2003
|
|
Espora termofilo gutxi batzuek iraun dezakete, baina ez dute hondatzen produktua giro tenperaturaren azpitik biltegiratzen bada. Botulismoaren jatorri nagusia da tratamendu eskasa, batez ere azidotasun txikiko produktuak (4,5 baino pH handiagoa) etxeko kontserbetan,
|
bai
barazkietan bai haragikietan. Produktu azidoetan (4,5 baino pH txikiagoa) Cl.
|
2006
|
|
zerealak, etab. bitamina ugari ematen dute egunero zukuek. bai frutak,
|
bai
barazkiak eta basa baiak. Hamaiketakoa, 11:00etatik 2:00etara, arina izaten da normalean, eta hau izaten da:
|
2012
|
|
Ogi integrala edo zerealez egindako ogia aukeratuko da, errezeta osoagoa egiteko, zuntz gehiago eta elikadura dentsitate handiagoa dituena, eta, gainera, gehiago ase ahal izango da. Landareek nahitaez egon lukete,
|
bai
barazki gordinek, bai barazki erreek. Ogi eta ogi artean arrain gehiago egoteak indartu egiten du babes kardiobaskularreko plateren kontsumoa.
|
|
Ogi integrala edo zerealez egindako ogia aukeratuko da, errezeta osoagoa egiteko, zuntz gehiago eta elikadura dentsitate handiagoa dituena, eta, gainera, gehiago ase ahal izango da. Landareek nahitaez egon lukete, bai barazki gordinek,
|
bai
barazki erreek. Ogi eta ogi artean arrain gehiago egoteak indartu egiten du babes kardiobaskularreko plateren kontsumoa.
|
2015
|
|
Fruta nola antolatu Jaten den fruta egoera onean dagoela bermatzeko, garrantzitsua da une jakinetan arreta jartzea, adibidez, erosketan. Fruta erosten denean, egiaztatu behar da ez duela odolik, ez kalteturik; gainera, bai frutari
|
bai
barazkiari dagokienez, hobe da kopuru txikitan erostea, laster kontsumitzen dena. Etxean, funtsezkoa da ongi biltegiratzea kalitatea eta segurtasuna ziurtatzeko.
|
|
Batzuetan gertatu eta inprobisatu egin behar den arren, egokiena da bizpahiru eguneko plangintza txiki bat egitea, produktu freskoak eta jakitokiak erosteko zerrenda bat egitea eta pentsatutako errezetak haiekin prestatzea. Kontserbei esker (bai lekaleena,
|
bai
barazkiena), plater tradizionalak eta nutritiboak egin daitezke, sua egiteko ordua igaro gabe. Beraz, kontserbako osagaien, izoztuen eta freskoen konbinazioa erabili behar da errezetak egiteko.
|
2016
|
|
Ontziak zulatuta ez badaude, lizunik eta ur kontzentraziorik ote dagoen kontrolatu da. Bai frutak
|
bai
barazkiak, hobe da pieza osoetan eta azalarekin gordetzea, zatietan eginez gero azkarrago galtzen baitituzte elikagaiak. Egoera onean irauten duten denbora bi eta zazpi egun bitartekoa izaten da, elikagaiaren arabera.
|
2019
|
|
2 Landare zopa Osagaiak: hautatu barazki ultraizoztuak, bai solte daudenak,
|
bai
barazki mixa, horrelako errezetetarako; menestra, adibidez. Errezeta azkarra, elikagarria eta erraza da, eta itxitura hermetikoa duen kristalezko poto batean Beraz, planeta zaintzen ere arituko zara.
|
2023
|
|
Emaitza mahaiko plater gozo eta erosoak dira. Bai lekaleek
|
bai
barazkiek primeran konbinatzen dituzte perretxikoak, eta udazkena aukera bikaina da gutizia horretaz gozatzeko. Nahiz eta urte osoan lor ditzakegun (landakoak nahiz deshidratatuak izan), udazkeneko perretxikoen zaporea paregabea da.
|