Emaitzak: 6
2006 | ||
Etorkizun oparoko emaitzak izan arren, azterketa gehiago behar dira. Oro har, esan behar da ohizko berotze | bidez prozesatutako elikagaien balio bizitza hitzarmenez prozesatutako elikagaienarekin alderatu behar dela. Bibliografía Ayadi, M.A. Bouvier, L. Chopard, F. Berthou, M. eta Leuliet, J.C. (2004). | |
2011 | ||
Lehen pausoan, aztertu nahi den objektuaren hainbat erradiografia egiten dira, zenbait angelutatik eta objektuaren inguruan zirkunferentzia bat osatuz. Ondoren, erradiografia horiek ordenagailu | bidez prozesatu behar dira, objektuaren barneko egituraren hiru dimentsioko irudi bat lortzeko. Zenbat eta erradiografia gehiago egin lehenengo pausoan, orduan eta zuzenagoa izango da azken irudia. | |
Probek frogatu dute, halaber, teknologia hori eraginkorra dela lizunak eta esne elikagaien legamia espezifikoak inaktibatzean. Presio altuengatik prozesatu ondoren, egiaztatu zen tratatutako laginek beren propietateak eta kalitate ezaugarriak mantentzen dituztela beren bizitza erabilgarrian zehar (hiru hilabeteren buruan zenbatetsia), baina, horrez gain, zentzumenez, presio altuekin tratatutako produktuak lagin tradizionalak baino gehiago gustatu ziren (tratamendu termikoaren | bidez prozesatuak). Proiektu horri esker, presio handiko tratamendu egokienak optimizatu ahal izan dira, esne industrian ohiko osagaiak lortzeko, ohiko tratamendu termikoen ordez. | |
2012 | ||
MART PRODUCTION Arroza pH ia neutroa duen elikagaia da, karbohidratoz, proteinaz eta koipez osatua, eta kopuru txikiagoan, bitaminaz eta mineralez. Beraz, zenbait bakterioren hazkuntza bide bikaina da, batez ere arroza irakinaldi | bidez prozesatzen denean. B. cereus en esporak ondo bizi daitezke arroz lehorrean eta egosi ondoren ere. | |
2017 | ||
Testuetan etengabe erabiltzen dira UFak, bai ahoz eta bai idatziz; atzerriko hizkuntzak ikastean edohizkuntzak ordenagailu | bidez prozesatzean, ordea, arazo iturri izaten dira. Begira zer nolako esaldiaksortzen dituzten itzultzaile automatikoek batzuetan, UFren bat itzultzeko eskatzen badiegu: | |
2022 | ||
Teknologia hau ez da berria, 30 urte baino gehiago daramatza irinak bihurtzeko erabiltzen, urrutira joan gabe. gosaritako zerealak edo txikleak eta pasta arrautzaduna. Prozesu teknologikoa da, eta elikagaiaren osaera nutrizionala eta ezaugarri organoleptikoak aldatzen ditu, lehengai desberdinak nahastuz. “Estrusio | bidez prozesatzen diren elikagaiak tenperatura altuan egosten dira (100 °C tik gora) eta, aldi berean, presio handiak jasaten dituzte. Hori guztia denbora tarte laburrean”, azaldu dute AINIA zentro teknologikoak. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
bide | 6 (0,04) |
Lehen forma
bidez | 6 (0,04) |
Argitaratzailea
Consumer | 4 (0,03) |
UEU | 1 (0,01) |
Elhuyar Zientzia eta Teknologia | 1 (0,01) |
Konbinazioak (2 lema)
bide prozesatu | 6 (0,04) |
Konbinazioak (3 lema)
bide prozesatu behar | 1 (0,01) |
bide prozesatu elikagai | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |