2001
|
|
Lan honetan objektu zorrotz bat erabil daiteke, arraildura zazpi milimetro baino gehiago ireki gabe. Pitzadura konponduko duen produktu zigilatzaile
|
batekin
estali behar da zirrikitu osoa. Oro har, ontziak berak ditu hori aplikatzeko jarraibide zehatzak.
|
2002
|
|
Beste alderdi batetik, hiru motxilak dute euriaren kontrako babes sistemarik: Vaude eta Salewa laginek magala daukaten bitartean, Hi Tec funda iragazgaitz
|
batekin
estal daiteke.
|
|
Lan hori ez da zaila, eta bi eratara egin daiteke: substantzia berezi
|
batekin
estali edo kendu, berriz pintatzeko. Artikulu honetan tantelearen teknika deskribatzen da, eta hura tapatzeko edo horma batetik kentzeko behar diren prozedurak zehazten dira.
|
|
Beste aukera bat da eskuzko libragailua erabiltzea. Buxadura puntua aurkitzen denean, libragailuaren goma hustubidearen irteeraren gainean jarri, gainezkabidea trapu
|
batekin
estali eta ponpatu. Libragailu kimikoak eraginkorrak dira zikinkeria disolbatzeko, baina kontuz erabili behar dira.
|
|
Zuloetan xiringa bat erabiliz aplikatuko dugu produktu hau. Produktu hau aplikatu ondoren, zulo guztiak zuretik hurbilen dagoen argizari
|
batekin
estaliko ditugu. Altzarien junturak ere hondatuta egoten dira.
|
|
4 Irin hondoak. Horma batzuetan sortzen den hauts zuriari aurre egiteko, formularik egokiena eskuilatu eta finkatzaile
|
batekin
estaltzea da, iztukatuaren itsaspena hobetzeko. 5 Efloreszentziak.
|
|
Normalean, ixteko giltza ixten da, prebentzio neurri gisa, ura gehiago ez galtzeko. Ukituriko eremua lehortu ondoren, zinta isolatzailezko pare
|
batekin
estaliko da. Ondoren, tutu zati txiki bat moztuko dugu, hautsitako hodiaren zatia baino handiagoa.
|
|
Hartutako pintura edozein dela ere, lan egin behar den gainazala ondo prestatu behar da, urarekin eta garbigarriarekin garbituz eta jardun aurretik lehortzen utziz. Hurrengo urratsa azulejuak estalki poroko geruza pare
|
batekin
estaltzea izango da, eta, ondoren, pintura prestatzen hastea, kolore zuritik abiatuta. Kolore horri nahi den tonua erantsiko zaio, kontuan hartuta fabrikatzaile gehienek proportzioa gehienez 15 cm-ra mugatzen dutela. kubiko litro bakoitzeko.
|
2003
|
|
Xaflen ahoa, beroz aberastutako elementu babesle
|
batekin
estalita daude.
|
|
Biomboa elementu autoitsaskorrekin estali edo estali bada, oihal, paper eta iltze hondakin guztiak kendu behar dira. Dekorazio autoitsaskorra Oso aukera deigarria, erosoa eta erraza da biomboa horma paper batekin edo binilo autoitsaskor
|
batekin
estaltzea. Hori dela eta, paratuko den gelako dekorazioan sartuko da.
|
2004
|
|
Argitze horiek adierazten dute luminaria zein lanparatarako diseinatu den, kableatuaren eskema bat sarera zuzenean konektatzeko prestatuta ez dagoena, muntatzeko jarraibideak (beharrezkoa denean) eta barne erabilerarako egokitasuna. Volframiozko haria duten lanparetarako horman sartutako luminariek, luminaria finkoetarako espezifikazioak betetzeaz gain, F batek triangelu baten barruan eratutako ikurra izan behar dute gainazal sukoietan muntatu ahal direnean (hala nola zurean edo oihalean), edo ikur bera goiko aldean barra batekin, material isolatzaile termiko
|
batekin
estali ahal direnean. Sukoiak ez diren gainazaletan (igeltsua edo hormigoia, esaterako) bakarrik sar badaitezke eta material isolatzailez estaltzea debekatzen bada, informazio gehigarrian zehaztu behar da.
|
|
Utzi moldean plateretik zuringoa erortzen eta, azkenik, gorringoa ikastetxean. Moldearen barruan arrautza bat apurtuz ere egin daiteke, gorringoa osorik gera dadin; praktika pixka batekin, arrautza esku
|
batekin
estaltzea lortzen da, azalak kuboan botaz. Arrautza egosten den bitartean, xerrak plater batetik bestera pasatzen dira, eta, mozteko makina zirkularrarekin, zulo bat egiten da taulan dagoen xerraldiaren erdian.
|
2005
|
|
Suteari hanka egiteko egokiena goitik behera joatea da, erre diren alderdietara, haizeaz kontra eta korri egin gabe, landaredi trinko eta lehorretik aparte, ibarretatik aparte, kez inguraturik suertatuz gero, arnasketa bideak zapi heze
|
batekin
estalita.
|
|
Bigarren platera Bulgaroek haragia bigarren plater gisa aukeratzeko joera dute, eta, beraz, haien esperientzia jakiak prestatzeko orduan, platerak gozoak izatea lortu du. Haragia txerri eta arkume errezetak egiteko erabiltzen dira gehien “musaka” ospetsua bezalakoa, grekoaren oso bestelakoa, Bulgaria patatekin eta haragi ehoarekin prestatzen da berenjenen ordez, eta gainera jogurt krema leun
|
batekin
estaltzen da. Haragia plater batean jan daiteke hainbat usain belarrez gozatutako saltxitxak “kebapche” gisa, edo “guiuvech” n, haragia laguntzeko ontzi baten barruan labean erretako tomate, piper eta ilarrak buztinezkoak.
|
|
Minutu bat baino gehiago igaro eta sua itzali ezin bada, suhiltzaileei edo gertuen dauden agintariei deitu behar zaie berehala. Kearen ondorioak murrizteko, sudurra eta ahoa zapi heze
|
batekin
estalita arnastu behar dira. Sua oso azkar mugitzen bada hegalean gora, ihes egiteko hegalean behera eta haizearen kontra joan behar da.
|
|
Aberastutako produktu gehienak egokiak dira osagarriak behar diren egoeretan, eta ez da ahaztu behar gomendatutako janariak dieta orekatu eta osasungarri
|
batekin
estaltzea dela gomendagarriena. Gaur egun ez dago ikerketarik produktu horiek gaingirotze efektua izan dezaketela frogatzen duenik, baina beharrezkoa da, produktu horiek erregularizatuta egoteaz gain, epe luzera izango dituzten ondorioak aztertzea.
|
2006
|
|
Aroma atsegina emateaz gain, apaingarria den beste aukera bat lore bandejatxoak egitea da. Nahikoa da erretilua, zeramikazko pieza, platera edo antzekoa aukeratzea eta, nahi izanez gero, oihal polit
|
batekin
estaltzea. Gainean nahi diren lore eta landare usaintsuak jarriko dira.
|
|
Erdian klik egingo dugu, eta makila lehor ateratzen bada, egosita egongo da; heze ateratzen bada, pixka bat gehiago utziko dugu. Egosten ari garela bizkotxoaren goiko aldea gehiegi gorritzen badugu, aluminiozko paper pixka
|
batekin
estaliko dugu. Egosi ondoren, labetik atera eta moldetik kendu, saretaren gainean jarriz, ahalik eta azkarren hoztu dadin.
|
|
Andaluziako Juntak Doñanako parke nazional eta naturala inguratzen duten errepide zati batzuk lurperatuko ditu, mugarriak ez harrapatzeko. Jarduketa horiek egungo trazadura metro batzuk hondeatuz eta gero egitura altu
|
batekin
estaliz egingo dira, fauna errepide horien gainetik igarotzea erraztuko dute eta harilkatzeak saihestuko dituzte, Ingurumen Saileko iturriek adierazi zutenez. Andaluziako Gobernuak eta Doñanako Estazio Biologikoak egindako ikerketen arabera, katamotzek ez lukete harrapakinak saihesterik izango; izan ere, animalia oso iheskorrak eta arinak izan arren, ibilgailuetan ez dute mehatxu edo arrisku potentzialik onartzen.
|
|
Haztegi txikiak negutegi bihurtzea Ontziko hazitegietan ereiteak duen abantaila handienetako bat da urteko edozein unetan erein daitekeela, barnealdean egin baitaiteke. Muturreko tenperaturen eraginpean ez egon arren, eguzki izpien edo aire korronteen eragin zuzena dela eta, komenigarria da hazitegia kristal edo plastiko garden
|
batekin
estaltzea, miniaturazko berotegi moduko bat sortzeko. Horrela, tenperatura konstantea lortzen da eta, gainera, hezetasun galera askoz txikiagoa.
|
|
Sartu ertzaren oinarria sustraitze hormona hautsetan, eta sartu izkinetarako substratu berezia duen loreontzi batean. Ondo ureztatu eta plastiko
|
batekin
estali, hezetasunari euts diezaion erraildu arte. Aholku horiei jarraitzen badiezu, ez duzu arazorik izango daturak erreproduzitzeko, nahiz eta prozesua eskualde beroetan errazagoa izan, klima epeletan landare horiek arreta handiagoa eskatzen baitute.
|
2007
|
|
Eragiketa hau amaituta, torlojoak eta balizko akatsak masilla berezi
|
batekin
estaliko dira, bukaera uniformea erdietsi arte.
|
|
Lehenik eta behin, kontuan hartu behar da paparra oilaskoaren gainerakoa baino lehenago prestatzen dela. Hala, sutan jarri eta azala gorritzen hasten denean, aluminiozko paper zati
|
batekin
estali behar da bularkiaren eremu osoa. Horrela, beroak ez du hainbeste bero jasotzen eta ez da lehortzen gehiegizko denboragatik.
|
|
Horrela, denbora gutxirekin eta gutxieneko gastu materialekin, plastikoaren, zementuaren, terrakotaren eta lokatzaren uniformetasuna apurtzea lortzen da, horiek baitira loreontziak egiteko erabiltzen diren materialik ohikoenak. Aukera bat da loreontzia estaldura ikusgarriago
|
batekin
estaltzea, edo ontzi handiago batean sartzea. Baliabide mota honetarako material komun bat zumea da, bai jatorrizko loreontzia estaltzeko, bai lehenengoa duen ontzi baterako balio duena.
|
2008
|
|
Programa 90eko hamarkadaren erdialdetik dago martxan, material guztia maleta itxi batean bidaltzen delako. Maleta hori arbel bihur daiteke, taldean sartutako pintura berezi
|
batekin
estaltzen bada. Unicefen hitzetan, txikienen hezkuntza eskubidea bermatzea da helburua, “oso ezegonkorra izanagatik ere”.
|
2009
|
|
txaplata
|
batekin
estali behar da (itsasten ez den horietakoa izan dadila), edo, bestela, hidrokoloide batekin edo poliuretano aparrez.
|
|
500 g indar irin eta 200 g irin normaleko sumendi bat osatzen dugu, eta, sumendiaren erdian, masa ama, bi koilarakada oliba olio eta gehitu nahi ditugun bi dezimetro ur edo zuku gehituko ditugu. Oratu egingo dugu, eskuetan itsatsiko ez den masa osatu arte, eta berriro ere 40 °C tan hartzituko dugu, harik eta prestakinak, zapi heze
|
batekin
estalita, bere altueraren bikoitza lortu arte. Orea hartzitu ondoren, berriro zatitu eta oratu egingo dugu, eta nahi dugun forma emango diegu ogiei (banakakoak, baguetteak, biribilak, obalatuak).
|
|
Une horretan, koji onddoa, ur epela eta gatz pixka bat gehitzen zaizkio, eta ongi nahasten dira elementu guztiak. Ondoren, sukaldeko zapi
|
batekin
estali, eta 8:00etatik 10:00etara inkubatu labe epel batean (tenperaturak ez du 95 °C tik gorakoa izan behar). Bi ordutik behin ondo mugitzen da.
|
|
Horregatik, zenbakiak egitea eta poliza hau ordaintzen jarraitzea merezi duen hausnartzea gomendatzen da. Urrutirago joan gabe, beste poliza
|
batekin
estalitako zerbitzu bat ordaintzean, gehiegizko asegurua egin genezake. Hipotekei edo bestelako finantza produktuei lotutako bizi aseguruek, hala nola kreditu txartelei eta mailegu pertsonalei, adibidez, lasai estal ditzakete ehorzketaren gastuak.
|
2010
|
|
Olibak berdez biltzen dira, eta tratamendu alkalino leuna ematen zaie, mingotsa kentzeko, fruituen epidermisa iragazkortzeko eta ondoren hartzidura egokia eragotziko luketen konposatu polifenolikoak kentzeko. Alkalia eta ateratako konposatu fenolikoak kentzeko urarekin garbitu ondoren, olibak gatzun
|
batekin
estaltzen dira, eta hartzidura espontaneoa egingo da. Horretarako, olibetatik gatzunera pasatzen diren azukreak hartzen dituzte substratutzat.
|
|
Zaindu bizi konstanteak, hala nola pultsua eta arnasketa. Pertsona leuntzen hasten bada (shock zeinua izan daiteke), hankak 30 bat cm altu altxatu eta beroki, eskuoihal edo antzeko
|
batekin
estali behar dira. Erabilgarria izan daiteke bihotz birikak suspertzeko teknika egiten jakitea.
|
|
Hoztutakoan, kontu handiz askatzen da eta nahi diren osagaiekin betetzen da. Kanpoaldea fondant
|
batekin
estal daiteke, txokolate estaldura batekin edo glass azukrearekin. Betelan ohikoenak Pastel krema edo krema eratorriak dira ijito besoaren betegarri ohikoenak.
|
2011
|
|
Egoera kontrolpean dagoenean, erreaktoreak desegin, eta sarkofago
|
batekin
estali dira, Txernobilen edo Espainian Vandellos 1 zentralean egin zen bezala.
|
|
Fruta freskoek, natillek edo banilla edo txokolatezko kremek jatorrizko ukitua ematen diete postre hauei. Oraindik bero dagoenean, azken puntu gisa, plater batean jartzen dira, eta, han, azukre glasearen eta kanelaren nahasketa
|
batekin
estaltzen dira. Beste torrada batzuk, bi elementu horiekin gozatu beharrean, ezti beheratuarekin egiten dira, ur pixka batekin, eta gero belar likore batekin edo pats batekin garreztatzen dira.
|
|
Duela hiru egun, ihesa aurkitu zuten teknikariek, eta haren jatorria zehazten saiatu ziren, erreaktorera injektatu zuten ur tindatuaren ibilbidearen jarraipena eginez. Ihesa hodietako batean pitzadura bat zen, eta polimero nahasketa
|
batekin
estaltzen saiatu dira. Arazoaren muina aurkitu ondoren, ozeanoan zehar erradiazioz kutsatutako uraren hedapena duten dikeak eraikitzea aztertzen ari da enpresa.
|
|
Ondoren, jantziak berrikusi behar dira. Elikagaiak manipulatzen dituen pertsonaren arropa garbi ez badago, aldatu edo paperezko mantal
|
batekin
estali. Hirugarren puntua plateraren prestaketa eremua zehatz mehatz garbitzea izango da, non ez den horretarako leku berezirik.
|
|
Aperitibo arinak honako hauek dira: atun kanapeak, arrautza gogorra eta ganba, maionesa arinduzko geruza mehe
|
batekin
estaliak, edo ondo xehatutako tipulin freskoarekin egindako ozpin olioa. Landare pateak.
|
|
Erredura garrantzitsuetan, erraz atera daitekeen arropa kendu ondoren (ez itsatsita dagoena), eremua ur hotzetan murgildu behar da edo txorrotaren azpian ahalik eta azkarren jarri, eta, ondoren, ur hotzez bustitako konpresak jarri umea bisitatzen duten arte. Haurtxoaren arropak su hartzen badu, hobe da lurrean biraka ibiltzea edo manta
|
batekin
estaltzea, oxigenoa falta zaionean sugarrak itzal daitezen. Ez da inoiz saiatu behar erabat itzalita egon aurretik kentzen, horrek sua piztuko bailuke.
|
2012
|
|
Jan ezazu janari heze pixka bat, eta eseri parkean edo etxean. Txakurrarekin ezkutatzeko jokoa etxe barruan egiten bada, hobe da jostailua kamiseta batekin edo beste jantzi zahar
|
batekin
estaltzea, etxebizitza zikintzea saihesteko. Bilaketa arrastoaren pistan kutxak, ontziak eta kanoiak jauzi egiten duten beste oztopo batzuk sar daitezke.
|
2013
|
|
nahi den forma poltsatxo edo bidez geroago laberatzeko. Behin betiko formarekin, labe erretiluaren gainean jarri, zapi heze
|
batekin
estali eta berriro ere 22 °C tan hartzitzen utzi. bolumena hirukoiztu (horregatik, garrantzitsua da elkarrengandik bereizita jartzea).
|
|
Haragi xehatuarekin pastel bat ere presta daiteke, aurretik zartaginean salteatuta. Horretarako, pure geruza bat jarri behar da iturri batean, eta haragiaren gainean jarri behar da (gustura jarri behar da), eta boniato purearen beste geruza
|
batekin
estali behar da. Minutu batzuk labean eta prest!
|
2014
|
|
Bota dezagun barruan indioilar erregositako prestakina barazkiekin. Gainazala berdindu eta aluminiozko beste paper zati
|
batekin
estali. Labean egin, 200 °C an, maria bainuan (hau da, terrina beste molde zabalago batean sartzen da, ura oinarrian duela, giroa ez dadin lehorregia izan, terrina ez dadin azkarregi erre eta ez dadin lehortu), ordubetez.
|
|
Zurezko listoi txiki bat ere erabil daiteke, lorategia bi gunetan banatzeko eta material desberdinez betetzeko, adibidez, konpartimentu bateko harea eta harri txikiak. Zen lorategi txiki bat mahai baten gainean jar daiteke eta etxeko dekorazioan sartu Emaitza oso ona ematen duen beste ideia bat lorategi txiki bat kristal
|
batekin
estaltzea da. Gogoratu behar da, gutxienez, zati bat estali gabe geratu behar dela legarraren edo harearen gaineko uhinkapenak moldatu ahal izateko.
|
|
Soinu berezia egiten duen jostailu bat hartzen da soinuan, presio berezia egiten duenean. Jo, eta zapi edo zapi
|
batekin
estali. Haurrak kendu egin behar du.
|
|
Horietako baten gainean urdaiazpiko yorkeko xerra bat jartzen da, ondoren gazta xerra bat jartzen da eta ogiaren ertzekin berdintzen da, labanarekin ebakiz. Ondoren, beste ogi xerra
|
batekin
estali, gurinaren zati igurztuan. Kanpoko aldean gurina zabaldu eta zartaginean jarri alde horretatik.
|
|
Arrautza palaz jaso eta osorik dagoen txigortuaren gainean jarri. Beste txigortu
|
batekin
estali, zuloa gorringoaren gainean bat etortzeko. 4 Sandwich kluba.
|
|
Berriro ere, orea egiten dugu, eta ore bat eta ur pixka bat gehitzen ditugu, masa elkartu arte, eta, gero, mahaiaren azalera ez itsasteko. Amasatu, lisatu eta sukaldeko zapi
|
batekin
estali, ordubetez. Irin pixka batekin hautseztatu, eta ahalik eta finena luzatu (apurtu gabe), eta moztu, ore txiki batekin.
|
|
Gatzik gabe egosten da. Ondoren, lapikoa sutatik atera eta arroza han pausatzen utzi, zapi
|
batekin
estalita, 15 minutuz. Proportzioak eta denborak oso garrantzitsuak dira.
|
|
7 Atsedenaldi berri bat. Labe erretiluan jarri, zapi heze
|
batekin
estali eta ordubetez utzi behar dugu, lehen baino tenperatura handiagoan. 8 Labea.
|
|
Nahasketa ore leun eta erabilgarria lortu arte egiten da. Hurrengo urratsa filme paper
|
batekin
estaltzea da, eta 30 minutu itxarotea. Denbora hori igarotakoan, orea berreskuratu eta estalkiaren gainean zabaltzen da, arrabol baten laguntzaz, bost milimetroko lodiera lortu arte.
|
2015
|
|
Lehenik eta behin, ziurtatzen dugu ez direla lodiegiak (hala balitz, erditik moztuko ditugu argaltzeko; bestela, dauden bezala utziko ditugu). Krema zati bakoitzaren gainean koilarakada bat perretxiko krema eta zerba orriak jarri, eta beste zakil zati
|
batekin
estali. Arrautzarekin eta irinarekin arrautzaztatu, eta olio berotan frijitu.
|
|
harraskatzeko txartela eta irabazi egiten du, amarentzako zorion mezua ezkutuan gera dadin eta berak aurkitu behar duelako. Gure Mundu Sortzailea blogak azaltzen duen bezala, mezua txartelean idatzi behar da, eta gero kartoi mehea plastiko itsasgarri garden
|
batekin
estali. Plastiko horren gainean, pinturaren, xaboi likidoaren eta purpurinaren nahasketa bat jarriko da.
|
|
Artikulu honetan, egoera honetan zer egin behar den zehazten da: bero eremutik kendu, eskuoihal heze
|
batekin
estali, behartu gabeko ura eskaini, gorputzeko tenperatura neurtu eta albaitariarengana lehenbailehen joan.
|
|
Oso likatsua bada, irin pixka bat gehitu; oso lehorra badago, esne pixka bat gehitu. Ordubetez utzi behar dira masa montotxoak, sukalde hezeko zapi
|
batekin
estalita, leku epel batean, hartzitu eta bolumena igotzeko. Lehen hartzidura igaro ondoren, masa hautsi, ogi itxuran moztu eta labe erretilu batean jartzen da, labean sartzeko.
|
|
Lehenik eta behin, objektu bat igurtzi behar da, janari heze pixka batekin, eta parkean edo etxean ezkutatu. Ezkutalekuaren jokoa etxe barruan egiten denean, hobe da jostailua kamiseta batekin edo beste jantzi zahar
|
batekin
estaltzea, etxebizitza zikintzea saihesteko. Bilaketa arrastoaren pistan kutxak jauzi egin behar duen kaxak, ontziak eta bestelako oztopoak sar daitezke.
|
|
Nahasketa ore leun eta erabilgarria lortu arte egiten da. Ondoren, nahasketa film paper
|
batekin
estali behar da, eta 30 minutu itxaron. Orea arrabol baten laguntzaz zabaldu, bost milimetroko lodiera eman arte.
|
|
Ateratzen den almibarra bere horretan erabil daiteke, edo likoreren batekin lurrindu, likore koilarakadatxo bat edo limoi edo banilla usaineko esentzia tanta batzuk bota. Estali gaztainak almibar beroarekin potoaren ertzetik 2 zentimetrora arte, itxi kristalezko potoa, estalkia hariztatuta, eta jarri buruz behera trapu baten gainean, sukaldeko beste trapu
|
batekin
estalita, hutsa egin dezan. Horrela, hoztu arte utziko dugu.
|
|
Kontserben hastapenak Kontserben historia 1795ean hasi zen, Frantziako gozogile bat, Nicolas Appert, esterilizaziometodoa erabiltzen hasi zenean. Orduan, prozedura hau elikagaia (barazkiak, lekaleak edo fruta) beirazko ontzi batean ontziratzean oinarritzen zen, eta poto horrek kortxozko tapoi hermetiko
|
batekin
estaltzen zuen. Ondo estali ondoren, ur irakinezko beste ontzi batean sartzen zuen, edukia esterilizatzeko.
|
|
Latorrizko lata, kristala ordezkatuko zuena, ez zen agertu XIX. mendearen hasiera arte. Ontzi horrek zulo bat zuen goialdean, eta hortik sartzen zen elikagaia, eztainuzko tapoi
|
batekin
estaltzen zen. XX. mendean, bi Mundu Gerretan, nabarmen handitu zen kontserba sektorea, soldaduek elikagaiak edukitzeko modu eraginkorra baitzen.
|
|
Apaintzeko ehunka aukera daude: margotu, zintak itsatsi, sokaz inguratu, oihal zati
|
batekin
estali eta ondoren begizta batekin lotu… Horiek pertsonalizatzeko, gozogintzako bluhinak erabil daitezke, eta, gero, horretarako arrazoi berezi bat itsatsi edo marraztu. 4 Oparia eskuz egindako poltsetan gordetzea Oparia itzuli beharrean (edo hori egiteaz gain), eskuz egindako paperezko poltsa batean gorde daiteke.
|
|
Bestalde, kilo erdi fruitu gorri egosi behar dira (baiak, marrubiak, masusta, ahabiak, etab.).), sei azukre koilarakada eta 120 ml ur inguru. Lau edo bost minutuz suabe egon ondoren, zukua eta fruituak moldeetan botatzen dira, beste ogi geruza
|
batekin
estaltzen da eta gainean geratzen den zukua botatzen da gainean. Goiko aldean ere jar daitezke fruituak.
|
2016
|
|
Erdian ziztatuko dugu, eta makila lehor ateratzen bada, egosita egongo da; hezea irteten bada, pixka bat gehiago utziko dugu. Egosten ari garen bitartean bizkotxoaren goiko aldea gorritzen ari bagara, aluminiozko paper pixka
|
batekin
estali behar dugu. Egosi ondoren, atera labetik eta atera, sareta baten gainean jarriz, ahalik eta azkarren hozteko.
|
|
Beraz, onartutako gehigarriak seguruak dira elikagaietarako, eta aurretik E letra duen zenbaki batekin izendatzen dira. Baimendutako aditibo eta gehigarri ugarien artean, estaldura agenteak edo glasatze agenteak daude, elikagaien gainazalean aplikatzen direnak, itxura distiratsua emateko eta babes geruza
|
batekin
estaltzeko. Eragile arruntenak argizaria (E901) edo karnauba argizaria (E903) dira.
|
|
Prest dagoenean, bexamel hau zainzuriekin jarri, pasta plaken gainean, 200 g izokin laukitxotan moztuta. Beste plaka
|
batekin
estali, gainetik gazta kendu eta labean sartu 20 minutuz, gainerre arte. Hoztu eta biharamunean mikrouhin labean berotu baino ez da egin behar.
|
|
Behin pausatuta eta epel dagoenean, polo izoztua duten kubitontzietan jarri behar da, gozoki likido pixka batekin, eta moldeak mugitu behar dira, barnealdea inpregnatuta gera dadin. Dagoeneko solidotuta, krema katalana botatzen da, makilatxo bat jartzen da eta filmatutako paper
|
batekin
estaltzen da, transpiratu dezan. Ondoren, izozkailuan sartzen da 24 orduz.
|
2018
|
|
Handiak dira, azal lodi, ilun eta zertxobait zimurrekoak, eta gehienean lur pixka
|
batekin
estalita egoten dira, argitik babesteko.
|
|
Patata zaharrak izaten dira egokienak gisatzeko, zimurrenak eta ilunenak, lur pixka
|
batekin
estaliak ere bai batzuetan eguzkitik babesteko; udazkenean biltzen dituzte, mami horixka izaten dute, eta zapore konplexuago eta almidoi asko.
|
2019
|
|
Irudia: Pixabay 12 aholku hasiberrientzat 1 Saunako arropak eskasa izan behar du. Adituek ez hartzea gomendatzen dute, eta, nahiago baduzu edo aretoko arauek uzten ez badute, kotoizko eskuoihal garbi
|
batekin
estalita. Jantziren bat erabiltzen baduzu, bainujantzi lasaia izan behar duzu.
|
2020
|
|
Sartu labean, 180 °C an, 20 bat minutuz. Denbora hori igaro ondoren, gazta eta york urdaiazpikoa oinarrien erditik gora jarri eta beste base
|
batekin
estali. Sandwichak irinarekin pasako ditugu, gero irabiatutako arrautzarekin eta, ondoren, ogi birrinduarekin.
|
2021
|
|
Sistema horiek erabili eta botatzeko hotz edo bero poltsetan ere aurki ditzakegu, ontzi horiek baino askoz denbora gehiago erabiltzen baitute. Babes ikusezina duten elikagaiak Askotan ez gara jabetzen zenbait elikagai horiek babesten dituen substantziaren
|
batekin
estali direla. Adibidez, uztaren ondoren, nahiko ohikoa da frutak eta barazkiak sakon garbitzea, eta horrek kanpoko geruzak kentzen ditu.
|
|
Horregatik, etxean urdaiazpiko bat mozten dugunean, pieza egokituz joan behar dugu, xerra guztiek koipea izan dezaten. Trapu
|
batekin
estali behar da Gezurra. Hori estaltzeko modurik onena gantza bera da.
|
|
Trikimailu hori ondo dago urdaiazpiko guztia egun gutxi barru jan behar bada, baina pieza amaitzeko asteak behar baditugu, urdaiazpikoan ez da nahikoa urdai izango prozedura horri jarraitzeko. Sukaldeko zapi
|
batekin
estaltzea mikroorganismoentzako soro bat da, eta, beraz, adituek gomendatzen dute haragiari ondo itsatsitako film paperarekin biltzea, horrela isolatu eta oxidaziorik ez sortzeko. Uda bada eta bero handia egiten badu, plastikoak urdaiazpikoa gehiegi izertzea eta gantza galtzea eragin dezake.
|
2022
|
|
Zurtoina da urpean egon behar duen ernamuinaren zati bakarra. Ontzia zabala bada, aluminiozko edo plastikozko paper
|
batekin
estali eta zulatu egin behar da ardatza sartzeko. Zenbait korapilo urpean geratu lirateke Izan ere, hostoen txertatze puntuetan sortzen dira sustraiak berez.
|
|
ozpin olioa erabili arte hozkailuan gordea. Barazkiak zartaginean erretzea Erre piper berde eta gorriaren gainerakoa, tipularen ondoan, olio pixka
|
batekin
estalitako zartaginean, 10 minutuz su bizian. Barazkiak erre ondoren, gatz puntuan jarri eta zerrenda mehetan zatitu.
|
|
Lisatu Azkenik, silikona aplikatu ondoren, gainazala uniformea eta koskorrik gabe geratzeko, hatzarekin leundu daiteke. Horretarako, nahikoa da eskua eskularru
|
batekin
estaltzea edo xaboia ematea, silikona hatzekin itsats ez dadin. Sobratzen den materiala espatula batekin edo hortz batekin ken daiteke lehortutakoan.
|
2023
|
|
Desizoztea oso oldarkorra da elikagai freskoekin eta kalitate onekoekin; beraz, zaharrek ez dute lortzen hobetzea. Azkar desizozteko, ogia hari zapi
|
batekin
estaltzea da onena, transpiratzeko. Mikrouhinetarako egokia den sareta baten gainean egin behar da, eta, giroan hezetasuna egon dadin, 300 W eko potentziarekin.
|
|
Pentsatu urez betetako ontzi bat jartzea, mininoa bainatu edo hankak busti ahal izateko, hala nahi izanez gero. Udako aterpe atsegina ere eman diezaiokezu, eskuoihal heze
|
batekin
estalitako kartoizko kaxa erabiliz; udako oasi gogokoena izango da, zalantzarik gabe.
|
|
Hona hemen ideia batzuk: Limoiarekin Erreta prestatzen dira, olio eta limoi zuku nahasketa
|
batekin
estalita eta barruan estragoi sorta batekin, haragiari ukitu aromatikoa emateko. Azafraira, mendarekin edo mendafinarekin Gozagarri horietako edozeinek arrainaren gustua biziagotzen du, eta era askotako zaporeak eskaintzen dizkigu.
|
|
Ilaje motza eta koipe gutxikoa dutenez, galgoek ez dute batere ongi eramaten muturreko tenperaturak. Neguan ez dira kalera atera behar ordurik hotzenetan, eta komeni da beroki
|
batekin
estaltzea. Udan ondo hidratatuta egon behar dute, eta eguzkiak gehiegi ez jotzen saiatu, bero kolpeak izan baititzakete.
|
|
Jakingo duzu loditasun egokia duela bola elastiko eta fin bat lortzen duzunean, hatzarekin presioa egitean bere forma berreskuratzeko gai dena. ➡️ Hartzitzen utzi Jarri orea ontzi zabal batean (kontuan izan hartzerakoan hazi egingo dela), moztu gurutzea masaren gainazalean, eta busti pixka bat bustitako trapu
|
batekin
estali. Hartziduraren tenperatura egokia 22 ºC ingurukoa da, eta prozesu horren gutxi gorabeherako denbora ordubete ingurukoa izan daiteke.
|
|
Azalean pipa zatitxoak jar daitezke. Nola amaitu ogiak muntatzen Ogitxoak pertsonalizatu ondoren, behin betiko forma eman behar zaie, eta zapi heze
|
batekin
estalitako labe erretiluan jarri, berriro ere 22 °C tan hartzi daitezen bolumena hirukoiztu arte (horregatik, garrantzitsua da bananduta jartzea). Berotu labea 220 °C tan, bai zorua bai sabaia.
|