2003
|
|
Egunak igaro ahala, intzidentzia murriztu egin da, 30 pertsona baino gehiago izan gabe, infekzio egoera akutuan. Agerraldiaren jatorria ez da oraindik ofizialdu, baina zirkulu batzuetan esan izan da Southamptongo portuan (Erresuma Batua) bidaiari kutsatu
|
bat
ontziratu ondoren has zitekeela. Hala ere, infekzioaren eta inplikatutako agentearen ezaugarriak direla eta, lehenengo arrazoia, seguruenik, elikadurakoa izango da, eta kutsaduraren orokortzea kutsadura gurutzatuen ondoriozko fenomenoa da.
|
2007
|
|
Denbora gutxian nabarmen aplikatzen dela ikusten bada, eta, are hobeto, aplikazio hori mundu osoko produktu askotara zabaltzen bada, positiboki balora daiteke. Elikaduran, gehien erabiltzen den sistemetako
|
bat
ontziratzea da, eta, sistema berri guztietatik, bereziki interesgarria izan da atmosferaren aldaketa. Abantaila frogatuak baditu ere, segurtasun arazoak ebaluatu eta aztertzen jarraitu behar da, etorkizunean arazorik sor ez dadin.
|
2010
|
|
Robot industrial bati akoplatutako atzapar mekaniko batzuek aukera ematen dute bereizteko ea barazki eta fruta produktu
|
bat
ontziratzeko prest dagoen.
|
|
Valentziako Unibertsitate Politeknikoko Industria Automatika eta Informatikako Institutuak (Ai2 Institutuak) diseinatutako atzapar mekanikoei esker, robot industrial bati akoplatu ondoren, makinak autonomiaz erabakitzeko ahalmena izan dezake fruta eta barazkitarako produktu
|
bat
ontziratzeko edo ez ontziratzeko bezain heldua dagoen. ai2 Institutuak IMPA (Elikagaien Ikuskapena eta Manipulazioa) proiektuaren bidez, robot industrialek elikagaiak maneiatzeko erabiltzen duten denbora errekorrean erabakitzeko ahalmen hori gehitu nahi du. ai2 institutuak diseinatutako atzaparrak, segundo bat baino gutxiagoan ez ezik, gai da fruta edo barazkiak heldutasun mailaren arabera erabak... Robot industrialek elikagaietan duten eragina aztertu ondoren, ikertzaile talde horrek sentsore batzuk jarri dizkie atzaparrei, atzaparreko hatzek fruta edo barazki bat hartzerakoan sortzen duten inpaktua murrizteko.
|
2013
|
|
–Su besta segurua, orduan. Mallorcan hogei
|
bat
ontziratu genitian.
|
2014
|
|
«Ez egon horren ziur, jarraitu zuen?. Lehengoan gizon
|
bat
ontziratu nuen, bidean bere burua urkatu zuena. Suediarra zen bera ere».
|
2016
|
|
Bestela, «Atlantikoa», «Mediterraneoa» edo «tokikoa» izango litzateke, kontsumitzaileak positiboki baloratzen baitu. Arau aldaketak direla eta, animalia jatorriko produktuak askoz kontrolatuago daude, baina etiketari arreta jarri behar diogu; izan ere, ekoizpen lekua askotan ez dator
|
bat
ontziratzearekin, eta oso erraza da bereiztea, ontziratzea aurrean dugunean. Kasu honetan ere, kontuan hartu behar dugu elikagaiak ez badu bere jatorria harrotasunez erakusten, urruna izateko aukera asko dituela.
|
2019
|
|
Laura Saavedra dietista nutrizionistarentzat, “prozesatutako produktu bat osasungarri gisa identifikatzeko begiratu behar den lehenengo gauza (eta ia bakarra) osagaien zerrenda da. Prozesatutako produktu on
|
bat
ontziratuta aurkeztu ohi da, eta osagai bat baino gehiago izan ditzake, baina ez du gatz, azukre erantsi, irin findu edo landare olio findurik izaten. Aztertzen ari garen produktuak osagai zerrenda luzea badu eta horiek, gainera, txinera jotzen badute, hobe da supermerkatuko apalategian uztea”.
|
|
Globo aerostatikoen historiako lehen igoaldian, 1783an, Montgolfier anaiek gizakien ordez ardi bat, ahate bat eta oilar
|
bat
ontziratu zituzten. Badaezpada ere.
|
2021
|
|
Zergatik ez datoz beti
|
bat
ontziratutako izozkien pisua eta bolumena?
|