2002
|
|
Euskal Autonomia Erkidegoko hogei
|
bat
establezimendutan, propietate haluzinogenoak, euforizatzaileak, lasaigarriak eta afrodisiakoak dituzten belar substantziekin egindako prestakin naturalak eskaintzen dira, Osasun Ministerioak produktu horiek merkatutik kentzeko agindua eman eta urtebetera. Orduan azaldu zenez, produktuak «mozorrotutako sendagaiak» zirelako izan zen bazterketa, eta, hala ere, ez zuten nahitaezko baimenik jaso.
|
2003
|
|
Aztertu zen eremuak milioi bat bezero potentzial baino gehiago jasotzen ditu denboraldi bakoitzean, eta 78 establezimendu ditu (20 hotel, 40 jatetxe eta 18 taberna). Horietatik 319 plater prestatu aztertu ziren, ehun
|
bat
establezimendu mota bakoitzeko. Azterketaren emaitzak erabakigarriak dira:
|
|
Kontsumo erreakzioa ez zen itxaron. Handik egun gutxira, inspektore
|
bat
establezimenduan agertu eta akta egin zuen. Espediente horri 12.000 euroko zehapena ezarri zaio hutsegite larriengatik.
|
2005
|
|
Tenperatura desegokietan kontserbatzea, elikagai gordinak kontsumitzea eta aldez aurretik gehiegi prestatzea dira arrazoi nagusiak. Maionesari dagokionez, elkarteak gogorarazi nahi du badela errege dekretu
|
bat
establezimendu publikoetan maionesa pasteurizatu gabeko arrautzarekin prestatzea baimentzen ez duena. Horrek esan nahi du “prebentzio neurri garrantzitsua dela sukaldaritzaren sektorean, bai eta azken kontsumitzailearentzako bermea ere”.
|
2008
|
|
Enpresa horiek aukera ematen dute erreserba webgunearen bidez egiteko eta ibilgailua aukeratutako tokian jasotzeko. Beste aukera
|
bat
establezimendura zuzenean joatea eta ibilgailu jakin bat eskatzea da. Han, langileek aholku eman diezaiokete kontsumitzaileari, hark hala nahi badu, eta bere beharretara hobekien egokitzen den ibilgailua eskaini.
|
2009
|
|
Espainian, %0, 9 eta %1 artean dago; Europako Batasunean, berriz, %0, 3 – %0, 4 Arau berriak ohiko egoera bat ere konpontzen du: kopuru txiki
|
bat
establezimendu batean gastatzea eta txartelarekin ordaintzea ez onartzea. Hainbat saltokik, hala nola eguneko menua duten jatetxeek edo kafetegiek, uko egiten diote zenbateko jakin batetik beherako gastuetarako ordainketa elektronikoak onartzeari (kasuen arabera, 5 eta 20 euro artean), ordaindu behar duten komisioak mozkin marjina kentzen duelako.
|
2010
|
|
Enric Millà El Dien jatetxeko buruak elkartasun jardunaldi batzuk antolatu ditu, lore jangarriak, EBk elikagaitzat hartzen ez dituen osagai horiek, babesteko. Hamar
|
bat
establezimenduk babestu dute ekimena dagoeneko, antolatzaileek iragarri dutenez.
|
2012
|
|
Azkenik,% 24k soilik jartzen dute ohar bat edo informazio orriren
|
bat
establezimenduaren kanpoaldean.
|
2023
|
|
ahgomaaz Zer dira turismo ostatuak? Turismo ostatuko establezimendu
|
bat
establezimendu, lokal edo instalazio bat da, eta normalean aldi baterako ostatua ematen du, prestazio ekonomiko baten truke, eta beste zerbitzu osagarri batzuk ere izan ditzake edo ez. Ohiko hotel baten oinarrizko zerbitzua, adibidez, bezero batek erabiltzeko logela bat ematea da, bere beharren eta prezioaren arabera, eta logela garbitzea barne.
|