2009
|
|
Ura tripakiekin irakiten hasten denean, utzi irakiten bost bat minutuz. Denbora hori igarotakoan, apar batekin kendu eta ur hotzeko zorrotada eskuzabal
|
baten azpian
garbitzen dira. Egostea Tripakiak egosteko, lehenik eta behin, salda arin bat prestatu behar dugu, eta, horretarako, kazola bat jarri behar dugu ur hotzarekin.
|
|
Labana batekin arraspatu behar da arrainaren azala isatsetik burura, ezkaten noranzkoaren kontrako noranzkoan, erraz aska daitezen. Ondoren, pieza ur hotzeko zorrotada
|
baten azpian
garbitzen da, solte geratzen den azala kentzeko, eta eskuz berrikusten da, isatsetik burura. Ondoren, garbitu eta moztu hegatsak.
|
2010
|
|
Aldez aurreko garbiketa Kontsumitu aurretik, txanpinoiak garbitu egin behar dira eta lurrarekin kontaktuan egon den zurtoinaren behealdea kendu. Ur hotzeko zorrotada
|
baten azpian
garbitzen dira, urperatu gabe, ura xurga ez dezaten eta zaporeak eta ezaugarriak gal ez ditzaten. Prestakin jakin batzuetan, kapela oinetik edo zurtoinetik bereizi behar da.
|
|
Horretarako, bi zatiak lotzen dira eta errotazio-mugimendua egiten da. Txanpinoiak ur hotzeko zorrotada
|
baten azpian
garbitzen dira, eta prestatzeko moduaren arabera mozten dira. Txapelaren beheko ertzetik hasita, mintz zuria altxatzen da edo, bestela, perretxikoa estali eta txapelaren erdialderantz luzatzen da.
|
2011
|
|
Behar bezala kontsumitzeko, prestatu aurretik garbitu behar dira. Egokiena desgarbitzea da, hau da, ur-zorrotada txiki
|
baten azpian
garbitzea, baina ur azpian sartu gabe, ura xurga ez dezaten eta fruta zaporegabe bihur daitezen. Desgarbitu ondoren, zurtoin berdea kendu eta prest utzi edozein prestaketarako, gordinik edo kozinatuta jateko.
|
2019
|
|
Bere testura eta zapore leunagatik, brokolia erraz egosten da, eta, beraz, lurrunetan prestatzeko aukera ematen du. Baina, lehen, ez da ahaztu behar ur-zorrotada
|
baten azpian
garbitu behar dela (urperatu egiten du, bere mantenugai interesgarriak alferrik gal ditzan). Komeni da, gainera, zurtoinen zatirik gogorrena kentzea, baina ez erabat, zuntz iturri bikaina baitira.
|
2020
|
|
250 g kinoa, 75 g azenario, 100 g tipulin fresko, bi baratxuri-ale, 250 g brokoli sorta handitan, 50 g urdaiazpiko ondu, 40 g gazta ondu, 500 ml ur, 10 ml soja saltsa eta tipulin-zerrenda batzuk. Ur hotzeko zorrotada
|
baten azpian
garbitu behar da kinoa, ura garden atera eta gorde arte. Bestalde, kazola txiki eta zabal batean, salteatu baratxuri-ale batzuk, laukitxo txiki-txikitan moztuak, tipula zuritu eta zerrendatan moztua, eta azenarioa ere zuritu eta xerratan moztua.
|
2021
|
|
EBn merkaturatutako elikagai guztiek, marrubiek barne, hondakinen gehienezko mugak betetzen dituzte eta seguruak dira. Zikinkeria arrastatzeko eta mikroorganismoen kopurua murrizteko beharrezkoa den ur-zorrotada
|
baten azpian
garbitzeak ere hondakin horiek ezabatzen ditu. Tenperatura baxuan prestatu nahi dut eltze motelean, kontuz ibili behar dut?
|
2023
|
|
plater hau egin aurreko gauean, 100 gramo garbantzu sartu behar dira uretan, gatz eta guzti. Eta janaria prestatzen hasi aurretik, beratzen dagoen uretatik kendu eta iturriko ur epeleko zorrotada
|
baten azpian
garbitu behar dira. Jarri bi litro eta erdi ur kazola batean, gehitu kipula bat, azenario pare bat eta porru bat (guztia zurituta eta osorik) eta eraman guztia sura.
|