2002
|
|
ozpin zuria. Taza erdiaren edo edalontzi erdiaren baliokidea baino ez da bota behar aparatuaren barruan, behealdean, garbiketako ura husten den zuloaren inguruan, eta ziklo oso
|
batean
tenperatura maximoan jarri. Osatu ondoren, aparatuaren barrualdea garbi eta distiratsu dagoela egiaztatu ahal izango da.
|
2003
|
|
Ez bakarrik elikagaien ezaugarri organoleptikoak bermatzeko, hala nola testura, kolorea, zaporea eta usaina, baita mikroorganismo patogenoen presentzia eta eraginak saihesteko ere. Produkziotik kontsumitzailearenganaino punturen
|
batean
tenperatura behar adina denboran handitzen bada, kutsadura mikrobiarrak ager daitezke, eta horiek ez dira ekiditen elikagaia berriro hoztuz edo izoztuz. Non hausten da katea?
|
2004
|
|
Gainera, larrialdiko transplantea egin aurretik, kaltetutako alearen sustrai lurra lehortzen saia zaitezke sukaldeko paper xurgatzaileak erabiliz. Saiatu prozesuan zehar sustrai lurrari kalterik ez egiten, ezta bat
|
batean
tenperatura aldaketarik egiten ere. Tinko eta leun estutu sukaldeko papera zepelaren gainean, ez erortzeko, hezetasun gehiena kentzea lortu arte.
|
2007
|
|
Prozesu horretan ez da gainditu behar inola ere 5º 8º tenperatura: une
|
batean
tenperatura horretatik gora igotzeak (hotz katea hausteak, alegia) gazta freskoaren kalitate mikrobiologikoaren txartze azkarra ekar lezake.
|
2008
|
|
Irudia: CONSUMER EROSKI Atzo “Nature Geoscience” aldizkarian argitaratutako artikulu batean, aditu horien arabera, aguakero isolatuak erregistratzeko aukera %14 handitu da, gradu zentigradu
|
batean
tenperatura globala handitu delako. Orain arte, iragarpen klimatikoaren eredu teorikoen arabera, uholde euriak% 7 igotzen ziren gradu bakoitzeko.
|
2011
|
|
Termometro sardexkak bi funtzioak konbinatzen dituen tresna burutsua dira. Sukaldeko sardexka bat da, eta hortz
|
batean
tenperatura sentsore bat du. Hori zenbakitan agertzen da pantaila digital batean edo mangoan argiak dituen adierazle baten bidez. Adierazle horrek adierazten du elikagaiek maila gordin, ertain edo egosi bat lortu duten.
|
|
Ikerketa Zientifikoen Kontseilu Goreneko (CSIC) ikertzaileek parte hartu duten nazioarteko azterlan baten ondorioetako bat da, eta lehen aldiz kalkulatu du modu globalean klima aldaketaren abiadura. Lan horren arabera, ingurune jakin
|
batean
tenperaturak banatzeko moduaren araberako erregimen termikoak latitude altuagoetara joan dira, hamarkada bakoitzeko 27 kilometroko batez besteko abiaduran. Azterketa horretan, gainera, klima aldaketak espezieen banaketan eragiten dituen aldaketen abiadura zehazten da.
|
2012
|
|
Gainera, gelak itxita edukiz gero, hobeto kontserbatuko dute beroa, batez ere gelaren bat erabiltzen ez bada eta berogailua itzalita badu. 8 Beste gela batzuetako beroa aprobetxatzea. Aldiz, etxearen zati
|
batean
tenperatura oso altua bada, beroa beste leku batzuetara irteten utzi daiteke. Dutxa baten ondoren, termometroaren graduak izugarri igo dira.
|
2013
|
|
Hotz katea sistema bat da, eta hor sartzen dira elikagaiak igarotzen dituzten etapak. Elikagaiek igarotzen duten punturen
|
batean
tenperatura «hausten» bada, segurtasuna kaltetu egingo litzateke. Horregatik, ezinbestekoa da beti hotz kate ukigabea mantentzea ekoizpenean, garraioan, biltegiratzean eta salmentan.
|
2014
|
|
Kolorimetria adierazleak produktuaren narriadura maila berehala ezagutzeko aukera ematen du. Etiketak adieraziko luke, halaber, elikagaia prozesuaren uneren
|
batean
tenperatura altuagoetan egon den eta, beraz, espero zitekeena baino azkarrago honda zitekeen. Kimikako Elkarte Amerikarraren (UBS) 24 Bilera Nazionalean aurkeztu zen teknika, eta emaitzak aldizkarian argitaratu dira.
|
2015
|
|
Prestatzeko, lehenbizi txigortu irina labeko erretilu
|
batean
tenperatura ertainean (zaindu egin behar da erre ez dadin).
|
|
Berotzearen ondoren, azkar hozten dira 4ºc tan, elikagaien gaixotasunak eragiten dituzten agente patogenoak eta entzimatikoak ezabatzeko. Esterilizazioa Esterilizazioaren ondorioz, elikagaia ontzi itxi batean jarri behar da, eta denbora jakin
|
batean
tenperatura handia izan behar da, patogenoak suntsitzen direla ziurtatzeko. Pasteurizazioarekiko aldea tenperatura da; esterilizazioan, berriz, handiagoa da, 140 ºc inguru segundo batzuetan; beraz, tratamendu higienizatzaile agresiboagoa da.
|
2016
|
|
Hotz katea haustearen arriskuak Oso zaila da kontsumitzaileek jakitea hotz katea. Ez dago hori adierazten duen froga sendorik. Baina baliteke pistak egotea produktu izoztu bat une jakin
|
batean
tenperatura egokian mantendu ez dela adierazten dutenak. Kontuan hartu behar da, elikagaiak desizoztu ondoren, bakterioak, legamiak edo lizunak berriro aktiba daitezkeela eta tenperatura eta denbora baldintza egokietan biderkatzera irits daitezkeela.
|