2001
|
|
Nola egin,
|
bere
puntuan gera dadin: – Ale solteak lortzeko, arroza gordinik berotzen da eta koipe kantitate txiki batean frijitzen da (oliotik gurinera izan daiteke), eta su motelean egosten da, behar den ur kantitatean (normalean, arroz bolumenaren behin eta erdian), egosi gabe edo gordinik gelditu gabe xurga dezan.
|
2002
|
|
– Egosten ari diren bitartean patatak osorik gera daitezen, nahikoa da koilarakada bat olio gehitzea eta gatzez gazitzea sutatik kendu baino minutu bat lehenago. – Arroza
|
bere
puntuan egotea erraza da, olio tanta batzuk edo gurina gehitzen badiogu egosteari. – Zopak elikagarriagoak eta zaporetsuagoak izango dira, aurrez hozkailuan gorde ditugun soberakinak gehituta (gazta, salda, barazkiak, etab.). – Perretxiko eta txanpinoiak leunago geratuko dira, eta limoi zukuz bustiko ditugu prestatu aurretik.
|
|
Erretako egosketa denborak ondo kalkulatzeko, kontuan hartu behar da prestatzen dugun 500 g haragi bakoitzeko 20 eta 25 minutu bitarte behar direla labean egosteko. Haragia
|
bere
puntuan erretzeko trikimailu batzuk Erre nahi dugun haragia samur eta leun geratzeko, aurreko egunean ura eta gatza dituen gatzun batean sartu behar da. Gatzaren dentsitatea haragiaren tamainaren eta beratzen ematen duen denboraren araberakoa da (zenbat eta haragi tamaina handiagoa izan, orduan eta gehiago beratzen du gatzunetan; normalean, 8 ordu inguru behar baino gehiago izaten dira).
|
2003
|
|
Adibidez, entsaladaren aurkezpena alda dezaketen generoak erabiltzen direnean (erremolatxa, aza gorria, adibidez), zerbitzatu aurretik jarriko dira beti azken unean. Halaber, oso garrantzitsua da entsaladari botatzen zaion ongailua kontrolatzea, entsaladak
|
bere
puntua lor dezan. / web/ es/ nutricion/ imagenes/ salad.jpg
|
2004
|
|
Robert Atkinsek 1982an diseinatu zuen dieta polemikoari, astebetean lau kiloraino galduko zuela eta eskema aspergarrietara jo gabe, inoiz ez zaio falta izan aurkari medikorik. Baina orain arte ez da talde daniar batek The Lancet aldizkarian argitaratu
|
bere
punturik ahulenak erakusten dituen ikerketa bat.
|
2006
|
|
Egiaztatu gatz puntua eta gorde. Lapiko zabal eta ez oso altu batean, ur gazia irakiten jarri lasagna plakak egosteko 9 bat minutuz, ia
|
bere
puntuan egon arte, eta noizean behin biratuz. Kanilatik lasagna pasatu, egosi ondoren, xukatu eta olio pixka batekin igurtzitako erretilu batean jarri, itsats ez dadin.
|
|
Orea egostea oso prozesu sinplea izan daiteke, beste sukalde teknika batzuekin alderatuz gero. Hala ere, pasta “al dente” edo
|
bere
puntuan prestatzeko, sukaldaritzari buruzko gutxieneko ezagutza batzuk behar dira, edo trikimailu erraz batzuk aplikatu. “Al dente” orea lortzeko prozesu ideala honela laburbiltzen da:
|
2007
|
|
Une horretatik aurrera, Espainiako bankuak hasi du, neurri handiagoan edo txikiagoan, komisioak bezeroen aurrezkia erakartzeko erakargarritasun nagusia bihurtu diren lehiaketa bat. Baina, gero, borroka hori
|
bere
punturik gorenera iritsi zen, BSCHk komisioak kendu zizkiola zerbitzu batzuei, oinarrizkoenei. Espainiako banketxeak lehiaketa bati ekin dio, eta komisioak bezeroen aurrezkia erakartzeko erakargarritasun nagusia bihurtu dira Komisiorik ez oinarrizko zerbitzuetan Une horretatik aurrera, badirudi finantza erakundeek komisioen politika aldatu dutela bezero berriak erakartzeko edo lehengoak mantentzeko.
|
|
Rona egiteko erabiltzen da. Azukrearen puntuak Azukrearen dentsitateak, edo
|
bere
puntuek, postre batzuk edo besteak egiteko enplegu mota egokia zehazten dute. Almibar:
|
2008
|
|
Egia esan, muskulaturaren gainesfortzuaren ondorioz sortzen dira giharrak, eta horrek muskulu zuntzen mikrohausturak eragiten ditu, eta eragindako muskuluaren hantura eragiten du. Hanturak berak eragiten du mina, zeina
|
bere
puntu gorenera iristen baita neurriz kanpoko ariketa egin eta 24 eta 48 ordu bitartean. Agertzen den minak bi arrazoi ditu:
|
2009
|
|
Egiaztatu gatz puntua eta gorde. Lapiko zabal eta ez oso altu batean, ur gazia irakiten jarri lasagna plakak egosteko 9 bat minutuz, ia
|
bere
puntuan egon arte, eta noizean behin biratuz. Kanilatik lasagna plakak pasatu, egosi, xukatu eta erretilu batean jarri.
|
|
Tumore mota hau
|
bere
punturik gorenera iritsi zen 2000 urtean eta urtebete geroago modu malkartsuan erortzen hasi zen.
|
2011
|
|
Fruta freskoa osagai nagusi gisa Postre gozoen eta kaloria gutxiko postreen errezetetan, fruta freskoa nahitaez agertu behar da. Ur dentsitate handiak eta
|
bere
puntu gozoak, heltzeak berez dituen azukre naturalak direla eta, errezetak arindu eta zapore gozo leuna ematen diete. Hainbat errezeta mota daude, besteak beste, frutek konpotak egiteko erabiltzen dituztenak:
|
|
Uda iritsi da, eta, harekin batera, aukera eta kopuru handia frutak urtaro horretako jokalariak, hala nola, arbeletxekoak, nektarinak, melokotoiak, gereziak, San Juan madariak edo aranak. Guztiek dute beren mamitasuna, gozotasuna eta fruktosa kopuru handia, eta horrek oso erakargarri egiten ditu freskoak eta
|
bere
puntuan jateko. Baina eragozpen txiki bat ere badute:
|
2012
|
|
Horregatik, behar beharrezkoa denean bakarrik irekitzea komeni da. Elikagaia
|
bere
puntuan egon baino lehentxeago itzaltzen bada, geratzen den beroa itzali egingo da. Errezetak ordu bat baino gehiago behar badu labean, ez da beharrezkoa aldez aurretik berotzea.
|
|
ez du betetzen. Baina arrain on bat eskaintzen denean,
|
bere
puntuan prestatua eta arretaz apaindua, ez dago aitzakiarik. Horretarako, alde batera utzi behar dira oilar frijituak, legatz arrautzaztatua eta izokina saltsa berdean.
|
|
Beraz, ez da justifikatzen eguneroko elikaduraren zati denik, ez txikienak ez adinekoenak. Beste aukera batzuk:% 70etik% 85era bitarteko kakaoa duen txokolate zati batek ere badu
|
bere
puntu azukreduna, baina ez hain neurriz kanpokoa, eta krema hauen ordezkoa izan daiteke. Kakao eta hur krema benetakoagoa egin daiteke, hurr zapore handiagoa eta azukre gutxiago duena.
|
2013
|
|
Zer motatako merengeak daude eta zertarako dira egokienak? Nola lortu merengea
|
bere
puntuan geratzea. Ba al dago trikimailurik irabiatzeko moduan edo giro tenperaturan?
|
2018
|
|
fruta hau jateko modurik errazena eta osasuntsuena da koilaraka, adibidez: kiwia
|
bere
puntuan dagoenean.Zorrorik onena aukeratzeko, fuksia koloreko azala distiratsuena eta piztuta dutenak bilatu behar dira.
|
|
700 lagunek baino gehiagok parte hartu zuten diabetesarekin, gaixoen ordezkariekin, erakunde publikoekin eta osasun profesionalekin. Ondoren,
|
bere
puntuak errepasatuko ditugu.
|
2019
|
|
Izan ere, lan guztia labera uzten dugu: bera arduratuko da osagai guztiak prestatzeaz eta erreta, karamelatuta eta
|
bere
puntuan uzteaz. Osagaiak:
|
2022
|
|
Bat wok, barazkiez gozatzen badugu. Ontzi horri esker,
|
bere
puntuan kuzinatu eta olioa alde batera utz daiteke. Labeko erretiluak, aluminiozko papera eta laberako egokia den papera. Oso lagungarriak dira janaria ez itsasteko.
|
|
belchonock a Aran fresko onenak aukeratzeko trikimailua ukimenarekiko irmoak izan behar dute, eta ez dute ez magulladurik ez markarik azalean, baina bai polibila fin eta zurixka bat azalean, horrek adierazten baitu duela gutxi jaso direla zuhaitzetik. Nahiko fruta delikatua denez (ez du hiru edo lau egun baino gehiago irauten
|
bere
puntuan), garrantzitsua da garai horretan freskoak kontsumituko ditugunak bakarrik erostea edo, bestela, janaria prestatzeko eta izozteko erabiltzea. Hozkailuan gordetzen baditugu, hobeto kontserbatuko dira, baina giro tenperaturan ateratzea gomendatzen da jan aurretik, ehundura eta zaporea erabat gozatzeko.
|
|
SEGOren arabera, sintomatologia hori bakarka ager daiteke, edo goragalea, oka egitea, buruko mina, beherakoa, zorabioak eta suminkortasuna lagun. . Min koliko hori, eskuarki, hilekoa baino egun bat eta hiru egun lehenago hasten da,
|
bere
puntu maximora iristen da, aldia hasi eta 24 ordura, eta bizpahiru egunetan murrizten da. Dismenorrea edo hilekoaren mina Bi eratako mina dago hilekoan:
|
|
Ontziak garbitu ondoren, jan egin daitezke. gordinik, limoi tanta batzuekin onduta, egosketa leunak eta mimoarekin (adibidez, lurrunarekin), edo indarkeriazko egosketak baina oso motzak, plantxan, zartaginean edo txingarretan Han, bero kolpe handi eta labur bat jasotzen dute, azala leuntzeko baina barrualdea mamitsua eta
|
bere
puntuan geratzeko modukoa; horrela, itsas zapore bizia indartzen dute. Labanak prestatzeko modurik ohikoenak hauek izan arren, hauek ere egin daitezke:
|
|
Control de la manera de la manera de la medida. Egostea arroza Arroz zuriaren aleak aske gera daitezen,
|
bere
puntuan eta ez dira apurtzen; garrantzitsua da sekretu hauek gogoratzea: Ura borbotoietan irakiten dagoenean bota behar da arroza.
|
|
Getty Images Nahi duzu arkume zaporea edo behi heldua duen hanburgesa? Oso egina ala
|
bere
puntuan? . inprimaketa landare proteinei gehitzen zaie, jatetxean bertan unean bertan pertsonalizatutako proposamenak eskaintzeko. Israelgo SavorEat enpresak kaleratu berri du hanburgesak Landare oinarriko inprimagailuekin eginak, zaporea bezero bakoitzaren gustura egokitzeko.
|
|
Coulant bakoitza banan banan egiten da, minutu batez, 800 W eko mikrouhin labean. Txokolatezko coulantaren zentroa altxatzen denean,
|
bere
puntuan egongo da eta labetik atera da. Kanpoan, tenplatzen utzi, desmoldatu eta zerbitzatu egiten dira.
|
|
Argazkiak Nola aukeratu eta erabili anana bat Pieza heldu bat aukeratzeko, hosto batetik tira egitea da trikimailurik onena. Erraz askatzen bada, anana
|
bere
puntuan egongo da. Hori jakiteko beste modu batzuk usaina, nabaritu eta gozoa eta kolorea dira:
|
2023
|
|
Egokiena 15 °C tan zerbitzatzea da: horrela
|
bere
puntuan mantenduko da eta freskotasun ukitu atsegina emango dio jantzean. f449 Turroien tenperatura kontrolatzeko modurik onena hozkailuan gorde eta mahaira eraman aurretik ateratzea da.
|
|
Gabonetan janaria prestatzen dutenek hainbat erronka dituzte esku artean: mahaikideei ilusioa ematen dieten plater aberatsak zerbitzatzea, kopuruekin asmatzea, dena
|
bere
puntuan egotea eta, jakina, gastua kontrolatzea. Garai hauetako espiritua sentimendu onek markatzen badute ere, ustekabeko arazoengatik atsekabeetatik ihes egitea ez da hain erraza familia bakoitzeko sukaldarientzat.
|