2005
|
|
Bestela, analisiek mikrobioen hazkundea azalduko dute, eta horrek kutsatutako loteak suntsitzera eta landare ekoizle guztia geldiaraztera behartuko du, kutsadura gunea aurkitzeko. Ultrasoinuen metodoarekin, ez da itxaron
|
behar
ontziak ireki eta aztertu arte. «Etengabeko analisia denez, uhinaren hedapena aldatzen den unetik, jakina da mikrobioen kutsadura dagoela», dio Luis Elvirak.
|
2007
|
|
Itsasontzi bat alokatzea Europako ibai bideetan ibiltzeko beste modu bat da 4 eta 10 bidaiari bitarteko ontzi bat alokatzea, turistak berak gidatu dezan. Ez da esperientziarik
|
behar
ontzia erabiltzeko edo nabigazio txartela izateko, Frantzian, Herbehereetan, Irlandan, Italian eta Eskozian ez baita baimen berezirik behar horrelako itsasontzi bat gidatzeko. Yate horietako bat alokatzen den bakoitzean, enpresa errentatzaileak ordu erdiko erabilera eskola ematen du aldez aurretik.
|
2010
|
|
Metodo horren bidez, alpeak edo moldeak urez betetako ontzi handiago batean sartzen dira, egosketa leuna izan dadin eta prestatzen den produktua gehiegi ez lehortzeko. Ez da ur gehiegi jarri
|
behar
ontzian. Irakiten hasten denean zipriztinak sor ez daitezen, hobe da egosten den bitartean botatzea.
|
2011
|
|
Produkturen batean hotz katea eten dela sumatuz gero (zatiren bat desizoztu zaiola), ez hartu; horrez gain, ez dira hartu
|
behar
ontzi guriak dituztenak, produktuaren gainean izotz zuria dutenak, ontzi urratuak, gainean likido izoztua dutenak...
|
|
Oharra: kutsadurarik ez izateko, ez da ukitu
|
behar
ontziaren barneko gainazala edo ertza eta tapoiaren barneko aldea. Pazientearen gorputza eta arropa ere ez dira ukitu behar.
|
2017
|
|
Maionesa ontziratua kontserbatzeko ez da neurri berezirik hartu
|
behar
ontzia zabaltzen den arte.
|
2018
|
|
6 Berrerabili ontziak eta (ahal duzunean) erosi soltean Produktu garbigarria soltean erosten bada, ontzia berriz erabil daiteke eta, berriz ere, plastiko gutxiago utzi ingurunean. 7 Erabili behar den dosia bakarrik Gaur egungo detergenteak gero eta eraginkorragoak dira, eta, beraz, produktuaren kantitatea murrizteko, gogoan izan behar da ez dutela gainditu
|
behar
ontzian gomendatutako dosiak. Keinu horri esker, dirua aurrezten da ingurumena zaintzen den bitartean.
|
2020
|
|
Hor ikusiko dugu produktua, berez, gazta birrindua den, gazta urtua den (hau da, gatz urgarriak gehitu zaizkion gazta, berotzen dugunean portaera ona izan dezan) edo gaztaz egindako esnekia den, hau da, osagai desberdinez egindako produktua (adibidez, koipeak, almidoia), non gaztaren proportzioa askoz txikiagoa izaten baita. Azken horri dagokionez, ez da nabarmendu
|
behar
ontziaren aurrealdeko salmentaren legezko izena (adibidez, “gaztaz egindako esnekia”); aitzitik, erakargarriagoa den marka komertziala erabili ohi da, adibidez, “birrindua”. Horrelako gauzak egiten dira, nahiz eta tribiala dirudien, izenak eragin handia duelako erosteko orduan.
|
2021
|
|
Gozagarrien arazoa da zapore gozoak dastatzera ohitzen direla, eta horrek, haurrengan, nabarmen baldintzatu ditzake etorkizuneko elikadura ohiturak. Ez du glutenik, baina ez luke adierazi
|
behar
Ontzian “glutenik gabe” aipamena irakur daiteke. Horrek esan nahi du elikagaiaren kilo bakoitzeko 20 mg gluten baino gehiago ez duela.
|
2023
|
|
Kontuz erreklamoekin. Ez da utzi
|
behar
ontziak jartzen duenagatik, denak ez baitira itxuraz bezain osasungarriak. Landare snacken konparazioa Aperitibo begetalak erosteko gidan, 10 aukera nagusiak alderatu ditugu, taula hauetan ikus daitekeen bezala:
|