2004
|
|
Ebaki horiek laban zorrotz batekin egiten ditugu. Pikuak beratzeko behar diren
|
bi
ordu igaro ondoren, xukatu eta saltsa egiteko aprobetxatu beratzearen likidoa. Pikuak zuritu eta zeharka moztuko ditugu, zerbitzatzerakoan platerean eusteko oinarria eginez.
|
2005
|
|
Lurzorua garbi dagoenean, itsaspen inprimazioko geruza aplikatzen da. Produktua erabat lehortu aurretik (ordubete edo
|
bi
ordu igaro ondoren), zuntzaren sarea jartzen da zoruaren gainean. Horrek armazoi lana egiten du baldosei eusteko.
|
2008
|
|
Garbiketa prozesua ur beroarekin garbitu eta gero desinfektatze fase batekin jarraitzen bada, ia bakterio guztiak ezabatuta geratzen dira, baita prozesu horren aurretik elikagaien hondakin lehorrak geratzen badira ere. Alde horretatik, FDAren gomendioetako bat da platerak erabiltzen direnetik
|
bi
ordu igaro baino lehen garbitzea, eta eskuz egiten bada, hobe da airean lehortzen uztea. Hala ere, elikagaiekin kontaktuan jartzen diren tresna asko dauden bezala (altzairuzko ganibetak, zaliak, plastikozko erretiluak edo zeramikazko plakak), bakterioen gune gero eta handiagoak bihur daitezkeen gainazal mota asko daude.
|
2011
|
|
Ez utzi elikagaiak hozkailutik kanpo. Prestatu eta
|
bi
ordu igaro ondoren kontsumitu ez badira, hozkailuan gorde behar dira, hermetikoki estalitako ontzi batean. Ez dira inoiz bost egun baino gehiago gorde behar.
|
2016
|
|
kontuz tenperatura aldaketa bortitzean Hidrokuzio sinkopea gorputz tenperaturaren bat bateko jaitsierak eragiten du, ur hotzetan sartuta. Udan gehien entzuten den gomendioetako bat da jan ondoren
|
bi
ordu igaro arte ez dela bainatu behar. Digestioa eteteko arriskua dagoela ohartarazita, asko ikusi dituzte bazkaldu ondoren orduak motelegi pasatzen dituztela uretan dibertitzen hasi arte.
|
2017
|
|
Emaile izateko 18 urte baino gehiago izatea, 50 kg baino gehiago izatea eta osasun ona izatea Odola eman ondoren, atsedenean egon behar da 10 minutuz. Komeni da likido ugari hartzea eta erretzea eta alkohola edatea, gutxienez
|
bi
ordu igaro arte. Kontzentrazio edo esfortzu fisiko handia eskatzen duten jarduerak ez egitea gomendatzen da (adibidez, kirolak, ibilgailuak luzaroan gidatzea, lan astunak), gutxienez hurrengo egunera arte.
|
|
Batez ere 5ºc eta 60ºc arteko tenperaturan agertzen dira, arrisku eremuan. Tenperatura horietan
|
bi
ordu igarotakoan, elikagai bat kutsa daiteke. Kasu honetan, agian ondo hezurtu eta zapore ona izan dezake.
|
|
«112 zenbakira deitzen dugunean eta infartuaren berri ematen dugunean, ‘Infartu kodea’ izeneko sistema bat jartzen da martxan. Horri esker, pazientea ospitalera eraman ahal izango da kasu honetan, eta angioplastia bat egingo zaio
|
bi
ordu igaro aurretik», azaldu du Francisco Javier Noriega Sanz doktoreak, San Carlos Ospitale Klinikoko Unitate Koronarioko mediku atxikiak eta Bihotzaren Espainiako Fundazioko (FECek) kide. Dei hori eguneko edo gaueko edozein unetan gerta daiteke, nahiz eta bihotz hodietako larrialdietan «goizeko lehen orduetan kontzentratu ohi» den; Roberto Martín Asenjo Kardiopatia Iskemikoaren Ataleko kidea da, eta Kardiologiako Espainiako Elkarteko Zainketa Akutuen eta Bihotz hodietako Zainketen Ataleko kidea.
|
2022
|
|
Irregulartasunen bat aurkituz gero, geldialdia egitea gomendatzen duen lekuko bat argiztatuko da tresnerian. Sistemak gidatze denbora ere kontatzen du, bolantean
|
bi
ordu igaro ondoren atseden hartzea iradokiz. 5 Erreia nahi gabe aldatzeko alerta Argi, soinu edo bibrazioen bidez bolantean edo eserlekuan, sistemak jakinarazten dio gidariari bere erreiaren muga gainditzen ari dela.
|
2023
|
|
Nola prestatu biberoia modu seguruan haurtxoarentzat Haurtxoentzako esne horiek fabrikatzaileak gomendatutako jarraibideei jarraituz prestatu behar dira beti, eta ahalik eta azkarren kontsumitu, esnea berreraiki eta
|
bi
ordu igaro baino lehen, gehienez ere. Elikagaien Segurtasunerako eta Nutriziorako Espainiako Agentziak zehaztu duenez, “nola kontserbatu eta zenbat denbora egon daitekeen hotzetan”.
|