazki, hiru elementu garrantzitsu:
|