2001
|
|
: 0 graduz azpitiko tenperaturak aplikatzen direnez, elikagaiak daukan uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da.
|
2002
|
|
Irudia: Taz Izoztean, 0 gradu zentigradutik beherako tenperaturak aplikatzen zaizkie elikagaiei, eta, hala, elikagaiaren uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da. Era berean, ura solidotzen denez, elikagaia lehortu egiten da, eta horrek nabarmen lagunduko du hobeto kontserbatzen.
|
2003
|
|
Izoztea: nola funtzionatzen duen eta zer lortzen duen Hotzak patogenoen jarduera inhibitzen du eta elikagaien aldaketa abiadura moteltzen du Izoztean, elikagaiei zero gradutik beherako tenperaturak aplikatzen zaizkie, eta uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da. Sistema honen kontserbazioaren printzipioa hoztearena bera da; izan ere, tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta urrunago gaude mikroorganismoak ugaltzen diren baldintza egokietatik, eta, beraz, elikagaia ia ez da aldatzen.
|
2004
|
|
Talde batean sartzen dira krema edo esne gainarekin, esne oso edo gaingabetuarekin eta animalia edo landare jatorriko esnerik gabeko koipearekin egindako izozkiak. Beste talde
|
bat
izotz izozkiek osatuko lukete; horien artean, polo ezagunak, sorbeteak eta izotz izozkiak. Bestalde, postre izoztuak ere badaude, tarta eta pastel izoztuak biltzen dituztenak.
|
2007
|
|
Usaindu eta hoztea hori lortzeko baliabide egokia izan liteke, zaporetako eta koloretako izotza bezain erraz prestatuz gero. Kolore ukitu
|
bat
Izotz horiek establezimenduetan eros daitezkeen elikagaien koloratzaileen bidez egiten dira. Koloratzaile horien bidez kolore ikusgarriak lortzen dira, eta oso lagungarriak dira kolore horiek sortzeko.
|
2008
|
|
fruta naturalen zuku edo mamiarekin eta almibar batekin prestatzen dira. Aldaera
|
bat
izotz edariak dira. Biscuit glacé:
|
2012
|
|
Madrilek, berriz, helduentzako filmak egin ditu haurrekin. Saio horietako
|
bat
Izotz Jauregiko Dreams zineetan proiektatu zen, nahiz eta ez diren antolatzen.
|
2014
|
|
Izozketa 0 ºc baino tenperatura baxuagoko elikagaiei aplikatzen zaien prozesua da, eta, beraz, duten ur zati
|
bat
izotz bihurtzen da. Tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta egokiagoa da mikroorganismoak ugaltzen diren egoera, elikagaia ia aldatu gabe.
|
2015
|
|
Ez dira gomendagarriak amoniakoa bezalako substantziak, azala narritatzen dutenak eta espezie jakin batzuetarako eraginkorra ez direnak. Hotz poltsa
|
bat
izotzez beteta dagoenean, 15 minutuz, arindu egiten da mina, eta, ondorioz, pozoia zati batean degradatzen da eta lesioaren intentsitatea murrizten du, denbora gehiegi igaro ez bada. Zauria denez, zaindu egin behar da, infektatu ez dadin.
|
|
Irudia: lipsky 1 Izotz puska zaporetsuak Uda honetan katua aktiboago egoteko ideia
|
bat
izotz kubo zaporetsuak prestatzea da. Nola?
|
2016
|
|
Beraz, hotz katea eten daiteke elikagaien kalitatea aldatzea eta elikagaiak intoxikatzeko arriskua handitzea. . Hotz katea hautsi den pistetako
|
bat
izotza sortzea ontzian edo elikagaian. Ondo izoztutako produktua, °C tik beherakoa, ez da oso litekeena erabat desizoztea 90 minutuan.
|
2017
|
|
Izoztea elikagaiak kontserbatzeko sistema bat da, 0 °C tik beherako tenperaturak aplikatzean datzana, eta, beraz, izoztutako uraren parte
|
bat
izotz bihurtzen da. Tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta egokiagoak dira mikroorganismoak ugaltzeko baldintzak, eta, beraz, produktua ez da ia aldatzen.
|