2001
|
|
Igeltsu edo kola hondarrak aire beroko pistolarekin kentzen dira, itsatsitako materiala urtzeko. Masa lehortu egin bada, beste aukera bat da eremua beste espatula batekin harraskatzea eta ur
|
askorekin
garbitzea.
|
2002
|
|
Zainketa eta aholku praktikoak Brotxak ahoz gora gordetzen dira, zuntzak ez deformatzeko. Lana amaitu ondoren, komeni da azkena urarekin eta xaboi
|
askorekin
garbitzea, garbitu gabe, zedrak modu kontzentratuan itsatsita gera daitezen. Beste arazo bat brotxaren ileak askatzea izaten da, garbitzen den bitartean.
|
2005
|
|
Txikienak eta delikatuenak, hala nola marrubiak edo mugurdiak, beratzen utz daitezke minutu batzuetan, eta xukatu. Meloia edo sandia bezalako fruta handiak janez gero, ur
|
askorekin
garbitzea eta zatitu aurretik soilik erabiltzeko eskuila batekin igurtzi. Jaten den fruta edozein dela ere, komeni da eskuak urez eta xaboiz garbitzea (hobe honek ere propietate desinfektatzaileak baditu), ukitu aurretik, eta gauza bera egitea prestatutako elikagaiak manipulatu behar badira.
|
2007
|
|
Arrabola garbitu Bigarrenik, arrabola garbitu behar da. Pintura plastikoa edo uretakoa bada, nahikoa da ur
|
askorekin
garbitzea, egunkariko paperarekin kendu ezin izan diren pintura hondarrak kendu arte. Belauna hatzekin estutzea komeni da, ondo garbituko dela ziurtatzeko; pintura oso itsatsita dagoela ikusten denean, gomendagarria da arrabolak egun batean edo bitan beratzen uztea.
|
2015
|
|
6 urratsa. Garbitu eta lehortu txakurra Xaboia xaboitu ondoren, xaboia ur
|
askorekin
garbitu eta mantu guztia xukatu, burutik hanketaraino, bi eskuekin. Hala ere, txakurrari biziki gustatuko zaio bainatu ondoren urpetzea eta, bere erara, gorputzeko hezetasuna kentzea.
|
2016
|
|
|
askorekin
garbitu.
|
|
du gorputz atal hori ur
|
askorekin
garbitzeak?
|
2017
|
|
d) Substantzia nolabait ukituz gero, nola laguntzen du gorputz atal hori ur
|
askorekin
garbitzeak?
|
|
Zipriztinduz gero, ur
|
askorekin
garbitu.
|
|
d) Substantzia nolabait ukituz gero, nola laguntzen du gorputz atal hori ur
|
askorekin
garbitzeak?
|
|
Lanegun bakoitzaren ondoren, edo behar izanez gero, ondo garbitu behar dira mahaiak, ontziak, labanak eta janaria prestatzeko erabiltzen diren bestelako tresnak. Garbitzeko, edateko ur berotan sartu behar da objektua, garbigarriekin garbitu, ur
|
askorekin
garbitu eta lehortu. Prebentzio prozesu horretan guztian, langileek (zerbitzariek eta sukaldariek) zeregin garrantzitsua dute; izan ere, elikagaiak manipulatzeko higieneak eta ohiturek eragin erabakigarria dute produktua kontsumitzailearengana/ bezeroarengana iristen den osasun baldintzetan.
|
2022
|
|
• barazki eta frutak: ur
|
askorekin
garbitzea komeni da, lur, azalari itsatsitako hondar eta lohiak kentzeko; bestela, aleak zuritu behar dira. Kolpaturik daudenak ez dira eskuratu behar, bakterioen bizileku direlako;
|