2001
|
|
Zatiketaren ondoren lortzen den pieza bakoitzaren kategoria komertziala zehazteko, haragia, gantz ehuna eta ehun konjuntiboa karnearen nerbioa, hezurrak eta abar hartzen dira kontuan. Kategoriak, prezioari ez ezik, pieza batzuk modu batera edo
|
bestera
prestatu behar dira ahalik eta probetxu handiena ateratzeko eta ahalik eta atseginenak eta zaporetsuenak geratzeko. Lehen kategoriako piezak, batez ere, txahalaren sukaldaritzako aplikazio berberak dituzten xerrak egiteko erabiltzen dira.
|
2005
|
|
Ebakiaren arabera, haragiaren piezarik samurrena era batera edo
|
bestera
prestatzen da
|
2006
|
|
Saltsa romeskoa egin ondoren, pausatzen utzi. Zaporetsuagoa da, egun batetik
|
bestera
prestatu eta hozkailuan gordetzen baita erabili arte. Saltsa lodi geratu behar da, kalçotei «heltzeko» eta gehiegi tantaka ez erortzeko.
|
2009
|
|
Saltsa romeskoa egin ondoren, pausatzen utzi. Zaporetsuagoa da, egun batetik
|
bestera
prestatu eta hozkailuan gordetzen baita erabili arte.
|
2012
|
|
Uda sasoia ezin egokiagoa da txibia tipuleztatuekin egindako kazolatxo bat eskatzeko ostatuan edo norberak prestatzeko etxean, edo muskuiluak edo txirlak, era batera edo
|
bestera
prestatuak (lurrunetan, saltsa minarekin, itsas erara, baratxuriz eta perrexilez erregosiak...), edo karramarro edo itsaski koktela, olio ozpin saltsa freskagarri batek lagunduta.
|
2014
|
|
Zerbitzatzeko unean, ogi xerra frijitu eta perrexil xehatu batzuekin laguntzen diegu. Aurreko kasuan bezala, hobe da plater hau egun batetik
|
bestera
prestatzea. Atsedenaldiarekin, saltsarekin eta txipiroiekin bat egiten dute.
|
2017
|
|
Babarrunak erabiliz prestatzen den platerik ezagunenetako bat indaba lapikokoa da. Eremuaren arabera, modu batera edo
|
bestera
prestatzen da.
|
2019
|
|
–Geuk eragin duguna. Benetan uste duzue egun batetik
|
bestera
prestatutako matxinada batek arrakasta euki leikeala?
|
2020
|
|
Eskolako baliabide askok ez dute balio, material desberdinak behar baitira. Egun batetik
|
bestera
prestatu behar izan dut dena, eta hasieran ez dakizu nondik jo». Josu Lopez Gazpio mintzo da; Mungiako Larramendi ikastolako (Bizkaia) Bigarren Hezkuntzako irakaslea da.
|
2022
|
|
Muskuiluz betetako patatak, eta gero saltsan (gourmetetarako) Prestakuntza hau zertxobait neketsuagoa da, baina gozamena. Egun batetik
|
bestera
presta daiteke, saltsaren zaporea indartuko baitu. Itsaski prestakina patata mamiarekin Itsas zaporeko patata horiek egiteko, tipula xehatu erdia eta oliba olio koilarakada pare bat zartaginean frijitu.
|
2023
|
|
Piper beteak aukera klasikoa eta oso lagundua dira, eta merezi du prestatzea. Saltsa duten beste plater batzuekin gertatzen den bezala, aberatsagoak dira egun batetik
|
bestera
prestatzen badira. Ezaugarri hori oso interesgarria da festak sukaldean korrika egin gabe gozatzeko.
|
|
Plater asko aldez aurretik prestatuta egon daitezke, bai hozkailuan bi egun lehenagotik gordeta, bai izozkailuan gordeta, hozkailuan lekurik ez badago. Gainera, saltsarekin gisatua egiten duten ia errezeta guztiak asko hobetzen dira egun batetik
|
bestera
prestatzen direnean; izan ere, atsedenarekin jaki prestatua berotu egiten da, samurragoa da eta saltsak zapore handiagoa du. f35d Itsaski zopa eta kremak balio segurua dira.
|