2010
|
|
Horren ordez, Rawlsek beste bidezidor bat hartzen du, epistemologiaren historian inoiz aurkeztu gabeko irizpidea aukeratuz. Teoria metafisikoak eta erlijiosoak beste modu
|
batez
sailkatzen dira. Teoriok arrazoizkoak izango dira bestearen arrazoiak entzuteko prest badaude, bestela ez arrazoizkoak izango dira.
|
2015
|
|
Balio handiko pasta horren biltzea eginik izan ondoan, honen sailkatze eta nümerisatze lanak Maddi Oihenart kantari ezagünak dütü egin, azken urte horietan. Orai aldiz egiteko baratzen dena da lan horren Ipar Eüskal Herriko Artxibategiarentako doitzea, beste manera
|
batez
sailkatzez. Baionan kausitzen den Artxibategi hortan izateak geroalako segürtantxa bat haboro ekarriko deio soinüki bildüma horri, bai eta hedadüra zabalago bat emanen ere.
|
2021
|
|
Bere borondate bakarra kontsumitzaileentzat erabilgarria izatea da. Oliba olioari dagokionez, ez dago zigortuta, C
|
batez
sailkatzen baitu: gehitutako koipeen (ondu edo egosteko direnak) eta landare olioen arteko puntuaziorik onena.
|
|
Nahiz eta, nutrizioaren ikuspegitik, gosarian zerealak kontsumitzea gomendatzen ez dugun, erosi nahi dituzten kontsumitzaileentzat beti izango da hobea nutrizio aldetik osaera txarrena dutenak hautatzea. Gosaritarako zereal asko C, D edo E
|
batez
sailkatuta daude. Batzuk (muesli batzuk bezala) B edo A batez sailkatuta daude.
|
|
Gosaritarako zereal asko C, D edo E batez sailkatuta daude. Batzuk (muesli batzuk bezala) B edo A
|
batez
sailkatuta daude. Chocapic zerealen kontsumoa ez da gomendatzen haien nutrizio osaeragatik, baina onartu behar da duela urte batzuetatik hona hobetu egin dela, hasiera batean D batekin sailkatutako produktua baitzen eta, azukre edukia murriztu ondoren, C-ra pasatu baitzen.
|
|
Zehazki, integralak eta azukre gutxikoak diren produktu guztiek, zereal osoetatik edo zereal osoetatik datozen irinetatik datozenez, A bat lortzen dute. Beste muturrean daude gosaritako zereal gehienak, C, D edo E
|
batez
sailkatuta daudenak eta ez direnak gomendio osasungarri. Hori bai, marka batzuk daude, zehazki, zuntz asko duten eta azukrerik ez duten olo maluta edo muesli batzuk, sailkapen ezin hobea lortu dutenak (A eta B).
|
|
% 0ko gantz saturatua duten gazta fresko batzuek A bat lortzen dute, jogurt gaingabetuek eta naturalek bezala. Baina badira gazta batzuk, roquefortaren gisakoak, E
|
batez
sailkatuta daudenak, 3 eta 4 g gatz artean dituztelako 100 gramoko, eta gantz azido saturatu ugari dituztelako, E bat ere lortzen duten beste gazta ondu batzuekin gertatzen den bezala. Koipe gutxikoak ez badira, oro har, gazta gehienak D batez sailkatuta daude, eta mozzarella batzuk C batez.
|
|
Baina badira gazta batzuk, roquefortaren gisakoak, E batez sailkatuta daudenak, 3 eta 4 g gatz artean dituztelako 100 gramoko, eta gantz azido saturatu ugari dituztelako, E bat ere lortzen duten beste gazta ondu batzuekin gertatzen den bezala. Koipe gutxikoak ez badira, oro har, gazta gehienak D
|
batez
sailkatuta daude, eta mozzarella batzuk C batez. Lekaleak (3 aldiz astean) eta fruitu lehorrak egunero (A) Dilistak, garbantzuak, babarrunak… Lekaleak, gordinak zein egosiak, ere ondo gelditzen dira, A batekin.
|