2001
|
|
Kontsumitzaileek
|
asko
estimatzen dituzte ongailuak eta espeziak, elikagaien zaporea, aroma edo kolorea handitu edo aldatzeko ahalmena baitute. Baina ez daude arriskutik salbuetsita.
|
2002
|
|
Loreak lehorrak dira eta ezki usaina sortzen dute. Fruituek akre zaporea dute, baina basoko txoriek
|
asko
estimatzen dituzte. Osagaiak eta propietateak: Bihotzaren landare aliatu bihurtzen duten printzipio aktiboak hauek dira:
|
2004
|
|
Greenpeaceren iritziz, Islandiako gobernuak “arrantza zientifikoko” politika horrekin jarraitzea “akats larria” da, eta herrialde horretako turismo industriari kalte egiten dio, elkarte kontserbazionistaren arabera, haren kanpaina babesten baitu. Turismo naturala maite dutenek
|
asko
estimatzen dute Islandia, glaziarrak, geyserrak eta mendi malkartsuak baititu. Gainera, azken urteotan baleen behaketa herrialdeko jarduera turistiko ezagunenetako bat bihurtu da, irabazi handiak sortu ditu eta uhartearen irudi positiboa sortu du.
|
|
Espainian elikagai sektorean diharduten enpresa gehienak ETEen esparrukoak dira (enpresa txiki eta ertainak). Kontsumitzaileek
|
asko
estimatzen dituzte beren produktuak, baina prestakuntza eskasak, informaziorako sarbide zailak eta teknika edo teknologia seguruen erabilera prekarioak, landutako produktuen kalitatea ez ezik segurtasuna ere arriskuan jar dezakete.
|
|
Brasilgo hego ekialdean dago mahatsondoa, eta oso apaingarria da; beraz, lorategiko landare gisa erabiltzen da klima leuneko eremuetan. Lorezainek
|
asko
estimatzen dute, lore handi eta arrosakarak baititu. Lore zatien kopuruak landare horren hostotza urria konpentsatzen du.
|
|
Horri esker, Espainiako batez besteko kontsumitzailearen profila zehaztu daiteke: oso zorrotza da, elikagaien kalitate eta segurtasunean konfiantza du, indibidualista eta autonomoa da, eta bere buruaz kontsumitzaile den aldetik iritzi handia du, urtetik urtera eboluzionatu egiten da eta etxerako kualifikazioan aurrera egiten du, produktu eta zerbitzuen hobekuntza fisikoak
|
asko
estimatzen ditu, kezkatu egiten du. Arantza Laskurain Eroski Taldea Fundazioko zuzendari nagusiak eta Ricardo Oleaga Fundazioko informazio produktuen zuzendariak adierazi zutenez, “ez dago aldaketa handirik; egoera egonkortasunekoa da aurreko urteekiko, nahiz eta adierazle garrantzitsuenetan, hala nola elikagaiekiko konfiantzazkoan, bilakaera ona izan duten kontsumitzaileen iritziak eta portaerak deskribatzeko”.
|
2006
|
|
Osasun eta Kontsumo Ministerioak debekatu egin du “Tricholoma equestre” delakoa merkaturatzea. Mikologoek
|
asko
estimatzen dute perretxikoa, eta “zaporetsuenetako bat” dela diote, Francisco de Diego Calonge Madrilgo Elkarte Mikologikoko lehendakari eta Ikerketa Zientifikoen Kontseilu Goreneko (CSIC) irakaslearen hitzetan. Ezaguna denez, “zalditegien perretxikoa” merkaturatzea “zuhurtziaz debekatzen” duen agindua joan den urriaren 28an argitaratu zen Estatuko Aldizkari Ofizialean (BOE), eta honako hau alegatu zuen:
|
2009
|
|
Prozesatze teknologien aurrerapenei esker, gero eta osagai gehiago garatzen ari dira elikagaien ezaugarriak hobetzeko, hala nola propietate emultsionatzaileak hobetzeko, ura atxikitzeko gaitasuna hobetzeko edo testura eta aroma aldatzeko. Alde horretatik, estrusio bidezko prozesatzeak kontsumitzaileek
|
asko
estimatzen dituzten ezaugarriak lortzen ditu elikagaian. Besteak beste, proteinak testurizatzea, forma edo testura berriak agertzea eta zapore desberdinak nahastea.
|
|
Espainiako inbertitzaileek
|
asko
estimatzen dituzte banku gordailuak. Gaur egun, familien aurrezki bolumenaren %40 gordailuetan inbertitzen da:
|
|
GKEak solidaritatea duten langileei lan merkatuan sartzen laguntzen dien tranpolin bihurtzen dira. Giza Baliabideen Saileko arduradunek
|
asko
estimatzen dute hori, taldean lan egingo duten langileak hautatzean. Izan ere, pertsona horiek oso aktiboki parte hartzen dute proiektu komunetan, eta beren jarduerari ematen zaizkio.
|
2010
|
|
Perretxikoak gastronomian erabiltzen diren onddoen kategoriaren parte dira. Kontsumitzaileek
|
asko
estimatzen dituzte, batez ere txanpinoiak eta ipurmasailak, gehien eskatzen diren biak. Zapore leunekoa, elikagai horren osagai diren prestakin gehienek hainbat sukaldaritza teknika behar dituzte.
|
2011
|
|
Hezkuntzan, infografia beti egon da eskolako testuliburuetan, curriculumeko edukiak osatzeko eta ikasleei modu erakargarriagoan aurkezteko, edo ikasgeletako hainbat gunetan estrategikoki kokatzen diren lamina ilustratzaile gisa. Haren potentziala argia da, eta irakasleen artean
|
asko
estimatzen den tresna didaktikoa da, batez ere, ezagutza arlo konplexuagoak irakasten dituztenentzat, non irudiak funtsezko zeregina baitu edukiak ulertzeko. Infografiak eraginkorrak dira mota guztietako informazioa transmititzeko.
|
|
Akuikulturako haztegietan eskala handiagoan landatzeak aukera eman du jarduera hori egiteko, eta, prezioa doitzean, dietan arrain arrunt gisa hartzen hasi da. Espezie honek zapore oso delikatua du, eta
|
asko
estimatzen da goi sukaldaritzan 80ko hamarkadaz geroztik, bere garaian hain berriak diren errezetei esker, hala nola lupia piperbeltzarekin edo gatzarekin.
|
2013
|
|
CONSUMER EROSKI Kremak. Udazkenean eta neguan, barazkien kremak ere
|
asko
estimatzen dira. Barietate eta konbinazio asko daude.
|
2017
|
|
Etxekoa izendapena
|
asko
estimatzen dute kontsumitzaileek; tomate saltsa horiek etxeko errezetekin eginak izaten dira, eta hortik datorkie izena.
|
2019
|
|
zintzotasuna. Gogokoen duzun konpainiari buruz hitz egiteak zure grina eta grina erakutsiko dizkizu; elkarrizketatzaileak
|
asko
estimatzen du hori. Enpresa proiektu ideal horretan zergatik lan egin nahiko zenukeen aipatzen duzunean, saia zaitez aurkezten ari zaren enpresarekin batera puntuak nabarmentzen.
|
2020
|
|
Fruitu horren haziak txokolatea eta kakao hautsa egiteko erabiltzen dira. Kontsumitzaileek
|
asko
estimatzen dituzte bi produktu horiek, eta osasungarriak izan daitezke, eta dieta on baten parte izan daitezke, ondo aukeratzen ikasten badugu. Artikulu honetan, kakaoa zer den, zer onura dituen, non ekoizten den eta aukerarik onena aukeratzeko zer egin behar dugun azalduko dugu.
|
2022
|
|
Kasu honetan: kobrea, eltzeak eta lakioak
|
asko
estimatzen dituzte sukaldeko adituek, material hori bero eroale bikaina baita, eta, horri esker, jakiak uniformeago egosten dira. Artikulu honetan, material hori garbitzeko eta distirarazteko aholkuak ematen dizkizugu.
|
|
Errizomatosoak Izenak adierazten du lurrazpiko zurtoin bat dutela, modu horizontalean hazten dena eta lurrazalerantz sustraiak eta kimuak igortzen dituena. Talde honetako espezieei
|
asko
estimatzen zaie hostotza dutelako. Espezie hedatuena «rex» begonia da.
|
2023
|
|
Uste da Europan bizi izan ziren tribu primitiboen elikaduraren oinarria izan zela. Duela ia lau milurteko lehen aldiz landu zen eta, ondoren, grekoek eta erromatarrek
|
asko
estimatu zuten. Bi zibilizazioek aldaera berriak garatu zituzten nabo basatitik abiatuta.
|
|
Bisiguak zapore berezia du, leuna, eta haragi leuna. Ezaugarri horiek eta tradizioak
|
asko
estimatzen dute Eguberrietan. Gure herrialdeko etxe askotan, bisigua da protagonista Gabonetako mahaietan.
|