Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 12

2001
‎: 0 graduz azpitiko tenperaturak aplikatzen direnez, elikagaiak daukan uraren parte bat izotz bihurtzen da.
2002
‎Irudia: Taz Izoztean, 0 gradu zentigradutik beherako tenperaturak aplikatzen zaizkie elikagaiei, eta, hala, elikagaiaren uraren parte bat izotz bihurtzen da. Era berean, ura solidotzen denez, elikagaia lehortu egiten da, eta horrek nabarmen lagunduko du hobeto kontserbatzen.
2003
‎Izoztea: nola funtzionatzen duen eta zer lortzen duen Hotzak patogenoen jarduera inhibitzen du eta elikagaien aldaketa abiadura moteltzen du Izoztean, elikagaiei zero gradutik beherako tenperaturak aplikatzen zaizkie, eta uraren parte bat izotz bihurtzen da. Sistema honen kontserbazioaren printzipioa hoztearena bera da; izan ere, tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta urrunago gaude mikroorganismoak ugaltzen diren baldintza egokietatik, eta, beraz, elikagaia ia ez da aldatzen.
2004
‎Talde batean sartzen dira krema edo esne gainarekin, esne oso edo gaingabetuarekin eta animalia edo landare jatorriko esnerik gabeko koipearekin egindako izozkiak. Beste talde bat izotz izozkiek osatuko lukete; horien artean, polo ezagunak, sorbeteak eta izotz izozkiak. Bestalde, postre izoztuak ere badaude, tarta eta pastel izoztuak biltzen dituztenak.
2007
‎Usaindu eta hoztea hori lortzeko baliabide egokia izan liteke, zaporetako eta koloretako izotza bezain erraz prestatuz gero. Kolore ukitu bat Izotz horiek establezimenduetan eros daitezkeen elikagaien koloratzaileen bidez egiten dira. Koloratzaile horien bidez kolore ikusgarriak lortzen dira, eta oso lagungarriak dira kolore horiek sortzeko.
2008
‎fruta naturalen zuku edo mamiarekin eta almibar batekin prestatzen dira. Aldaera bat izotz edariak dira. Biscuit glacé:
2012
‎Madrilek, berriz, helduentzako filmak egin ditu haurrekin. Saio horietako bat Izotz Jauregiko Dreams zineetan proiektatu zen, nahiz eta ez diren antolatzen.
2014
‎Izozketa 0 ºc baino tenperatura baxuagoko elikagaiei aplikatzen zaien prozesua da, eta, beraz, duten ur zati bat izotz bihurtzen da. Tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta egokiagoa da mikroorganismoak ugaltzen diren egoera, elikagaia ia aldatu gabe.
2015
‎Ez dira gomendagarriak amoniakoa bezalako substantziak, azala narritatzen dutenak eta espezie jakin batzuetarako eraginkorra ez direnak. Hotz poltsa bat izotzez beteta dagoenean, 15 minutuz, arindu egiten da mina, eta, ondorioz, pozoia zati batean degradatzen da eta lesioaren intentsitatea murrizten du, denbora gehiegi igaro ez bada. Zauria denez, zaindu egin behar da, infektatu ez dadin.
‎Irudia: lipsky 1 Izotz puska zaporetsuak Uda honetan katua aktiboago egoteko ideia bat izotz kubo zaporetsuak prestatzea da. Nola?
2016
‎Beraz, hotz katea eten daiteke elikagaien kalitatea aldatzea eta elikagaiak intoxikatzeko arriskua handitzea. . Hotz katea hautsi den pistetako bat izotza sortzea ontzian edo elikagaian. Ondo izoztutako produktua, °C tik beherakoa, ez da oso litekeena erabat desizoztea 90 minutuan.
2017
‎Izoztea elikagaiak kontserbatzeko sistema bat da, 0 °C tik beherako tenperaturak aplikatzean datzana, eta, beraz, izoztutako uraren parte bat izotz bihurtzen da. Tenperatura zenbat eta baxuagoa izan, orduan eta egokiagoak dira mikroorganismoak ugaltzeko baldintzak, eta, beraz, produktua ez da ia aldatzen.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia