2007
|
|
Babarrun kremada hau. Babarrun barietate guztien arteko lehiaketa da eta babarrun guztiak modu
|
berean
egosten saiatzen gara: osagai berberekin eta berdin berdin egosita denak.
|
|
osagai berberekin eta berdin berdin egosita denak. Horrela, babarrunaren zaporea kanpora aterako da eta barietate bakoitzaren ezaugarriak benetan hauteman ahal izango ditugu, denak modu
|
berean
egosiak eta prestatuak daudelako.
|
|
Tolosako babarrun ekoizlerik onenaren kategorian lehian aritu ziren babarrunak prestatzeaz arduratu zena Roberto Ruiz izan zen, Tolosako Frontón jatetxekoa (jatetxe honek beti egin du euskal produktu labeldunen alde). Babarrun guztiak aldi berean eta denbora
|
berean
egosi ziren, hementxe, Foruen Plazan, eta hiru osagai baino ez ziren erabili: ura, olioa eta gatza.
|
2009
|
|
Papillote erara prestatutako jakiak egosita edo erreta daudenak baino samurragoak eta zaporetsuagoak dira Papillotea prestatzean, osagaiek egosketa puntu bera izan behar dute; izan ere, arrain fin bat barazki oso gogor batekin batera sartzen bada, arraina prestatuta dagoenean, landareak ez du oraindik egosiko. Papillotea ezin denez berriz ireki eta itxi, osagai guztiak aldi
|
berean
egostea lortu behar da. Horretarako, zati txikitan eta tamaina berekoak moztuko dira.
|
|
Horregatik, eta arto fekularen zapore bereizgarria kentzeko, egosten utziko dugu, fekula murriztu arte. Arrozarekin Arroza, loditzeko elementu gisa, osorik erabiltzen da, eta ligatu nahi dugun prestakin
|
berean
egosten da. Bustitzeko elementu litro bakoitzeko 40 g inguru erabiltzen dira, eta arroza erabat bigundu arte egosi behar da, hau da, 20 minutu gutxienez.
|
|
Arto irina bezala erabiltzen den arroz irina ere aurki dezakegu. Loditu patatekin Patata, arroza bezala, ligatu nahi dugun prestakin
|
berean
egosten da. Egosi patata oso biguna egon arte eta fekula guztia askatu arte; txikitu edo puregailutik pasatu.
|
2010
|
|
azalera heltzen den beroa elikagaian barneratzen denarekin orekatu behar da. Horrela jaki osoa aldi
|
berean
egosten da, kanpoaldea ikaztu gabe. Distantziaren arabera, elikagaiak jasaten duen tenperatura igotzen edo jaisten da, adibidez:
|
2011
|
|
Emaitza orburu bihotzak dira, kolore naturalarekin. Salda
|
berean
egosi eta hoztu ondoren, xukatu eta egosten edo prestatzen amaitu, aukeratutako plateraren arabera. Bihotzak barazki pistoarekin bete daitezke, bakailao izpituarekin edo zatitutako txipiroiarekin, eta, azkenik, laberatu Bizkaiko saltsarekin edo bexamel arinarekin.
|
2015
|
|
Gauetan ere erne egon behar ginen, egur metan zuloren bat sortuz gero sua ateratzeko arriskua zegoelako. Lau egur meta genituen aldi
|
berean
egosten. Egur meta bakoitzak sei egun inguru behar zituen ondo erretzeko.
|
2017
|
|
Azeri buztana (Equisetum sp.). Ordu beren egosi ber dála? Es, gisóna, batu te ostáyen be ondo agwántaten dau lúki bustenak gordeta, ordu
|
berean
egosi behar dela. Ez, gizona, batu eta ostean ere ondo irauten du luki buztanak gordeta?
|
2018
|
|
presio atmosferiko egoera ezberdinetan elkarrekin eztabaidatu, konfidentziaren bat trukatu eta datorren urteko diskoan azaltzeko moduko trikimailuak konpartitzean sentitzen zara ingurukoen sokako. Pharosek eskatutako soinu geruza hori lortzen duenean, kasu, haien arteko gutxieneko izendatzaile komuna zein den esatea nekeza suertatzen den arren, salda
|
berean
egosten den giza-talde batekin senidetuta sentitzen dira, itsaso bereko arrain.
|
2022
|
|
Beste egospen mota bat one pot pasta izenekoa da: pasta, berdura eta gainerakoak eltze
|
berean
egosten dira, batak besteari zapore usainak emanez eta saltsa krematsu bat osatuz. Emaitza:
|
2023
|
|
Sagar gozo gozoak hautatu eta zuztarra kendu, xuritu eta moztu ondoan, urean irakiten utzi zituzten. Eta haietatik bereiz maneatu zuten saltsa, eskukada bat arbendol hartu, xigortu eta mortairuan ongi pikatu eta sagarrek utzitako salda
|
berean
egosten jarri zituzten, arbendol esnea prestatzeko. Ogi mamia eta eztia erantsi zioten ondoren.
|