2003
|
|
Eta Europako Batzordeak gaiari buruzko arau aldaketak eta ebidentzia zientifikoak eskatzen zizkion Italiari; Giza Elikaduraren Batzorde Zientifikoak, berriz —kafeinari eta edari «energetiko» deritzenen osagai gisa erabilitako beste substantzia batzuei buruzko 1999ko urtarrilaren 21eko irizpenean—, ondorioztatu zuen umeentzat kafeinaren eguneroko esposizioa areagotzeak, kontsumo jakin bat eragiten duenak, nerbio aldaketak ekar ditzakeela, Helduentzat, haurdunentzat izan ezik, ez zen kezkagarria izan edari «energetiko» horiek kafeinaren kontsumo osoari egiten dioten ekarpena, gainerako kafeina iturriak ordezten baitituzte. Irizpen horren emaitza erabakigarria izan zen, Batzordeak zehaztu zezan kontsumitzaileari argi eta garbi adieraziko zion elikagaietan kafeina egon zitekeela; horretarako, substantzia horren edukiaren berri emango zuen, kafeina berez ez
|
dagoen
edarietarako dosi jakin batetik abiatuta. Bibliografía ARAUDIA Batzordearen 2002/ 67/ EE Zuzentaraua, 2002ko uztailaren 18koa, kafeina duten elikagaiak eta elikagaiak etiketatzeari buruzkoa.
|
2005
|
|
Edateko, vodka Afari edo bazkari bat laguntzeko edari ezagunena vodka da, Errusiako edari nazionala. Baina bat ez hain graduatuta
|
dagoen
edari bat hartzeko egiten duen lanagatik da. garagardoa edo ardoa bezalako beste lagun batzuk aukeratzea, biak ere handiak kalitatea.
|
2006
|
|
Euskaldunok ikaragarrizko fama izan dugu beti itsasoan, eta hori sagardoari zor zaio. Sagardoak bitaminak eta mineralak mantendu egiten ditu, bizirik
|
dagoen
edari bat da. Aldiz beste marinelek ardoa edaten zuten, edo ura, eta ardoa edaten zutenean hor nonbait, baina ardoaren ordez koñaka edaten hasi zirenean akabo.
|
|
Aldiz beste marinelek ardoa edaten zuten, edo ura, eta ardoa edaten zutenean hor nonbait, baina ardoaren ordez koñaka edaten hasi zirenean akabo. Hamar litro ardo distilatuta koñak litro bat egiten da, baina hori jada ez da bizirik
|
dagoen
edaria, distilatu egin da, erre, eta beraz marinel horiek eskorbutua harrapatzen zuten. Eskorbutua da marinelen artean munduan egon den gaitzik famatuena, bitaminaren falta.
|
2011
|
|
Guk zergatik ez dugu, bada, izango patxaran koktelak egin eta hedatzerik?», dio. «Patxarana aldi berean badagoen eta ez
|
dagoen
edari bat da. Klasiko bat da, baina jende gazteak ez du hura edateko ohiturarik.
|
|
Adierazpen klinikoak deshidratazio isotonikoaren antzekoak dira, baina nabarmenagoak. Kasu horietan, gatz mineraletan (hipertonikoa) kontzentratuago
|
dagoen
edari bat hartu, elikagaiak gehiago gazitu edo, lanak edo esfortzuak irauten duen bitartean, gatz pixka bat hartu.
|
|
Beraz, hozkailuan eduki behar da, eta denbora gehiegi pasatzen utzi aurretik, edan”. Edari ezezagunaBeroarekin oso identifikatuta
|
dagoen
edaria da orxata, freskagarri bezala saltzen dena. Levante handian, Kataluniatik Andaluziara bitartean, Andaluziako toki batzuetan eta Madrilen bertan ere ba omen dago orxata hartzeko ohitura.
|
2018
|
|
Zigarroa itzalita, belladonazko infusio haren lurruna da atmosferarekin nahasten den kea. Bi eskuekin hartu du katilua eta ezpainetan ipinirik, oraindik oso bero
|
dagoen
edariari trago txiki bat eman dio putz egin ostean. Begiak itxita.
|
2022
|
|
Basa+ aran hitzek iradokitzen dute Nafarroan orain dela mende batzuk sortua dela dagoeneko globalizatua
|
dagoen
edari gozo hau, bolumenaren %25 inguru alkohol duena. Elorri beltzak (Prunus spinosa) ematen dituen basaranak anisdun likorean hilabete batzuetan beratzearen ondorioz lortzen da edari ondua.
|
2023
|
|
Lan horretarako, Nerabeen Garunaren Garapen Kognitiboaren Azterlaneko (ABCD) datuak erabili ziren, Estatu Batuetako garunaren garapenari eta haurren osasunari buruzkoak. Helburua zen egiaztatzea ea loturarik ba ote zegoen alkoholaren eta kafeinadun freskagarrien kontsumoaren artean haur txikietan, baina hobeto ulertzea zer erlazio
|
dagoen
edariaren ingestaren eta substantzia kontsumoaren nahastearen arrisku faktoreen artean, hala nola laneko oroimena murriztea eta oldarkortasuna areagotzea. Imagen:
|
|
Kristalezko botila batean
|
dagoen
edaria. Botilatik erortzen diren tantak ikusita, hozkailuan egon dela dirudi.
|
|
«Konbutxa mikrobiologikoki egonkorra ez den elementu bat da, eta ez da erraza etxean hori kontrolatzea». Arriskua dago mikrobiologikoki kutsatuta
|
dagoen
edari bat sortzeko, kontsumitzen duenarentzako kaltegarria dena.
|