Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 31

2001
‎Nola egin, bere puntuan gera dadin: – Ale solteak lortzeko, arroza gordinik berotzen da eta koipe kantitate txiki batean frijitzen da (oliotik gurinera izan daiteke), eta su motelean egosten da, behar den ur kantitatean (normalean, arroz bolumenaren behin eta erdian), egosi gabe edo gordinik gelditu gabe xurga dezan.
2002
‎– Egosten ari diren bitartean patatak osorik gera daitezen, nahikoa da koilarakada bat olio gehitzea eta gatzez gazitzea sutatik kendu baino minutu bat lehenago. – Arroza bere puntuan egotea erraza da, olio tanta batzuk edo gurina gehitzen badiogu egosteari. – Zopak elikagarriagoak eta zaporetsuagoak izango dira, aurrez hozkailuan gorde ditugun soberakinak gehituta (gazta, salda, barazkiak, etab.). – Perretxiko eta txanpinoiak leunago geratuko dira, eta limoi zukuz bustiko ditugu prestatu aurretik.
‎Erretako egosketa denborak ondo kalkulatzeko, kontuan hartu behar da prestatzen dugun 500 g haragi bakoitzeko 20 eta 25 minutu bitarte behar direla labean egosteko. Haragia bere puntuan erretzeko trikimailu batzuk Erre nahi dugun haragia samur eta leun geratzeko, aurreko egunean ura eta gatza dituen gatzun batean sartu behar da. Gatzaren dentsitatea haragiaren tamainaren eta beratzen ematen duen denboraren araberakoa da (zenbat eta haragi tamaina handiagoa izan, orduan eta gehiago beratzen du gatzunetan; normalean, 8 ordu inguru behar baino gehiago izaten dira).
2003
‎Adibidez, entsaladaren aurkezpena alda dezaketen generoak erabiltzen direnean (erremolatxa, aza gorria, adibidez), zerbitzatu aurretik jarriko dira beti azken unean. Halaber, oso garrantzitsua da entsaladari botatzen zaion ongailua kontrolatzea, entsaladak bere puntua lor dezan. / web/ es/ nutricion/ imagenes/ salad.jpg
2004
‎Robert Atkinsek 1982an diseinatu zuen dieta polemikoari, astebetean lau kiloraino galduko zuela eta eskema aspergarrietara jo gabe, inoiz ez zaio falta izan aurkari medikorik. Baina orain arte ez da talde daniar batek The Lancet aldizkarian argitaratu bere punturik ahulenak erakusten dituen ikerketa bat.
2006
‎Egiaztatu gatz puntua eta gorde. Lapiko zabal eta ez oso altu batean, ur gazia irakiten jarri lasagna plakak egosteko 9 bat minutuz, ia bere puntuan egon arte, eta noizean behin biratuz. Kanilatik lasagna pasatu, egosi ondoren, xukatu eta olio pixka batekin igurtzitako erretilu batean jarri, itsats ez dadin.
‎Orea egostea oso prozesu sinplea izan daiteke, beste sukalde teknika batzuekin alderatuz gero. Hala ere, pasta “al dente” edo bere puntuan prestatzeko, sukaldaritzari buruzko gutxieneko ezagutza batzuk behar dira, edo trikimailu erraz batzuk aplikatu. “Al dente” orea lortzeko prozesu ideala honela laburbiltzen da:
2007
‎Une horretatik aurrera, Espainiako bankuak hasi du, neurri handiagoan edo txikiagoan, komisioak bezeroen aurrezkia erakartzeko erakargarritasun nagusia bihurtu diren lehiaketa bat. Baina, gero, borroka hori bere punturik gorenera iritsi zen, BSCHk komisioak kendu zizkiola zerbitzu batzuei, oinarrizkoenei. Espainiako banketxeak lehiaketa bati ekin dio, eta komisioak bezeroen aurrezkia erakartzeko erakargarritasun nagusia bihurtu dira Komisiorik ez oinarrizko zerbitzuetan Une horretatik aurrera, badirudi finantza erakundeek komisioen politika aldatu dutela bezero berriak erakartzeko edo lehengoak mantentzeko.
‎Rona egiteko erabiltzen da. Azukrearen puntuak Azukrearen dentsitateak, edo bere puntuek, postre batzuk edo besteak egiteko enplegu mota egokia zehazten dute. Almibar:
2008
‎Egia esan, muskulaturaren gainesfortzuaren ondorioz sortzen dira giharrak, eta horrek muskulu zuntzen mikrohausturak eragiten ditu, eta eragindako muskuluaren hantura eragiten du. Hanturak berak eragiten du mina, zeina bere puntu gorenera iristen baita neurriz kanpoko ariketa egin eta 24 eta 48 ordu bitartean. Agertzen den minak bi arrazoi ditu:
2009
‎Egiaztatu gatz puntua eta gorde. Lapiko zabal eta ez oso altu batean, ur gazia irakiten jarri lasagna plakak egosteko 9 bat minutuz, ia bere puntuan egon arte, eta noizean behin biratuz. Kanilatik lasagna plakak pasatu, egosi, xukatu eta erretilu batean jarri.
‎Tumore mota hau bere punturik gorenera iritsi zen 2000 urtean eta urtebete geroago modu malkartsuan erortzen hasi zen.
2011
‎Fruta freskoa osagai nagusi gisa Postre gozoen eta kaloria gutxiko postreen errezetetan, fruta freskoa nahitaez agertu behar da. Ur dentsitate handiak eta bere puntu gozoak, heltzeak berez dituen azukre naturalak direla eta, errezetak arindu eta zapore gozo leuna ematen diete. Hainbat errezeta mota daude, besteak beste, frutek konpotak egiteko erabiltzen dituztenak:
‎Uda iritsi da, eta, harekin batera, aukera eta kopuru handia frutak urtaro horretako jokalariak, hala nola, arbeletxekoak, nektarinak, melokotoiak, gereziak, San Juan madariak edo aranak. Guztiek dute beren mamitasuna, gozotasuna eta fruktosa kopuru handia, eta horrek oso erakargarri egiten ditu freskoak eta bere puntuan jateko. Baina eragozpen txiki bat ere badute:
2012
‎Horregatik, behar beharrezkoa denean bakarrik irekitzea komeni da. Elikagaia bere puntuan egon baino lehentxeago itzaltzen bada, geratzen den beroa itzali egingo da. Errezetak ordu bat baino gehiago behar badu labean, ez da beharrezkoa aldez aurretik berotzea.
‎ez du betetzen. Baina arrain on bat eskaintzen denean, bere puntuan prestatua eta arretaz apaindua, ez dago aitzakiarik. Horretarako, alde batera utzi behar dira oilar frijituak, legatz arrautzaztatua eta izokina saltsa berdean.
‎Beraz, ez da justifikatzen eguneroko elikaduraren zati denik, ez txikienak ez adinekoenak. Beste aukera batzuk:% 70etik% 85era bitarteko kakaoa duen txokolate zati batek ere badu bere puntu azukreduna, baina ez hain neurriz kanpokoa, eta krema hauen ordezkoa izan daiteke. Kakao eta hur krema benetakoagoa egin daiteke, hurr zapore handiagoa eta azukre gutxiago duena.
2013
‎Zer motatako merengeak daude eta zertarako dira egokienak? Nola lortu merengea bere puntuan geratzea. Ba al dago trikimailurik irabiatzeko moduan edo giro tenperaturan?
2018
‎fruta hau jateko modurik errazena eta osasuntsuena da koilaraka, adibidez: kiwia bere puntuan dagoenean.Zorrorik onena aukeratzeko, fuksia koloreko azala distiratsuena eta piztuta dutenak bilatu behar dira.
‎700 lagunek baino gehiagok parte hartu zuten diabetesarekin, gaixoen ordezkariekin, erakunde publikoekin eta osasun profesionalekin. Ondoren, bere puntuak errepasatuko ditugu.
2019
‎Izan ere, lan guztia labera uzten dugu: bera arduratuko da osagai guztiak prestatzeaz eta erreta, karamelatuta eta bere puntuan uzteaz. Osagaiak:
2022
‎Bat wok, barazkiez gozatzen badugu. Ontzi horri esker, bere puntuan kuzinatu eta olioa alde batera utz daiteke. Labeko erretiluak, aluminiozko papera eta laberako egokia den papera. Oso lagungarriak dira janaria ez itsasteko.
‎belchonock a Aran fresko onenak aukeratzeko trikimailua ukimenarekiko irmoak izan behar dute, eta ez dute ez magulladurik ez markarik azalean, baina bai polibila fin eta zurixka bat azalean, horrek adierazten baitu duela gutxi jaso direla zuhaitzetik. Nahiko fruta delikatua denez (ez du hiru edo lau egun baino gehiago irauten bere puntuan), garrantzitsua da garai horretan freskoak kontsumituko ditugunak bakarrik erostea edo, bestela, janaria prestatzeko eta izozteko erabiltzea. Hozkailuan gordetzen baditugu, hobeto kontserbatuko dira, baina giro tenperaturan ateratzea gomendatzen da jan aurretik, ehundura eta zaporea erabat gozatzeko.
‎SEGOren arabera, sintomatologia hori bakarka ager daiteke, edo goragalea, oka egitea, buruko mina, beherakoa, zorabioak eta suminkortasuna lagun. . Min koliko hori, eskuarki, hilekoa baino egun bat eta hiru egun lehenago hasten da, bere puntu maximora iristen da, aldia hasi eta 24 ordura, eta bizpahiru egunetan murrizten da. Dismenorrea edo hilekoaren mina Bi eratako mina dago hilekoan:
‎Ontziak garbitu ondoren, jan egin daitezke. gordinik, limoi tanta batzuekin onduta, egosketa leunak eta mimoarekin (adibidez, lurrunarekin), edo indarkeriazko egosketak baina oso motzak, plantxan, zartaginean edo txingarretan Han, bero kolpe handi eta labur bat jasotzen dute, azala leuntzeko baina barrualdea mamitsua eta bere puntuan geratzeko modukoa; horrela, itsas zapore bizia indartzen dute. Labanak prestatzeko modurik ohikoenak hauek izan arren, hauek ere egin daitezke:
‎Control de la manera de la manera de la medida. Egostea arroza Arroz zuriaren aleak aske gera daitezen, bere puntuan eta ez dira apurtzen; garrantzitsua da sekretu hauek gogoratzea: Ura borbotoietan irakiten dagoenean bota behar da arroza.
‎Getty Images Nahi duzu arkume zaporea edo behi heldua duen hanburgesa? Oso egina ala bere puntuan? . inprimaketa landare proteinei gehitzen zaie, jatetxean bertan unean bertan pertsonalizatutako proposamenak eskaintzeko. Israelgo SavorEat enpresak kaleratu berri du hanburgesak Landare oinarriko inprimagailuekin eginak, zaporea bezero bakoitzaren gustura egokitzeko.
‎Coulant bakoitza banan banan egiten da, minutu batez, 800 W eko mikrouhin labean. Txokolatezko coulantaren zentroa altxatzen denean, bere puntuan egongo da eta labetik atera da. Kanpoan, tenplatzen utzi, desmoldatu eta zerbitzatu egiten dira.
‎Argazkiak Nola aukeratu eta erabili anana bat Pieza heldu bat aukeratzeko, hosto batetik tira egitea da trikimailurik onena. Erraz askatzen bada, anana bere puntuan egongo da. Hori jakiteko beste modu batzuk usaina, nabaritu eta gozoa eta kolorea dira:
2023
‎Egokiena 15 °C tan zerbitzatzea da: horrela bere puntuan mantenduko da eta freskotasun ukitu atsegina emango dio jantzean. f449 Turroien tenperatura kontrolatzeko modurik onena hozkailuan gorde eta mahaira eraman aurretik ateratzea da.
‎Gabonetan janaria prestatzen dutenek hainbat erronka dituzte esku artean: mahaikideei ilusioa ematen dieten plater aberatsak zerbitzatzea, kopuruekin asmatzea, dena bere puntuan egotea eta, jakina, gastua kontrolatzea. Garai hauetako espiritua sentimendu onek markatzen badute ere, ustekabeko arazoengatik atsekabeetatik ihes egitea ez da hain erraza familia bakoitzeko sukaldarientzat.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia