2002
|
|
Hori litzateke egun osoan hartu beharreko azukre maila onargarria. Haurrentzako zereal marka batzuen (azukretsuenak) 30 gramoko errazioak 13 g azukre ematen ditu, haurrak egun osorako
|
behar
duen azukre maximoaren %15 Kopuru horri gehitu litzaizkioke esneari gehitzen zaion azukrea edo kakaoa eta gosarian adingabeak hartzen dituen gainerako gozokiak. Komeni da, beraz, zerealak modu naturalean edo azukre gutxien dutenak aukeratzea.
|
2003
|
|
“1 motako diabetesa duten gurasoei eta mutilei ahalik eta informazio osatuena eman nahi diegu, eta, beraz, koloreetan eta geometrian oinarritu gara”, azaldu du Rosario Martínez Rodríguez erizainak eta diabetes hezitzaileak, ideia horren bultzatzaileak. Joko moduan, mutilek jakin ahal izango dute zer egin
|
behar
duten azukre igoera gertatzen bada, eta zein diren defentsa mekanismoak. Eta ikaskuntza prozesua girotzeko, puzzleek oso leku berezia hartuko dute, dieta orekatua duten familien irudiak eta osasunerako kaltegarria den bizimodua duten pertsonaien irudiak erakutsiko baitituzte.
|
2008
|
|
Definizio hau erabiltzen du konfiturarentzat: Fruta piezak izaten ditu, modu irregularrean moztuak, baina bereizteko modukoak; gutxienez,% 50 izan
|
behar
du azukretan, sakarosa moduan adierazia (ohiko azukrea da hori).
|
2011
|
|
Mantenugai bakoitzetik kopuru jakina hartzea komeni da egunero; pertsona heldu osasuntsu batek Kilokaloria hartu behar lituzke dietaren bidez, eta hor barrenean, balio energetiko osoaren% 10* izan
|
behar
lukete azukreek; hau da, egunean 90 gramo* azukre hartu behar lituzke, gehienez (5 eta 10 urte bitarteko haurrek, 85 gramo*).
|
2012
|
|
Izozki horietako batekin, hortaz, heldu batek egunaren buruan
|
behar
duen azukrearen% 20 hartuko genuke.
|
|
1 Gosariko zerealak. Zereal marka batzuen 30 gramoko errazioak (azukreztatuenak) 13 gramo azukre ematen ditu, hau da, pertsona bakoitzak egun osorako
|
behar
duen azukre maximoaren %26 Kopuru horri gehitu litzaioke azukrea edo kakaoa, batzuetan esneari eta gosarian ohikoak diren edo egunean zehar hartzen diren gainerako elikagai gozoei gehitzen zaiena. Gosariko zerealei azukreak (azukrea, glukosa xarabea, fruktosa, txokolatea edo eztia) gehituz gero, zaporetsuagoak eta kurruskariagoak dira, nutrizio kalitatea murriztearen kontura, eta, gainera, produktu horiek egunero jateko ezinbestekoa den gozotzat hartzen dira.
|
2013
|
|
Egunean 2.300 kcal hartzen dituen norbaitek, asko jota, 230 kcal hartu
|
behar
lituzke azukreen bidez, 60 gramo baino zertxobait gutxiago.
|
|
Zer toki eduki
|
behar
dute azukreek gure dietan?
|
|
Ikuspegi dietetikotik, egunean hartu beharreko energia guztiaren %10 izan
|
behar
dute azukreek edo karbohidrato sinpleek.
|
2017
|
|
Zergatik dira garrantzitsuak? Txakurraren gorputza gai da karbohidrato molekula horiek ia berehala suntsitzeko eta, hala, organismoak energia lortzeko
|
behar
dituen azukre onak eta almidoiak lortzeko. Txakur janarian gehien erabiltzen diren energia iturriak zerealak eta lekaleak dira, baita beste landare batzuk ere.
|
2021
|
|
Zerga berezien edo kargen ordez, BEZaren aldaketa egiten bada osasun arrazoiengatik, BEZaren tarte guztiak birplanteatu lirateke, eta talde bakoitzean zein elikagai eta edari dauden zehaztu. Azukredun edozein elikagaik alternatiba izan
|
behar
du azukrerik gabe, horrek ekoizpen eta kontserbazio prozesuari eragiten ez badio, eta, kasu horretan, BEZak ezberdina izan behar du. Adibidez, esnea, esneki baten eta azukredun esneki baten aurrean; berdin edari freskagarriekin, azukredunak diren ala ez, zukuak eta nektarrak eta beste asko.
|
2022
|
|
Xurgatze abiadura handia da, gure osasunean eragina izan baitezake. Azukreak azkar xurgatzen direnean, odoleko glukosa kantitatea bat batean handitzen da, eta, ondorioz, pankreak ahalegin handiagoa egin
|
behar
du azukre hori kendu eta maila normalei eusteko. Hori maiz gertatzen bada, 2 motako diabetesa bezalako gaixotasunak garatzen lagun dezake.
|
|
Hori dela eta, litekeena da ezaugarri komun batzuk izatea, hala nola ikasketa maila handiagoa edo osasunarekiko kezka handiagoa, handik kanpo geratu zirenak baino, ikertzaileek onartzen duten bezala. Alderantzizko kausalitatea Beste muga garrantzitsu bat alderantzizko kausalitatea hau da, edulkoratzaileen kontsumoak eragiten du minbizia, baina minbiziaren diagnostikoak eraman
|
behar
ditu azukrearen ordez gozagarriak, osasuna hobetzeko. Nolanahi ere, muga horiek guztiak eta beste batzuk kontuan hartzeaz gain, horrelako azterketetan funtsezkoa da kontuan izatea:
|