Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 13

2002
‎ozpin zuria. Taza erdiaren edo edalontzi erdiaren baliokidea baino ez da bota behar aparatuaren barruan, behealdean, garbiketako ura husten den zuloaren inguruan, eta ziklo oso batean tenperatura maximoan jarri. Osatu ondoren, aparatuaren barrualdea garbi eta distiratsu dagoela egiaztatu ahal izango da.
2003
‎Ez bakarrik elikagaien ezaugarri organoleptikoak bermatzeko, hala nola testura, kolorea, zaporea eta usaina, baita mikroorganismo patogenoen presentzia eta eraginak saihesteko ere. Produkziotik kontsumitzailearenganaino punturen batean tenperatura behar adina denboran handitzen bada, kutsadura mikrobiarrak ager daitezke, eta horiek ez dira ekiditen elikagaia berriro hoztuz edo izoztuz. Non hausten da katea?
2004
‎Gainera, larrialdiko transplantea egin aurretik, kaltetutako alearen sustrai lurra lehortzen saia zaitezke sukaldeko paper xurgatzaileak erabiliz. Saiatu prozesuan zehar sustrai lurrari kalterik ez egiten, ezta bat batean tenperatura aldaketarik egiten ere. Tinko eta leun estutu sukaldeko papera zepelaren gainean, ez erortzeko, hezetasun gehiena kentzea lortu arte.
2007
‎Prozesu horretan ez da gainditu behar inola ere 5º 8º tenperatura: une batean tenperatura horretatik gora igotzeak (hotz katea hausteak, alegia) gazta freskoaren kalitate mikrobiologikoaren txartze azkarra ekar lezake.
2008
‎Irudia: CONSUMER EROSKI Atzo “Nature Geoscience” aldizkarian argitaratutako artikulu batean, aditu horien arabera, aguakero isolatuak erregistratzeko aukera %14 handitu da, gradu zentigradu batean tenperatura globala handitu delako. Orain arte, iragarpen klimatikoaren eredu teorikoen arabera, uholde euriak% 7 igotzen ziren gradu bakoitzeko.
2011
‎Termometro sardexkak bi funtzioak konbinatzen dituen tresna burutsua dira. Sukaldeko sardexka bat da, eta hortz batean tenperatura sentsore bat du. Hori zenbakitan agertzen da pantaila digital batean edo mangoan argiak dituen adierazle baten bidez. Adierazle horrek adierazten du elikagaiek maila gordin, ertain edo egosi bat lortu duten.
‎Ikerketa Zientifikoen Kontseilu Goreneko (CSIC) ikertzaileek parte hartu duten nazioarteko azterlan baten ondorioetako bat da, eta lehen aldiz kalkulatu du modu globalean klima aldaketaren abiadura. Lan horren arabera, ingurune jakin batean tenperaturak banatzeko moduaren araberako erregimen termikoak latitude altuagoetara joan dira, hamarkada bakoitzeko 27 kilometroko batez besteko abiaduran. Azterketa horretan, gainera, klima aldaketak espezieen banaketan eragiten dituen aldaketen abiadura zehazten da.
2012
‎Gainera, gelak itxita edukiz gero, hobeto kontserbatuko dute beroa, batez ere gelaren bat erabiltzen ez bada eta berogailua itzalita badu. 8 Beste gela batzuetako beroa aprobetxatzea. Aldiz, etxearen zati batean tenperatura oso altua bada, beroa beste leku batzuetara irteten utzi daiteke. Dutxa baten ondoren, termometroaren graduak izugarri igo dira.
2013
‎Hotz katea sistema bat da, eta hor sartzen dira elikagaiak igarotzen dituzten etapak. Elikagaiek igarotzen duten punturen batean tenperatura «hausten» bada, segurtasuna kaltetu egingo litzateke. Horregatik, ezinbestekoa da beti hotz kate ukigabea mantentzea ekoizpenean, garraioan, biltegiratzean eta salmentan.
2014
‎Kolorimetria adierazleak produktuaren narriadura maila berehala ezagutzeko aukera ematen du. Etiketak adieraziko luke, halaber, elikagaia prozesuaren uneren batean tenperatura altuagoetan egon den eta, beraz, espero zitekeena baino azkarrago honda zitekeen. Kimikako Elkarte Amerikarraren (UBS) 24 Bilera Nazionalean aurkeztu zen teknika, eta emaitzak aldizkarian argitaratu dira.
2015
‎Prestatzeko, lehenbizi txigortu irina labeko erretilu batean tenperatura ertainean (zaindu egin behar da erre ez dadin).
‎Berotzearen ondoren, azkar hozten dira 4ºc tan, elikagaien gaixotasunak eragiten dituzten agente patogenoak eta entzimatikoak ezabatzeko. Esterilizazioa Esterilizazioaren ondorioz, elikagaia ontzi itxi batean jarri behar da, eta denbora jakin batean tenperatura handia izan behar da, patogenoak suntsitzen direla ziurtatzeko. Pasteurizazioarekiko aldea tenperatura da; esterilizazioan, berriz, handiagoa da, 140 ºc inguru segundo batzuetan; beraz, tratamendu higienizatzaile agresiboagoa da.
2016
‎Hotz katea haustearen arriskuak Oso zaila da kontsumitzaileek jakitea hotz katea. Ez dago hori adierazten duen froga sendorik. Baina baliteke pistak egotea produktu izoztu bat une jakin batean tenperatura egokian mantendu ez dela adierazten dutenak. Kontuan hartu behar da, elikagaiak desizoztu ondoren, bakterioak, legamiak edo lizunak berriro aktiba daitezkeela eta tenperatura eta denbora baldintza egokietan biderkatzera irits daitezkeela.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia