2002
|
|
Ondoren, parabolikoa konektatuko da. Horretarako, beharrezkoa izango da kable ardazkidearen kanpoko azala 2 zentimetro eta kanpo estalduraren zentimetro
|
bat
zuritzea. Punta horri terminal berezi bat konektatuko zaio, eta LNBri ere hariztatuko zaio.
|
2003
|
|
Zirkuitulabur bat gertatu bada, hobe da pieza aldatzea. Kablea erreta edo hautsita badago, kaltetutako eremua mozten da, kableak lanpara etxearen hondotik pasatzen dira, zentimetro
|
bat
zuritzen da, txirikordatu eta okertu egiten dira, berriro ere borneetan sartu aurretik. Sartu ondoren, konexioa sakatu besterik ez da egin behar.
|
2004
|
|
Sandwich kluba Bi pisukoa da eta oilasko bularkia, arrautza gogorra, hirugiharra, letxuga, tomatea eta maionesa ditu. Arrautza
|
bat
zuritu eta xerrak egin gillotinarekin. Labanaren puntarekin hiru oilasko bularkiaren xerra mehe moztu eltzekoa edo errea eta hotza.
|
2005
|
|
Azken horiek konposatu lurrunkorren aitzindariak dira, eta horiek ematen diote tipulari usain eta zapore berezi hori. Nola erabili Kipula
|
bat
zuritu edo moztu duenari malkoak behin baino gehiagotan pasatu zaizkio. Izan ere, kipula mozten denean, azukredun konposatu ugari dituen olio lurrunkorra askatzen du.
|
2008
|
|
«Miguel de Cervantesek zehaztasunez deskribatu zituen REM loaren asaldura baten asaldurak' El Quijote' n» Bai, egia da, nahiz eta urte asko lehenago Miguel de Cervantesek zehatz mehatz deskribatu zituen REM loaren nahasmendu baten asaldurak' Kixote' n. Zehazki, Kixotek, ametsetan, ezpata
|
bat
zuritu balu bezala egiten zuela erakusten du, bere ametsetan erraldoi batek eraso zuenean. Baina amets egitea ez da gaixotasuna.
|
2011
|
|
Zurtoinaren gainerakoa nahaskiak eta salteatuak prestatzeko gordeko da. Txapela oso erraz zuritu daiteke eskuarekin, kapelaren beheko aldetik erdirantz tira eginez gero, platano
|
bat
zurituko balitz bezala. Zuritu ondoren (tamaina handikoak izan behar dute), jarri plantxan edo zartagin itsasgaitz oso beroan eta igurtzi oliba olio.
|
|
Zurtoinaren behealdetik, lurrarekin kontaktuan egon den oina kentzen da, eta gainerakoa nahaskiak eta salteatuak egiteko gordetzen da. Txapela oso erraz zuritu daiteke eskuarekin, platano
|
bat
zuritzeko erabiltzen den antzera. Aldiz, osorik, hau da, zurtoinarekin, kozinatu behar bada, lehenik eta behin lurra duen zatia kentzen da, txorrotaren azpian garbitzen da, eta azkar puskatzen da, sutara gehitzeko.
|
2014
|
|
Bi pisuko sandwicha da eta oilasko bularkiarekin, arrautza gogorrarekin, hirugiharrarekin, letxugarekin, tomatearekin eta maionesarekin egiten da. Horretarako, arrautza gogor
|
bat
zuritu, xerratan moztu eta oilasko bularki meheak moztu, egosita edo egosita, baina hotza. Gurinarekin igurtzi, bi aldeetatik, hiru ogi xerra eta plantxan jarri.
|
|
Egositakoan, iragazi eta gorde salda. Tipula eta baratxuri xehatua erregosi, eta pixka
|
bat
zuritu tomate zuritua, hazi gabea eta zatitua. Nahasketa hori 20 bat minutuz egosi, su motelean.
|
2015
|
|
Lehenik, saltsa berdea prestatzen da. Baratxuri ale pare
|
bat
zuritu eta lapiko batean olio epelez igurtzi. Kozinatzen hasten direnean (baina kolorerik hartu gabe), irin koilarakada bat gehitzen da, ahi bat osatu arte mugitu eta baso bat ur botatzen da.
|
|
Puska txikitan moztu behar dira 100 gramo brokoleko loreak, eta uretan egosi sortak gatzarekin, dente egon arte. 50 gramo pistatxo eta baratxuri ale
|
bat
zuritu. Zartagin batean, hiru koilarakada oliba olio bero salteatu pistatxoak eta baratxuri hortza xaflatan moztuta.
|
2016
|
|
Bi laranjaren jogurt naturala eta zuku naturala nahasten dira. Platano
|
bat
zuritu eta irabiagailuko edalontzian jarri, marrubiekin, jogurtarekin eta laranja zuku oso hotzarekin batera. Birrindu dena, ukitu krematsua lortu arte.
|
2020
|
|
Produktu horietako asko zentzugabeak dira, baina batzuek zentzua izan dezakete, batez ere egoera jakin batzuetan. Adibidez, mugikortasun murriztua duten pertsonentzat erabilgarriak izan daitezke, beren eskuekin mandarina
|
bat
zuritu ezin badute. Formatu horiek, batzuetan, arrazoi komertzialengatik ere azaltzen dira, prozesu logistikoak hobetzeko, hala nola garraioa, etiketak jartzea, inbentario kontrola, etab. Nolanahi ere, ontziak direnean, gauzak ez dira hasieran dirudien bezain argiak.
|
2022
|
|
Aliketak oso tresna aldakorrak dira, eta piezak lasaitu, luzatu eta bikoizteko nahiz alanbre bat ebaki edo kable
|
bat
zuritzeko balio dute.
|
|
Alikate motak eta haien izenak Imagen: Kriss Szkurlatowsk Unibertsala Erabilera anitzeko tresna da eta estutu eta askatu, luzatu eta tolestu piezak, moztu alanbrea edo kable
|
bat
zuritu. Baraila labur eta ildaskatuak ditu, pintza sendo bat du gidari lodietan lan egiteko, eta ebakitzeko sekzio bat. 13 Punta kotatukoak Punta zorrotzeko barailak ditu, eta, horri esker, tamaina txikiko eremuetara eta pieza eta elementu txikienetara sar daiteke.
|
2023
|
|
1 Sardina lehorren arrautza nahasien sarrera patatekin Errezeta hau oinarridun plater gisa aurkeztu daiteke, edo, bestela, zati txiki batzuk egin eta ogi txigortuan aurkeztu (oso gomendagarria, gero bigarren plater ahaltsua zerbitzatzen bada). Nola egiten den Moztu kipula pare
|
bat
zurituta, piper gorri gordo bat eta piper berde bat, biak garbituta eta pipitarik gabe. Jarri oliba olio koilarakada pare bat zartaginean su baxuan eta salteatu tipula.
|
|
Pisto generiko baten eta Andaluziako pistoaren arteko aldea da azken horrek berenjenak eta patatak dituela. Andaluziako pistoa nola egin Lehenik, tipula
|
bat
zuritu, piper berde baten pipitak kendu eta bi kalabazin ertain zuritu, berenjena bat eta bi baratxuri ale. Barazkiak laukitxotan zatitu eta zartagin batean salteatu oliba olio eta gatz pixka batekin:
|
|
2 Garbantzu eta laranja entsalada Garbitu eta zatitu entsalada tomate handi eta heldu bat. Laranja
|
bat
zuritu eta zatitu ere egingo dugu, estaltzen duen azal zuritik ezer gabe utziz, eta laukitxo erregularretan moztuko dugu. Tipulin fresko bat txikituko dugu.
|
|
iStock 4 Txahal hanburgesa hirugiharrarekin eta sagarrarekin Lehenik, hanburgesarako haragi nahasketa prestatuko dugu. Horretarako, baratxuri ale
|
bat
zuritu eta xehatu brunoisse eran (lauki txikietan), perrexil hostoekin batera. Ogi mamia esnetan beratuko dugu, masa krematsua sor dadin.
|
|
BarbaraNeveu 4 Udako likidotua Lau laurdenetan 400 gramo sagar, 400 gramo San Juan udare eta 400 gramo aran gorri, pipitak kenduta. Azenario bat eta limoi
|
bat
zuritu, zatitu eta likidotu ere egin behar dira. Gorde sagar eta udare zatitxo batzuk apaintzeko; gainerako fruta likuadoretik pasatzen da, azenarioarekin eta limoiarekin nahastuta.
|
|
Zereal ogi txigortuetan zerbitzatzen da, oliba olioarekin eta tomate igurtziarekin. Jogurt irabiakia eta fruta freskoa Udare bat eta banana
|
bat
zuritu eta xerratan moztu. Bi laranja eta limoi baten zukua ere egiten da.
|
|
Imagen: gdolgikh Kalabaza eta porru krema fina Tipulin fresko
|
bat
zuritu, juliana eran moztu xerra meheak eta su baxuan egosi lapiko batean bi koilarakada olio berorekin. Gorritzen hasten denean, bi porru (zati zuria) bota, desgarbituta eta xerra mehetan ebakita, eta bi baratxuri ale zurituta, xafla mehetan ebakita.
|
|
bogdanwankowicz f34a Olio bero pixka bat duen lapiko batean, sutan jarri tipulin bat eta porru baten zuria, biak juliana eran moztuta (zerrenda meheak). f34a Bigun daudenean, bi kalabaza xerra zuritu, garbitu eta zati irregularretan mozten dira, eta azenario
|
bat
zuritu eta xerratan mozten da. f34a Multzoa sueztitu eta zuritutako kalabazin erdia gehitzen da.
|
|
Imagen: iStock ✅ Atun argiko lasagna hotzeko kanapea saltsa arrosarekin Azenario
|
bat
zuritu eta laukitxotan zatitu. Egosi ur irakinetan gatz apur batekin 10 minutuz.
|