2003
|
|
Estali eta utzi irakiten eta puzten. Ura estali arte kontsumitu dutenean, ur hotzarekin busti (izutzeko) eta gehitu olioa, tipula, porrua, azenarioa, piper berdea, tomate heldua eta
|
bi
baratxuri ale. Utzi poliki poliki egosten, eta kendu kontu handiz egurrezko espatula batekin, babarrunak hautsi gabe.
|
2007
|
|
Adar tomatea botatzeko, kilo bat tomate mota behar da, eta horiek azal gogorra dute. Tomateez gain,
|
bi
baratxuri ale, tipula bat, gatza, bi sakarina eta oliba olio birjina behar dira. Saltsa fina, zapore bereziarekin Saltsa prestatzeko, aurrez tomateak galdarraztatu.
|
2011
|
|
Errezeta honetan oliba olioa erabiliko dugu. Hiruzpalau koilarakada olio jarriko ditugu, eta bi tipula finetako bat xehatuko dugu, hau da, zatitxo txiki txikitan,
|
bi
baratxuri ale eta zati txiki txikitan. Tipula garden dagoenean, bakailao xehatutik 50 g inguru zati txikitan jarriko dugu (su ertain baxua, erre ez dadin), ogiak gehitu eta pazientziaz landuko ditugu, ohi bezala.
|
2014
|
|
Hauek behar dira: 175 g gari zainzuri, 100 g kalabazin, 200 g txanpiñoi eta
|
bi
baratxuri ale. Kalabazina xerratan moztu, gari zainzuriak eta txanpinoiak, eta hori guztia zartagin batean salteatu oliba olioarekin eta baratxuriarekin.
|
|
ogi integraleko ogitartekoa atunarekin, tomatearekin, gaztarekin eta antxoekin. Horretarako, hauek ditugu: 400 g ogi integral (lau opil), 250 g hegaluze oliotan, lau raff tomate, 250 g gazta krematsu,
|
bi
baratxuri ale, 50 g Santoñako antxoa kontserban eta 10 ml oliba olio. Prestaketa:
|
2015
|
|
Utzi hozkailuan 30 minutuz, ontzia noizean behin mugituz, marinatuaren zukuak busti daitezen. Eskabetxea egiteko,
|
bi
baratxuri ale zuritu eta lapiko batean sartuko ditugu oilar xerrak marinatzeko erabili ditugun zukuak. Gehitu koilarakada bat sagar ozpin, bi koilarakada oliba olio eta prestatu nahasketa su baxuan 15 minutuz; ia bukaeran, segundo batzuk falta direnean, gehitu perrexila eta tipulin xehatua, eta gatz pixka bat.
|
|
Gorde txirlak eta salda kolatua. Ondoren, tipulin freskoa,
|
bi
baratxuri ale eta brounoisse zatitxo bat bota marinel saltsarekin. Barazkiak ere biguntzen dira.
|
|
Baratxuri ogia baguette batekin (A plana) Plan erraza da hau, ogi txigortua baratxuri usainarekin prestatzeko modu azkarra, bazkari edo mokadutxo afari bat laguntzeko aproposa. Krema bat egin, 50 gramo gurin krematsu, bi koilarakada oliba olio,
|
bi
baratxuri ale zuritu eta birrindu, limoi birrindu bat eta gatz pixka bat. Xerratan egin behar da, ez oso lodietan, eta egosita dagoen baguette motako ogia egin behar da.
|
2016
|
|
Aldiz, tripakiak garbi eta egosita erabiltzen baditugu, saltsa prestatu eta gero gehitu egin behar ditugu. Oliba olioa,
|
bi
baratxuri aleak eta tipula, biak brounoisse erara moztuak (oso finitua), frijitu oliba olioa erabiliz. Tipula bigunduta dagoenean, gehitu piper txorizero birhidratatua, zatitu tomate zatitua eta utzi 20 minutuz su baxuan.
|
|
arroz aberatsa barazkiekin eta oilaskoa Irudia: CONSUMER EROSKI Tipula laurden bat hartu eta
|
bi
baratxuri ale eta piper berde erdi bat bota. Hori guztia laukitxotxo txikitan moztuta, oliba olio pixka batekin.
|
|
Kalabaza, kalabazina eta azenarioa egosita daudenean, kazola sutatik atera eta kristoren olio errea bota. Horretarako, zuritu
|
bi
baratxuri ale, moztu xaflatan eta gorritu zartaginean oliba olio beroko koilarakada batzuekin. Gorritu direnean, atera zartaginean, gehitu curry koilaratxoa, nahastu bigarren eta berehala, eta bota lapikora, barazki prestatuak, estali eta utzi guztia bost minutuz.
|
|
3 Perretxiko krema fina eta zaporetsua Tipulin bat ebaki brunoise erara, eta su baxuan prestatzen da kazola batean olio pixka batekin. Biguna dagoenean,
|
bi
baratxuri ale gehitu eta multzoa sueztitu. Pare bat porru garbi erantsi behar zaizkio, perretxiko garbi eta zatikatuekin batera.
|
2019
|
|
Berdela labean, gozamena Hauek behar ditugu: bi berdel (800 gramo),
|
bi
baratxuri ale, oliba olioa eta gatza. Prestaketa.
|
|
Labeko erretiluaren gainean, honako hauek jarri behar dira: tomate garbituak eta ebakiak, tipula xehatua,
|
bi
baratxuri ale zuritu eta ijetziak, gatza eta olio txorrotada osagai horien gainean. Ondoren, guztia 210 ºC tan prestatzen da labean, ordu erdiz gutxi gorabehera.
|
|
Osagaiak: salda litro bakoitzeko (haragia edo arraina), kilo bat tipula,
|
bi
baratxuri ale, 12 piper txorizero, 40 gramo irin eta bi koilarakada oliba olio behar ditugu. Prestaketa.
|
|
Andrea Osagaiak: 200 g txitxirio egosi 400 brokoli ultraizoztu hiru koilarakada tahini
|
bi
baratxuri ale xehatu limoi baten zukua gatza limoi birrindura koilarakada bat piperbeltza oliba olioa pinaziak Prestaketa: Lehenik eta behin, labea 180 °C an berotu eta brokoli ultraizoztua labe erretilu batean jarri behar dugu.
|
|
6 Azalorearen hummusa Osagaiak: 400 g azalore ultraizoztu oliba olioa koilarakada bat piperrauts gozo gatza komino ehoaren koilarakadatxo erdia
|
bi
baratxuri ale limoi erdi baten zukua hiru koilarakada tahini Prestaketa: Lehenik eta behin, berotu labea 200 ºC an.
|
2020
|
|
2 Perretxiko eta brokoli salteatuak Osagaiak: 350 g sasoiko perretxiko, 300 g brokoli, 50 g tipula,
|
bi
baratxuri ale, 100 ml ardo zuri, 20 ml oliba olio, gatz apur bat eta tipulin zurtoin batzuk. Garbitu eta moztu brokolia sorta txikitan, eta egosi lapiko batean gatz pixka batekin irakiten dagoen urarekin bost minutuz.
|
|
StephanieFrey Osagaiak: 300 g brokoli, 400 g azenario, 100 g tipulin fresko, 100 g porru, 250 g patata,
|
bi
baratxuri ale, 30 ml oliba olio eta gatz pitin bat. Lapiko batean bi koilarakada oliba olio jarri, baratxuri ale zuritu eta oso batekin, eta tipulina brunoise eran moztua (laukitxo txikiak).
|
|
4 Kinoa brokoli, gazta eta urdaiazpiko onduarekin Osagaiak: 250 g kinoa, 75 g azenario, 100 g tipulin fresko,
|
bi
baratxuri ale, 250 g brokoli sorta handitan, 50 g urdaiazpiko ondu, 40 g gazta ondu, 500 ml ur, 10 ml soja saltsa eta tipulin zerrenda batzuk. Ur hotzeko zorrotada baten azpian garbitu behar da kinoa, ura garden atera eta gorde arte.
|
2021
|
|
Prestaketa. Mortero edo almirez batean
|
bi
baratxuri ale ondo birrindu. 200 ml oliba olio gehitu.
|
|
Prestaketa. Kipula bat xerra mehetan txikitu,
|
bi
baratxuri ale moztu, ereinotz hosto bat txikitu eta ezkai sorta bat txikitu. Nahastu osagai horiek eta bota lapiko batera oliba olio beroarekin.
|
2022
|
|
Ondoren, bota olio koilarakada pare bat kazola batera. Berotu ondoren,
|
bi
baratxuri ale gehitu. Eta gorritzen hasten direnean, ogi kantitate handi bat gehitzen da xerra meheetan frijitzeko.
|
|
zweifelsfreimitb Hona hemen neguko egun hauetan probatu eta gozatzeko hiru erregu errezeta: Txahal erregosia perretxikoekin Lapiko batean, lau koilarakada oliba olio berorekin,
|
bi
baratxuri ale eta tipula bat sueztitu brunoise (xehatu fina). Barazkiak bigun daudenean, aldez aurretik ebakitako haragia bota aho zatietan, gatza botata eta irinez pasatuta.
|
|
Tomatea zati irregularretan moztu eta piper berdea eraztunetan jarri, eta indioilar zatien gainean jarri. Horrez gain,
|
bi
baratxuri ale zuritu, edalontzi handi bat garagardo lager, oliba olio txorrotadatxo bat eta gatza bota, eta 30 minutuz egosi, estalita eta su baxuan. Denbora hori igarotakoan, multzoa nahasi eta baso erdi ardo zuri, edalontzi bat hegazti salda eta koilarakadatxo bat gehitu.
|
|
Ziapea Frantziako estiloan Jainkoarenaren antzera, hauek behar ditugu osagaiak: 30 gramo ziape hauts 180 ml ardo zuri lehor koilarakada bat oliba olio
|
bi
baratxuri ale tipulin bat koilarakadatxo erdi gatz piperbeltz beltz eho pixka bat koilarakadatxo bat azukre beltz Control de la manera de la manera de la medida. Prestaketa:
|
|
Ogi xigortua antxoa freskoekin eta piper erreekin Urratsez urrats: Laberatu osagai hauek Lehenik, berotu labea 200 °C an, eta sartu azpil bat piper gorriekin, piper berdeekin,
|
bi
baratxuri ale garbituta (baina azalarekin) eta pare bat tipula zuritu eta erdibituta; barazki guztiek oliba olioz igurtzita egon behar dute, eta gatz pixka bat gainean. Gutxi gorabehera 50 minutuz erre, noizean behin birak emanez, barazkien haragia erre arte.
|
|
Ondoren, piezen azalera salatzen da eta poz ukitua ematen zaio piperbeltz eho pixka batekin. Zuritu eta txikitu
|
bi
baratxuri ale, eta nahastu limoi baten zukuarekin. Nahasketa honekin labeko erretiluaren oinarria igurtzi eta gainean oilasko salpiperradunen zatiak jarri.
|
2023
|
|
Pisto generiko baten eta Andaluziako pistoaren arteko aldea da azken horrek berenjenak eta patatak dituela. Andaluziako pistoa nola egin Lehenik, tipula bat zuritu, piper berde baten pipitak kendu eta bi kalabazin ertain zuritu, berenjena bat eta
|
bi
baratxuri ale. Barazkiak laukitxotan zatitu eta zartagin batean salteatu oliba olio eta gatz pixka batekin:
|
|
belchonock Konbinazio hauek hainbat errezetatarako balio dute. Tomate frijitua Txikitu kipula bat eta
|
bi
baratxuri ale, eta frijitu lapiko batean oliba olio pare batekin. Gehitu birrinduzko bi tomate, eta frijitu multzo osoa 30 minutuz.
|
|
Imagen: iStock Zainzuri berdeen krema kalabazinarekin Kalabazin pare bat, tipula bat eta
|
bi
baratxuri ale moztu xerratan. Kazola batean, oliba olio koilarakada pare batekin, salteatu kipula eta baratxuri aleak.
|
|
Moztu kipula laurden bat laukitxotan, pistorako bezala, eta frijitu lapiko batean oliba olioarekin. Kipula prestatu ondoren, gehitu
|
bi
baratxuri ale xerratan, 250 gramo txanpinoi garbi eta xerratan, eta zainzuri zuri zuri zuri eta berdezko zurtoinak, aurrez egosita. Erregosi barazki multzoa eta gehitu 250 gramo arroz.
|
|
gdolgikh Kalabaza eta porru krema fina Tipulin fresko bat zuritu, juliana eran moztu xerra meheak eta su baxuan egosi lapiko batean bi koilarakada olio berorekin. Gorritzen hasten denean, bi porru (zati zuria) bota, desgarbituta eta xerra mehetan ebakita, eta
|
bi
baratxuri ale zurituta, xafla mehetan ebakita. Dena 30 segundoz sueztitu, eta, ondoren, 400 gramo kalabaza zuritu, garbi eta zati irregularretan moztu, eta 200 gramo azenario zuritu eta xerratan gehitu, 200 gramo patata zuritu eta xerratan moztuta.
|
|
Saihestu egingo dira saltsa oso koipetsuak eta gaztak, oilasko edo arrautza egosiaren ukitua duten ogitarteko begetalak hautatzen direnean, elikagai guztiak berrezartzeko. Landare ogitarteko integrala izokin ketuarekin Zartagin batean, oliba olioarekin su bizian, salteatu kipula bat zerrendatan ebakita,
|
bi
baratxuri ale brunoise eran ebakita eta kontserbako piper xukatuaren zerrenda batzuk. Gatz puntuan jarri, eduki dezaketen olio iragazki batean xukatu eta gorde.
|
|
sarsmis Zer behar duzu Errezeta hau prestatzeko, hau behar duzu: 300 g zerba fresko, 200 g patata, 100 g azenario, 100 g kalabazin, tipula bat, porru bat,
|
bi
baratxuri ale, 100 ml oliba olio eta gatz pixka bat. Nola egiten den Garbitu zerba eta porruen hostoak eta zuritu gainerako barazkiak (patatak, azenarioa, kalabazina eta tipula).
|
|
Kazola pixka bat hozten denean, kendu barazkiak, pasatu irabiagailutik eta gehitu berriro zopa egosteko saldan garbantzuekin. Jarri olio pixka bat eta
|
bi
baratxuri ale xerratan moztuta, su ertainean egiteko. Baratxuriak gorritzen hasten direnean, piperrauts koilarakadatxo bat bota, eta, berehala, 400 gramo aza garbitu eta zatitu, baso bat urarekin batera.
|
|
Eta, erre ondoren, erreketako plakaren zukua berreskuratu eta iragazgailutik pasatzen da. Cayena ukitua emateko, xerratan moztutako
|
bi
baratxuri ale gorritu eta Cayenako pipermina zartagin batean olioarekin zatituta. Baratxuriak erdi onduta daudenean, zartagina sutatik atera, sagardo ozpin koilarakada pare bat gehitu, eta erretako zukuak, dena mugimendu zirkularrekin lotu.
|