2002
|
|
Igerilekuen %58k suspenditu egin dute azterketa,
|
baina
azterturiko 12etatik bitan izan ezik, sarrerako egokitze lanak onak ziren.
|
2006
|
|
Irudi kalitate balekoa
|
baina
aztertutakoetan txarrena.
|
|
Irudi kalitate balekoa
|
baina
aztertutakoetan txarrena.
|
2007
|
|
Nitritoak nitratoen erredukzioz ager daitezkeenez, kopuru txikitan onartzen dira,
|
baina
azterturiko uretan ez zen arrastorik atzeman.
|
2009
|
|
Iturriak ere elementu garrantzitsuak dira,
|
baina
aztertu ditugun kaleen% 85ek ez dituzte eduki (duela bost urte% 77k falta zituzten).
|
|
Udal gastuaren bost eurotik bat hondakinak bildu eta tratatzeko erabiltzen da gure hirietan,
|
baina
aztertutako 18 euroetatik 8k onartzen dute ez dakitela zenbat zabor birziklatzen duten. Iruñea, imitatu beharreko hiria:
|
2011
|
|
1 kategoriakoek batez besteko nota «ongi» gainditzen duten bitartean, 2 kategoriakoek «onargarri» bat jasotzen dute, eta 3 kategoriakoek, berriz, «erdipurdikoa». Probintziei dagokienez, Kordoban, Nafarroan, Valentzian eta Valladoliden azterketa «ongi» gainditu dute,
|
baina
aztertutako gainerako probintzien erdiek ez dute «onargarri» kaskarra gainditu, eta azterketa gainditu ere ez dute egin. Hala gertatzen da A Coruñan, Asturiasen, Murtzian, Sevillan eta Zaragozan.
|
2012
|
|
Kadmioaren muga seguruak Codex Alimentarius Batzordeak, Elikagaietako Kutsatzaile eta Toxinentzako Arau Orokorrean, astean 7 mikrogramoko behin behineko irenste jasangarria ezartzen du gorputz pisuaren kilo bakoitzeko. Azterketa horretan, kadmio karga handiena duten elikagaiak algak, arrainak eta itsaskiak eta txokolateak dira,
|
baina
aztertutako guztien %5ek bakarrik gainditzen zuten legezko muga. Europako Batasunean, batez beste, 2,3 mikrogramo inguru egoten dira gorputz pisuko, eta, beraz, segurutzat jotzen diren mailetatik behera dago.
|
2013
|
|
Elikagai horien nutrizio izaera ez da oso osasungarria,
|
baina
aztertuko bagenu zer nolako eragina duten dietaren orekan eta hori alderatuko bagenu haragi gorriek duten eraginarekin, ohartuko ginateke patearena eta foi grasarena oso txikia dela.
|
2014
|
|
Gainera, ikerketa honen bidez, mikrograbitatearen efektuak, izpi kosmikoak, energia altuko partikulak eta espazioaren erradiazio ionizatzailea zehaztu nahi izan dira landareen fotosintesian eta garapenean. Kasu batzuetan, egiaztatu da gune espazialak C. reinhardtiiren hazteko gaitasuna inhibitzen duela,
|
baina
aztertutako anduien kasuan, loratzea lortu dute. Elikagaien ekoizpenaren erronkak Ikerlanarekin jarraitzeko eta lortutako lehen emaitzak osatzeko asmoa duten ikertzaileen erronka nagusia muturreko inguruneetan (basamortuetan, adibidez) errendimendu handiagoko laboreak ekoiztea da, eta horrela nekazaritza produktuen eskaria asetzea.
|
2015
|
|
Semaforoan ez da kaltzioa agertzen,
|
baina
aztertu ditugun produktuetako asko mantenugai horrekin aberastuta daude, eta, ondorioz, egokiagoak dira maiz hartzeko.
|
2020
|
|
Seguruak al dira, adibidez, banbuzko ontziak? Banbua, berriz, produktu ona da,
|
baina
aztertzen ari gara zergatik gerta litekeen hori ekoizteko gai batzuk gehiago migratzea elikagaietara tenperatura altuetan. Horretan ari gara.
|
2023
|
|
Hau da, azterketa horien arabera, baliteke lurzorua bustita egotea, ureztatu egin dutelako. Artikulu honen azterlanean, lurzoruak euria duelako hipotesiari eusten zaio, hau da, eritritolaren kontsumoak eragiten dituela gertaera kardiobaskular horiek,
|
baina
azterturiko pertsonen plasman substantzia horren maila bakarrik hartzen da kontuan, kontuan hartu gabe ea ekoizpen endogenotik edo dietatik datorren, ezta elikagaien bidez kontsumitutako kantitatea ere. In vitro estudioak, laborategiko saguak eta zortzi pertsona osasuntsu Ikertzaileak ez dira behaketa analisi horiek egitera mugatzen.
|