2004
|
|
Prozesu horren ondorioz, prestazio handiko produktu bitrifikatua lortzen da, ez porotsua.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira urraduraren ondoriozko higadurarekiko, inpaktuekiko, substantzia kimiko oldarkorrekiko, izozteekiko eta bat-bateko tenperatura-aldaketekiko erresistentzia handia. Estrusio-prozesuak, gainera, zoru irristagaitza lortzen du, lehorrean eta bustian ondo itsatsita, bai kanpoan (akabera naturala), bai barruan (akabera esmaltatua).
|
|
Baina nahiago baduzu arrain-plater on bat jan edo itsaskia, sukaldaritza mexikarrak ere aukera ugari eskaintzen dizkigu.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira hainbat saltsarekin zerbitzatutako huachinangoa edo otarraina. eta izkirak baratxuriarekin.
|
|
Hainbat aldaera Azken urteotan modan jartzen ari da jende asko jatetxeek beren kartetan benetako osagaiekin egindako panakotak sartzea harrigarriak, jatorrizko azkenburuarekin zerikusi gutxi badute ere.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira zainzuri-panakota, fruta gorriena, kafearena, baita patxaranarena ere. Gainera, zenbait aldaera daude.
|
2007
|
|
Bi gurpilen sektorean ezbehar-kopuru handia murrizteko, Trafiko Zuzendaritza Nagusiak neurri-pakete berezi bat prestatu du.
|
Horien artean
nabarmentzekoa da esperientziarik gabeko pilotuei 24 urte baino lehen zilindrada handiko motorrak gidatzea eragoztea. Gainera, ibilgailu horiek gidatzeko azterketetan probak egingo dira, bai zirkuitu itxian bai errepidean.
|
2008
|
|
Elikagai bereziak Aurrez prestatutako edo prestatutako plateren baldintzak bete gabe, hainbat produktu prestatzeko elikagai direnak dira prestakin bereziak.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira salda edo zopetarako prestatuak, flanak edo kremak egiteko prestatuak edo gosaritarako prestatuak. Lehenak ura diluitu eta irakin ondoren kontsumitzeko produktuak dira.
|
|
Geldialdiak Programatu gabeko geraleku gehien izan zituen zentrala Ascó II (Tarragona) izan zen, seirekin, eta atzetik Trillo (Guadalajara), bostekin; Vandellós II (Tarragona), laurekin; Cofrentes (Valentzia), hirurekin; eta Ascó I eta Garoña (Burgos), biekin.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira maiatzean Ascó ii.ak funtzionatu ez zuen zortzi egunak. Kargatzeko geralekuak, kasu batzuetan, bereziki luzeak izan ziren, egin ziren beharrezko konponketa eta berrikuspenengatik.
|
2010
|
|
Sintoma kronikoak, oro har, maiz hartzen diren elikagaiekin erlazionatzen dira.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira esnekiak eta, ondoren, garia, arrautzak, haragia eta arraina. Beharrezkoa da jarduera-protokoloa zorrotz betetzea, aldi berean elikagai asko baztertu beharrean.
|
2014
|
|
hiltzeko arriskua Hennari eransten dioten koloratzaile beltza debekatuta dago larruazalean erabiltzeko, eta erreakzio larriak eragin ditzake Sentsibilizatutako pertsonarentzako arazo larriena da, etorkizunean, erreakzio alergiko larriak izan ditzakeela zenbait medikamenturekin (erreakzio gurutzatuak), arnas gutxiegitasuna eta giltzurrun-gutxiegitasuna eragin baititzake.
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira sulfonamidak (sulfamida molekularen nukleoa eratzen duen substantzia kimikoa), antimikrobianoak eta hipogluzemiatzaileak, fotobenozoikorako azidoa (PABA), fotobistaminikoak eta anestesiko batzuk. Grimalt-ek argitu duenez, PPD sulfamidekin (gaur egun gutxi erabiltzen den mikrobioen aurkakoa) eta anestesiko lokal batzuekin (benzocaina besteak beste) duen erreakzio gurutzatua dela eta, garrantzitsua da dentistari, dermatologoari eta anestesistari jakinaraztea, bat anestesia lokalarekin ebakuntzen bada».
|
2019
|
|
Bestelako elikagai arriskutsuak Modu higieniko eta seguruan manipulatzen ez den edozein elikagai kutsatuta egon daiteke eta gure osasunari kalte egin diezaioke, baina batzuk bereziki sentikorrak dira, mikroorganismo patogenoak garatzeko ezaugarri egokiak dituztelako (mantenugaiak, pH-a, ur-jarduera, etab.).).
|
Horien artean
nabarmentzekoak dira animalia-jatorriko batzuk, gordinik edo gutxi prestatuta jaten direnak, hala nola haragiz egindakoak (tartarea, carpaccioa, gutxi egindako hanburgesak, etab.).), arrainezkoak (sushia, ceviche, etab.).), esne gordinekoa (gazta freskoa edo gutxi egina) edo arrautzazkoa (adibidez, kremak eta saltsak). Kasu horietan, sukaldaritzako gustuek talka egiten dute elikagaien segurtasunarekin.
|