2003
|
|
Hasteko, autonomia erkidegoetako araudi espezifiko bakoitzak mugatzen ditu elikagai artisautzaren berezko lanbideak. Legeria autonomiko guztiek eskaintzen duten zerrenda ez da uniformea, artisautzakoa jarduerak garatzen diren lurraldeetako bakoitzaren tradizioaren araberakoa baita,
|
bere
kulturaren parte izanik. Eskulangile izatea ere ez da automatikoa; izan ere, agintariek aldez aurretik onartu behar dute, gutun edo baimen gisa, eta, gainera, denbora mugatua du, eta aldian behin berritu behar da.
|
2004
|
|
Ale alea, gutxiago kontsumitzen dena, maltakoarekin nahasten da, horrela nahasketako whiskia lortzeko. Eskoziarrek whiskia edari nazional izendatu zuten, eta horretarako “whisky” edo “scotch” hitzak agertzean botila batean whiski hori Eskoziako lurretan egin behar bada, edari hori
|
bere
kulturaren ikur bihurtuz.
|
2006
|
|
handia. Bidaia osatzeko, liluragarria da
|
bere
kulturaz arduratzea.' Musika, dantza eta pintura izan dira Koreako pasio nagusietako batzuk. Hala ere, zeramika da, zalantzarik gabe, kolore aniztasuna eta txinatar eragina ezaugarri dituen arte korear ezagunena.
|
|
Sarbide zaila duen eskualde hori, Kaukasoko mendi altuenen artean ezkutatua, ezin izan zuten suntsitu behin eta berriz herrialdea suntsitu zuten inbaditzaileek. Horri esker,
|
bere
kulturaren eta tradizioen zati handi bat gordetzen du. Abenturazaleak trekkinga eta eskalada egiteko leku aproposean daude, eta lasaiago nahi dutenek Ushguli bezalako herri zoragarriak bisitatu ditzakete.
|
|
Jarduera honen bidez, hilero honelako bazkaria programatu nahi da: herrialde jakin bat, haurrek zapore berriak ezagut ditzaten eta
|
bere
kulturaren bitxikeriak. Horrela, zain geratuko dira ikusminez.
|
2007
|
|
" Feira erara" prestatutako olagarroa, piperrautsarekin eta gatzarekin ondua, olio on batekin eta patatekin bustia, Ribeiroko kopa batekin bazkaltzen hasteko modu egokia da. Zapore bereziak Galiziako gastronomia klasikoak tradiziozko errezetak eta zapore bereziak ditu, edozein jaki
|
bere
kulturaren zati handi bat ezagutzeko modu interesgarri bihur dezaketenak. Lakoi ospetsua greloekin Hilabete hotzenetan, eta urria haietako bat izaten hasten denean, zaila da plater ezagun eta sendo hau Galiziako etxe eta jatetxeetako mahaietan ez egotea.
|
2008
|
|
Jarduera hori honela antolatzen da: gazte talde bat beste batek hartzen du bere jatorrizko herrialdean,
|
bere
kulturak hobeto ezagutzeko eta “errealitate desberdinak daudela kontzientziatzeko”. Truke horietan, parte hartzaileek interesatzen zaizkien gaiei buruz eztabaidatzen dute, eta gizarte bakoitzaren berezitasunak ikasten dituzte.
|
2010
|
|
Latinoamerikako Artisten Katalogoa Amerikako kontinentean bizi direnak sustatzeko planteatzen da. Bere helburua da beste herrialde batzuetako kulturara jaioterritik bertatik hurbiltzea, Espainiako gizartea
|
bere
kultur aberastasunaz sentsibilizatzea, lan horien zabalkundea laguntzea, bere lana aitortzea eta lankidetza harremanak sustatzea. Besteak beste, arte plastikoen, ikus entzunezkoen, arte eszenikoen eta digitalen arloan lan egiten duten artisten datu basea du.
|
2011
|
|
Europar Batasuna eztabaidan hauen artean: aro digitalean sartu beharra,
|
bere
kultura baliabide guztiekin Interneteko zerbitzarietan gordea eta ezberdinen inertzia Estatu kideak – ondarea digitalizatzeaz arduratzen direnak intelektual nazionala aparteko gastuak egitera, sakoneko denboran krisia. Batzordeko aditu talde bat, kapitaina lehendakariorde eta Europako Agenda Digitalaren arduradunak, Neelie Kroak, eginda Txostena Errenazimentu berria (PDF) herrialde guztiak animatzeko egin ahalegin bat egitea eta Sarean sartzea jabariko kultura ondare guztia publikoa hurrengo bost urteetan.
|
|
Hori dela eta, irizpide batzuk ezarri dira talde baten ohiturak definitzeko. Gastronomiarekiko plazera Elikadura ohituretatik haratago, baina harreman estuan, gizakia gai da
|
bere
kultura sukaldearen bidez adierazteko. Neurri batean, “reality televisivos” en, sukaldaritza kanalen, liburuen edo giden bidez sukaldaritzaren munduan gertatzen den leherketa mediatikoak hori berresten du.
|
2015
|
|
2 Kontuaz gehiago hitz egitea: enpresa askotan, zuhurtzia, formaltasuna eta pertsonekiko errespetua dira
|
bere
kultura korporatiboaren bertute nagusiak. Hori dela eta, ez dira sartzen korridoreko txutxu mutxuak atsegin dituzten pertsona horiek, zurrumurruak zabaldu edo lagunen izen ona suntsitu.
|