Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 9

2004
‎1/ 2 legamia. Limoi baten birrindura. Gatz apur bat.
2012
‎nana photo 1 Zereal txakurrentzako gailetak Aukera osasungarri, sinple eta ekonomikoenetako bat da zerealez betetako galleten errezeta hau. 40 bat etxeko pasta lortzeko (kopurua galletaren tamainaren araberakoa izango da), bi katilu behar dira osoko irin (edo zuria, intolerantzia izanez gero), 100 gramo olo maluta (edo zahia), 50 gramo gurina, banilla estraktua eta limoi baten birrintzea. Alergiarik ez duten txakurren kasuan, intxaur zuritu batekin osatu daiteke errezeta.
2013
‎Limoi baten birrindura
‎osagaiak biltzea Etxeko madalena goxoak egin daitezke: hiru arrautza, 200 gramo gozogintzako irin, 200 gramo azukre, 200 mililitro olio (oliba suabe edo ekilore), 80 mililitro esne, legamia azal bat eta limoi baten birrindu. Kopuru horiek 12 eta 18 urte bitarteko madalenak izango dituzte.
‎CONSUMER EROSKI Gozo hori klasiko handietako bat da, aldaera ugari dituen masa frijitua, zitriko ukituak, anisa, ajonjolia, San Blas… Erroskillak prestatzeko, arrautza bat bota anis zorrotada txiki batekin edo beste edozein lurrin. Azukrea eta limoi edo laranja baten birrindu fina eransten zaizkio (kolorezko zatia bakarrik, zati zuria mingotsa baita). Ondoren, irina, olioa, legamia edo gas hautsak, errezetaren arabera, astiro gehitzen dira.
2014
‎Oilasko bularki mina, wokeko barazkiekin Errezeta honetarako, behar dira: oilasko paparra tiratan moztuta, bi koilarakada soja, bi koilarakada olio, baratxuri txiki bat, pipermin moztua xerratan moztua, pipermina tiratan moztuta, bi koilarakada olio, piper txiki bat, pipermin moztua tiratan moztuta, pipermina tiratan moztuta, azukre koilarakada bat eta limoi baten birrintzea. Lehenik, barazkiak garbitu, tipula eta azenarioa zuritu eta, ondoren, guztiak moztu (pipermina edo erroldako piperra ere bai) xerra meheetan.
‎40 pasta inguru lortzeko, bi katilu osoko irin (edo zuria, intolerantzia izanez gero) eta 100 gramo zereal maluta behar dira (gari edo zahi malutak erabil daitezke). Ore trinkoa osatzeko, 50 gramo gurin, banilla estraktu pixka bat eta limoi baten birrindu behar dira. Errezeta osatu daiteke, harburu eta alergiarik ez duten pertsonentzat, intxaur zurituak erabiliz.
2015
‎1 Zereal zerealen galletak Aukera erraza eta osasungarria da etxeko gaileten errezeta hau, zerealak dituzten txakurrentzat. Bi katilu integral behar dira (edo zuria, intolerantzia izanez gero), 100 gramo olo maluta (edo zahia), 50 gramo gurin, banilla estraktua eta limoi baten birrintzea. Kopuru horiekin 40 pasta inguru lortuko dira.
2016
‎Edan ahal izateko, urarekin bakarrik hidratatu behar da. Bol zabal batean, lau arrautza nahasten dira giro tenperaturan (ez dira atera hozkailutik atera berriak), 100 gramo azukre, 50 gramo esne hauts eta limoi baten birrindu azukre pixka batekin. Guztia irabiagailu elektrikoarekin batera egin behar da, hagaxkak dituen irabiagailu bikoitzarekin (eta ia hirukoiztu arte).
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia