2002
|
|
Kondenatuak egindako alegazioak, gertakariak ustekabeko kasu baten ondorio izan zirela eta “gutxienez kaltea aurreikusteko aukera egon behar duela eta hori ezin dela aurreikusi erabilitako produktuak egoera onean zeudenean, eta langileek osasun kontrolak pasatu zituztenean”, ez ziren aski izan eta ez ziren kontuan hartu erantzukizunetik libratzeko, aipatutako teoria aplikatuz. Epaiak frogatutzat eta eztabaidaezintzat ematen du natillak sukaldari
|
batek
prestatu zituela ikastetxean, natilletarako eta esne pasteurizaturako hautsak erabiliz, eta digestio arazoak eragin zituen agentea, bai haurrena, bai ikastetxeko beste langile batzuena, salmonelosiagatik izan zela, aurrez azterketa bat eginda, haurren bazkalostean ernamuinetatik geratu zen soberakinean. Kondena ez zen adingabeek jasandako kalte galeren ordainetan soilik zehaztu, baita lehen kondena epaiaz geroztiko legezko interesetan ere, eta kostu judizialetan ere (abokatuaren eta prokuradorearen gastuak, hala badagokio), bai lehen prozesukoak, bai bigarrenekoak (ez da gutxi).
|
2005
|
|
Ariketa fisikoa egiten bada baina ez bada zaintzen elikadura, pisua murrizteko helburuak ez dira lortuko edo mantsoago emango dira. Garrantzitsua da aditu
|
batek
prestatutako dieta indibidualizatua egitea. nutrizioan, baina, oro har, gomendio hauek eman daitezke:
|
2006
|
|
Hala ere, birusa gibelean gelditu ohi denez eta gorotzaren bidez barreiatzen denez, kontaktu zuzenena gorotz ahoko transmisioaren bidezkoa da. Gaixotasuna, beraz, infektatutako pertsona
|
batek
prestatutako janarien bidez edo birusak kutsatutako ura edan ondoren har daiteke. Aukera hori higiene edo higiene egoera eskaseko eremu geografikoetan gertatzen da batez ere.
|
2011
|
|
Orientared atariko guraso eskolak familia hezkuntzari buruzko hainbat gairi buruzko dokumentu bilduma zabala du. Hezkuntza orientazioko eta psikopedagogiako talde batek dokumentazioa prestatzen du Madrilgo Erkidegoko Hezkuntza Sailak hezkuntza orientazioko eta psikopedagogiako talde
|
batek
prestatutako dokumentaziorako estekak ditu bere Guraso Eskolan. Gurasoentzat interesgarriak diren arloak lantzen dira:
|
2012
|
|
Klasiko bat narrazio bat sortzea da, hatz bakoitzak zer egin zuen adieraziz: “batek arrautza bat aurkitu zuen, beste
|
batek
prestatu zuen, beste batek zuritu egin zuen”. Kasu horietan, ekintza bat inprobisatzen da azken atzamarrerako, narrazioa amaitzeko kili kili atseginak ematen baititu haurraren gorputzean, eta, beraz, haren barre algarak.
|
2021
|
|
Hala ere, gaur egun hori ez da oso ohikoa. Normalean, enpresa
|
batek
prestatzen du janaria, eta milaka menu prestatzen ditu hainbat ikastetxetarako; hala, jantokietara berotu eta zerbitzatzeko prest dauden erretiluetan ontziratuta iristen da. Nork erabakitzen du zer jaten duten gure seme alabek eskolan?
|
2022
|
|
Hori bai, 1169/ 2011 Erregelamenduak, informazio praktika leialei buruzko 7 artikuluan, adierazten du elikagaiei buruzko informazioak ez diola kontsumitzaileari errorerik eragingo, ez dituen propietateak ematen dizkiolako edo jakiak ezaugarri bereziak dituela iradokitzen duelako, baina, berez, antzeko elikagai guztiek ezaugarri horiek dituzte”. Egoera abstraktuago bihurtzen da garbitzat jotzen dena ez denean jaki jakin bat, menu osoa baizik, eta ez denean produktu baten edo bestearen salmentaren xede komertzialetara mugatzen (araudiak nahiko zorrotzak dira), baizik eta eragin
|
batek
prestatutako etxeko elikagaiak goraipatzera. Kasu horietan, industriak ekoitzitako guztia zalantzan jartzea izaten da helburua, dela gehigarri guztiak daramatzala.
|